/ @ Moottoriurheilu

ajo_motorsport_2012

Ratamoottoripyöräilyssä kaksi maailmanmestaruutta saavuttaneen suomalaistalli Ajo Motorsportin ja KTM:n voittotili on avattu komeasti nyt myös uudessa Moto3-luokassa.

Siitä piti huolen kokenut saksalaiskuljettaja Sandro Cortese, joka viiletti tehdaspyörällään paalupaikalta ykkösenä ruutulipulle Estorilin radalla Portugalissa ajetussa kauden kolmannessa MM-osakilpailussa. Red Bull KTM Ajo-tiimin ässä nousi samalla MM-pisteissä kärkeen.

– Nyt tuntuu niin hyvältä! Tämä voitto oli iso juttu KTM:lle ja tiimille. Viikonloppu kulki täydellisesti loppuun saakka. Nautin jokaisesta Estorilissa ajamastani kierroksesta, tuuletti uransa kolmannen MM-osakilpailuvoiton myös taktisella täysosumalla tililleen kuitannut Cortese, 22.

Cortesen ja espanjalaisen Maverick Vinalesin rakentaman trillerin ratkaisu vietiin kutkuttavasti pitkälle maalisuoralle, jonne kierroksella ohitettavat toivat osaltaan vielä oman jännitysmomenttinsa.

Ykkössijaa riehakkaasti tallipäällikkö Aki Ajon kanssa tuulettanut Cortese piti kuitenkin pintansa, linjansa ja Vinalesin 55 tuhannesosasekunnin turvin takanaan.

– Tuumin siinä vaiheessa kun karkasimme muilta, että ok, nyt otetaan rauhallisesti ja ratkaistaan homma sitten lopussa. Onnistuin siinä täydellisesti. Minulla oli viimeisellä kierroksella 200 prosenttia pelissä!

Tiimipalkinnon pokkaamassa käynyt Ajo luonnehti voittoa kokonaisuuden kannalta mahtavaksi suoritukseksi ja osoitukseksi siitä, että kovalla motivaatiolla tehty työ palkitaan.

– Töitä riittää vielä paljon, mutta tämä on eräänlaisena välitilinpäätöksenä upea tulos. Olemme menneet pyörän kehityksen kanssa taas paljon eteenpäin. Uudet haasteet ja radat odottavat, mutta nautitaan nyt hetki tästä.

– Olen todellakin kiitollinen siitä, että suomalaistalli Ajo Motorsportilla on kunnia tehdä yhteistyötä Red Bull’in ja KTM kanssa, jatkoi Ajo.

Cortesen suoritus sai sekin täyden kympin ja siihen vielä plussan päälle Ajolta.

– Sandro teki täällä ensimmäisestä sekunnista viimeiseen sekuntiin virheetöntä työtä perjantaiaamun vapaista harjoituksista lähtien. Varmaotteinen nuorukainen kehittynyt hirveän paljon erityisesti henkisen kantin osalta.

Khairuddin jäi niukasti podiumin ulkopuolelle

Läheltä piti, että suomalaistallista olisi noussut Cortesen lisäksi myös toinen kuljettaja, eli Zulfahmi Khairuddinin Portugalin GP:n podiumille.

Khairuddin lähti päätöskierrokselle kolmannelta sijalta käyden hurjaa taistelua puolestaan espanjalaista Luis Salomia vastaan. AirAsia-SIC-Ajo -tiimin malesialaiskuljettaja teki kuitenkin pienen virheen, jonka Salom kuittasi 1,157 turvin edukseen.

Neljäs sija on silti Khairuddinin ja myös Malesian rr-historian tähän mennessä paras.

– Hieno viikonvaihde Fahmilta. Ok, ensimmäinen podiumsijoitus jäi nyt vielä odottamaan, mutta olen varma siitä, että niitä on tulossa jatkossa useampiakin, totesi Ajo.

Ajo Motorsportin panos oli kaiken kaikkiaan varsin vahva. Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent oli kahdeksas ja australialainen Arthur Sissis 13.

– MM-johdossa Portugaliin tullut Fenati (Romano) ajoi Kentin kylkeen juuri siinä vaiheessa, kun hänellä oli hyvä nousu menossa. Kent teki vielä kuitenkin uuden nousun kympin sakkiin kaukaa sen ulkopuolelta. Olkaa varuillanne kärkipään pojat, sillä Danny on tulossa, vinkkasi Ajo.

MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

Aiheeseen liittyen

  1. Niklas Ajo kilpailee KTM:n tehdaspyörällä Moto3-luokassa 23.1.2012
  2. Suomalaistallin Cortese ajoi Moto3-luokan maailmanmestaruuden 22.10.2012
  3. Uusi Moto3-luokka on täyttänyt Aki Ajon odotukset 1.6.2012
  4. Suomalaistallin kaksikko podiumilla Assenissa 1.7.2012
  5. Suomalaistalli Ajo Motorsport lähtee viidellä kuljettajalla MotoGP-sarjaan 12.2.2014