/ @ Liikenne, Mopo

videoskaba_elakoon_2012

Oletko sinä liikenneturvallisuuden jamescameron vai sofiacoppola? Jos olet 13-25-vuotias nuori, tee oma videosi mopoilun tai vesillä liikkumisen turvallisuudesta ja saa oma videosi TV:hen. Videossa tärkeintä on idea, ei tekninen taituruus. Pohdi, miten mopoilusta tai vesillä liikkumisesta tulisi turvallisempaa – tai kokoa oma ideatiimisi ja pohtikaa yhdessä, mikä nykymenossa mättää.

Voittajat saavat palkinnoksi myös vapaavalintaisen elämysmatkan. Nuoret voivat valita lähtevätkö he venepoliisin matkaan partiokeikalle, liukkaalle radalle liikenneopettajan kanssa vai tutustuvatko merikarhun arkeen jäänmurtajalla. Mahdollisuutena on myös hallittu putoaminen jäihin, historiallinen majakkamatka tai ratsia ja munkkikahvit Liikkuvan poliisin kanssa.

Videoskaba on parhaillaan käynnissä osoitteessa www.elakoon.fi/videoskaba. Kilpailutöitä voi jättää aina heinäkuun loppuun asti. Kilpailuun jätettyjä videoita voi äänestää koko kilpailun ajan ja eniten ääniä saaneet pääsevät mukaan myös finaaliäänestykseen, jonka osallistujat julkaistaan elokuun puolivälissä.

Tarkemmat osallistumisohjeet ja nuoria sparraamaan lähteneiden ohjaajien vinkit osoitteessa www.elakoon.fi/videoskaba/kuinka-osallistun.

Videoskaba osa Eläköön-kampanjointia

Eläköön nuoret -kampanja on osa monivuotista Eläköön-liikenneturvallisuuskampanjaa, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä toimimaan liikenneturvallisuuden puolesta ja tehdä liikennekulttuuristamme vastuullisempaa. Laajasti viranomais- ja järjestötahot yhdistävä Eläköön-kampanja sisältää kaikki liikenne- ja liikkumismuodot, tie- ja vesiliikenteen lisäksi siis myös raideliikenteen, ilmailun ja ylipäätään ihmisen liikkumisen kokonaisuudessaan.

Mopojen määrä on lähes kolminkertaistunut reilun vuosikymmenen aikana. Samalla myös mopo-onnettomuudet ovat lisääntyneet.

Nuoret viettävät erityisesti kesäisin paljon aikaa vesillä ja veden äärellä. Oikean turvallisuusasenteen omaksuminen vähentää onnettomuusriskiä huomattavasti.

Kampanjassa ovat mukana Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, liikenne- ja viestintäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Poliisi, Liikenneturva, Autokoululiitto, Allianssi, Opetushallitus, Rajavartiolaitos, Suomen Meripelastusseura, Suomen Partiolaiset, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys, Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto.

www.elakoon.fi/nuoret
www.facebook.com/elakoon

Aiheeseen liittyen

  1. Moottoriliitto Your Move -liikuntakampanjassa 15.11.2010
  2. MP-messut tarjoaa mopokorttilipun ja ohjelmaa nuorille 17.1.2015