Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Skoottereiden eri Viritystasot [Minarelli]

Esimerkillisiä "bolttis" virityspaketteja, esim. viilattu Mediumsport sylinteri vastaa Uppersporttia. Paketit ovat lähinnä vaaka-Minarelliin, mutta niitä voi myös soveltaa pysy-Minarelliin ja muihinkin skootterihin, joissa ei ole Minarellin konetta, mutta huomioi tällöin osien saatavuus! Esim. pystysylinteriselle ei valmisteta lainkaan nestejäähdytteisiä sylintereitä.

Huomioi, että pystypyttyset kärsivät hieman tehoissa johtuen ilmajäähdytyksestä, eikä myöskään High-end-kamat ole hirveän "vakaita" ilmajäähdytyksellä. Pystypyttiset kärsivät myös ilmajäähdytyksen lisäksi tehoissa astetta huonomman imukaula/läppärunko -setin takia, pystypyttyisessä läppärunko/imukaula nimittäin on suoraan sylinterin kyljessä kiinni. Samoin pystypyttyisen pakoputken "pitkä mutka" saattaa vaikeuttaa pakoputken suunnittelua, ja täten viedä ylimääräisiä tehoja. Esimerkilliset huippunopeudet eivät koske pystypyttyisiä, niissä on nimittäin huomattavasti lyhyemmät perävälitykset. Suurin osa yllä olevista High-end/Hyper -osista ei ole saatavilla pystypyttyiseen.

Ilmajäähdytteiselle vaaka-Minarellille on mahdollista tehdä LC-konverttaus (eli muuttaa nestejäähdytteiseksi), joka onkin suositeltavaa Sport-tasoa korkeammilla viritysasteilla. Näin siis on mahdollista laittaa nestejäähdytteinen sylinteri vakiona ilmajäähdytteiseen koneeseen. On olemassa myös paremman jäähdytyksen takaavia Oversize -tuulettimia, jotka käyvät sekä vaaka-, että pystykoneisiin, jos et halua/pysty muuttamaan nestejäähdytteiseksi.

Kannattaa katsoa tietopankin artikkelit Variaattorin tekniset toimenpiteet ja Variaattorin ja kytkimen säätäminen variaattorin osia vaihtaessa ja niitä hankittaessa sekä kaasutinta säätäessä artikkeli 2t kaasuttimen säätäminen. Kampiakselia vaihdettaessa kannattaa katsoa artikkeli Kampiakselin vaihtaminen.

Osia tilatessa kannattaa tutustua artikkeliin Mopo- ja skootteriaiheisia linkkejä ja tehdä hintavertailua useiden eri kauppojen kesken.

Minkä mallinen kone skootteristani löytyy?

Koska Minarellin moottorilla varustetut moposkootterit eroavat toisistaan niin jäähdytystavoilta ja sylinterin asennolta, on syytä varmistaa oman moposkootterin koneen tyyppi alla olevasta taulukoista.

Vaaka-Minarelli, nestejäähdytys

Yamaha Aerox
Yamaha JogR LC
MBK Nitro
MBK MachG LC
Aprilia Rally LC
Aprilia Area 51
Aprilia SR:t nestejäähdytteisellä Minarellilla
Malaguti F12 Phantom LC
Malaguti F15 Firefox LC

Vaaka-Minarelli, ilmajäähdytys

Yamaha Neos 2-t.
Yamaha JogR AC
MBK Ovetto 2-t.
MBK MachG AC
Aprilia Rally AC
Aprilia Sonic ("lyhyt" Minarelli)
Malaguti F12 Phantom AC
Malaguti F15 Firefox AC
CPI/Keeway/yms. Ks.artikkeli CPI ja Keeway 2-t skootterit ("Kopiominarelli", huomioi osien sopivuus!)

Pysty-Minarelli (ainoastaan ilmajäähdytteisiä)

Yamaha BW'S (kaikki mallit)
Yamaha Slider
MBK Booster (kaikki mallit)
MBK Stunt
Aprilia Amico
Aprilia SR:t pysty-Minarellilla (etenkin vanhemmat mallit)

Huomioithan myös...

