/ @ Moottoripyörä

mp12_sami_2012-12

Ducatin myynnistä on huhuttu jo pitkään, ja vahvimmaksi ehdokkaaksi on lopulta arvailtu Audia. Tänään spekulaatiot ovat vihdoin saaneet vahvistuksen: VAG-konsernin Audi ostaa Ducatin pääomasijoitusyhtiö Investindustrialilta.

Kaupan myötä Volkswagen pääsee vihdoin mukaan moottoripyöräbisnekseen haastamaan BMW:n. Ostajaksi valikoitui todennäköisesti juuri tytäryhtiö Audi sen BMW:tä ja Ducatia vastaavan urheilullisen premium-imagon vuoksi.

Autojätti Volkswagenille Ducatin ostaminen ei liiketoimintana ole kovin suuri asia. Konsernilla on huikea 17 miljardin euron kassa, jota vahvistamaton hankintahinta 860 miljoonaa euroa tai Ducatin 200 miljoonan euron velat eivät vielä suuresti kutista. Hankinnan taustalla onkin spekuloitu olevan brändiportfolion kasvattaminen ja urheilullisista moottoripyöristä pitävän VW-konsernin hallintoneuvoston puheenjohtajan Ferdinan Piëchin pitkäaikaisen haaveen toteuttaminen. Piëch on aiemmin julkisuudessa harmitellut sitä ettei ostanut Ducatia vuonna 1985, kun se oli myytävänä ”halvalla”.

Muita Volkswagenin merkkejä ovat: VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Scania ja MAN. Tässä joukossa Ducati on sikäli merkittävä premium-merkki, että sen liikevaihto on suurempi kuin Lamborghinilla ja Bugattilla yhteensä.

Ducatin yhteistyökumppanina on viime vuoden ajan toiminut Mercedes-AMG. Tämä yhteistyö loppunee lyhyeen omistajan vaihtuessa. Mercedes jää näin kolmesta suuresta saksalaisesta premiumautomerkistä ainoana ilman moottoripyörätoimintaa.

Kauppa vahvistettiin Audin toimesta tänään.

Aiheeseen liittyen

  1. Huhuissa AMG ostaa Ducatin 22.11.2010