  • Pysty-Minarellissa on vakiona lyhyemmät perävälit kuin vaakakoneissa (Aerox/Nitro), joten perävälien hankinta on mahdollisesti edessä täysien huippujen saavuttamiseksi jo Sport-tason vireillä.
  • Useat vaaka-Minarellin osat eivät mene pysty-Minarelliin sekä toisinpäin, kuten imukaulat, sylinterit, kampiakselit jne. (Variaattoria+perävälityksiä lukuunottamatta)
  • CPI/Keeway/yms. 2-t. skoottereissa on CPI:n valmistama vaakasylinterinen "Kopiominarelli", joka eroaa paljolti "aidosta" Minarellista, joten kaikki Minarelliin tarkoitetut osat eivät mene niihin. Lisäksi kopio-Minarelliin menevät kyllä aidon Minarellin sylinterit, mutta niissä on vakiona 12 mm männäntapilla varustettu kampiakseli normaalin 10 mm tapin sijasta, joten huomioi se ennen sylinterin ostoa! Aidon Minarellin variaattorit eivät mene Kopiominarelliin, mutta vastapainejouset menevät. Kopiominarellissa on myös 112 mm. halkasijalla oleva kytkin, aidoissa 107mm (vanhemmissa voi olla jopa 105mm halkasijalla). Imupuolen (imukaulat, kaasuttimet yms.) osat menevät samalla lailla aitoon sekä kopioon. Kampiakseli sekä sähköt ovat myös erilaiset kopiokoneessa. Katso lisää tietoa artikkelista CPI/Keeway Skootterit.
  • Muista ettei esim. Midrace-osien asennus ole vaan "lyö kiinni ja aja" hommaa. Kaasuttimen ja variaattorin (Midracesta ylöspäin myös sytytyksen) säätö varmistaa huolettoman & tehokkaan koneen.
  • Hinnat ovat vain suuntaa antavia
  • En ota mitään vastuuta osien sopivuudesta tai vastaavasta
  • Virityspaketteja voi soveltaa yhtä hyvin myös muihin skoottereihin, joissa ei ole Minarellin moottoria, huomioi tällöin osien saatavuus/hinta.
  • Ilmoitathan mahdollisista listassa esiintyvistä virheistä jos moisia löydät tai täydennäppä ihan itse! :)

Osaa.jpg

Viritystasot

"Peruspaketti"

Seuraava paketti on täydellinen jokapäiväiseen ajoon, eikä vaadi mitään isoja muutoksia, esim. tuorevoitelun käytöstä poistamista tai vastaavaa ei tarvitse tehdä. 17.5mm kaasutin sopii vakioimukaulaan. Bensan kulutus ei hirveästi kasva, ja sitä kaivattua vääntöä ylämäkiin löytyy sopivasti. Huippunopeus oikeilla variaattorin/kaasuttimen säädöillä noin 70-80 km/h. Variaattorin prikka poistettava.

Sylinteri Vakio (kuristuksen voi viilata pois) tai jokin 50cc valurautainen sporttisylinteri esim. Malossi Sport 50cc -
Kaasutin 17.5mm Dellorto PHVA / PHBN ~60e
Pakoputki Technigas Next-R, Yasuni Z, Giannelli Extra, Laser XPro, Stage6 Pro Replica, Leovince TT/ZX ~120e
Variaattori Polini Speedcontrol, Malossi Multivar, Stage6 Sport Pro, Hebo NextGeneration ~50-80e
Muuta 15-22% Vakiota jäykempi vastapainejousi kytkimeen, 15-30% kireämmät kytkinjouset, rullia variaattoriin (ellei variaattoripaketissa tule mukana) ja suuttimia kaasuttimeen.

Malossi / Stage6 / jne. ilmanputsarielementti vakioputsariin ja ilmanputsarin kuristus pois

~20-30e

~ 250e


Lower Sport

Täydellinen setti sujuvaan kikkailuun ja hieman vauhdikkaampaan jokapäiväiseen ajoon. Tuorevoitelun poisto hyvin suositeltavaa, jatkossa 2.5% öljyä bensan sekaan. 19mm kaasutin mahtuu vakioimukaulaan (halkaisija 20mm), hieman avarampi imukaula tosin kannattaa kaiken hyödyn saamiseksi hankkia. Vakioläpät kannataa vaihtaa ja tilalle laitaa hiilikuituset (esim. Malossi /Polini). Myös kytkimen vaihto vahvistettuun kannattavaa täydellisen likkellelähdön takaamiseksi, vakiokytkin voi alkaa luistamaan ja lasittuu nopeasti. Yhtä lämpöarvoa kylmempi tulppa, esim B9HS/BR9HS. Vauhtia parhaimmillaan lähemmäs 90 km/h.

Sylinteri Malossi Sport 70cc, Polini Sport 70cc, Stage6 Streetrace 70cc, Top Performances Trophy 70cc, DR Evolution 70cc (Kaikki valurautaisia, männänvaihtoväli ~6-10tkm.) ~120-160e
Kaasutin 17,5mm Dellorto PHVA/PHBN, 19mm Dellorto PHBG ~80e
Pakoputki Stage6 Pro (Replica), Technigas RS2, Yasuni R ~130-160e
Variaattori Polini Speedcontrol, Malossi Multivar, Stage6 Sport Pro, Hebo NextGeneration ~50-80e
Kytkin Stage6 Sport Pro / Torgue Control, Malossi Delta, Motoforce Evolution, Artek K2 & jäähdytetty kytkinkello (esim. Stage6 Wingbell) ~80-160e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Säätöosia (esim. Rullia & Kytkinjousia & ~40-60% vakiota jäykempi VP-jousi & suuttimia kaasuttimeen). Kuristamaton imukaula ja hiilikuituläpät. ~60-80~e

~ 400 - 600e


Medium Sport

Kenties korkein viritystaso joka kestää jokapäiväistä ajoa _pitkään_, tehoa alkaa löytymään jo päälle 10 hp, oikein säädettynä alkaa A1 tehoiset kevarit jäämään jälkeen, ei toki huippunopeuksissa mutta kiihdytyksessä. :) Jo yli 15tkm. ajetuissa koneissa kannattaa harkita alakerran uusimista, eli kampiakselin & runkolaakereiden uusimista. Tuorevoitelun poisto lähes pakollista, jatkossa 2.5% seokset bensan sekaan. Kaasuttimesta riippuen kaasukahvan vaihto ehkä pakollinen. Yhtä lämpöarvoa kylmempi tulppa, esim. B9HS/BR9HS.

Sylinteri Stage6 Sport Pro 70cc (MK2), Airsal Sport 70cc, TopPerformances Due Plus 70cc (Alumiinisia sylintereitä nicasil-pinnoitteella, männänvaihtoväli ~3-6 tkm.) ~140-200e
Kaasutin 19-21mm Dellorto PHBG, 21-24mm Litteäluistinen PWK ~70-90e
Imukaula Stage6 Intake System ~50e
Pakoputki Stage6 Pro, Yasuni R, Doppler S3R ~140-200e
Variaattori Stage6 Sport Pro, Malossi Multivar, Hebo Competition Plus, Polini Super Speed ~50-100e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Hebo Racing N / R & jäähdytetty kytkinkello (esim. Stage6 Wingbell) ~120e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Mahdollisesti kaasukahva, kaasuttimen säätöosia, bensapumppu jos 24mm-kaasutin ja muita säätöosia ~40-80e

~ 600-800e


Upper Sport

Upper Sport -paketti eroaa Medium Sport -tasosta lähinnä sylinterissä, siitä syystä alakerran vahvistaminen on suhteellisen kannattava homma. Tuorevoitelun poisto sekä kaasukahvan vaihto myös pakollinen. 24mm-kaasuttimen kanssa paremman bensansaannin takaamiseksi kannattaa hankkia bensapumppu. Mm. Andeas Gustafssonilla on käytössä "Upper Sport" setti Aeroxissa, stunttikäytössä.

Sylinteri Polini Corsa 70cc, Malossi MHR Replica 70cc, Hebo Manston Replica 70cc, Top Performances TPR 70cc, Stage6 Sport Pro 70cc MK2 (Alumiinisia sylintereitä nicasil pinnoitteella, männänvaihtoväli 2-3 tkm.) ~200e
Kampiakseli Esim. Stage6 HPC 12mm + SKF C4 -runkolaakerit ~180e
Kaasutin 21 - 24mm Litteäluistinen PWK ~100e
Imukaula Stage6 Intake System ~50e
Pakoputki Stage6 Pro, Stage6 R1200, Yasuni C16 Racing, Polini Forrace2, TopPerformances Nardo, Doppler RR7 ~150-250e ~150-250e
Variaattori Stage6 R/T Oversize, Malossi MHR2005, Hebo Competition Plus, Polini Super Speed (sisältävät säätöosia, kuten rullat/rullia ja VP-jousen) ~80-100e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Hebo Racing N / R & jäähdytetty kytkinkello (esim. Stage6 Wingbell) ~120e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Kaasuttimen säätöosia + kaasukahva + bensapumppu jos 24mm-kaasutin ja muita säätöosia ~40-80e

~ 800-1000e


Midrace

Kaasutinkoko jo 24-26mm, sylintereinä mm. MHR Racing, S6 Racing jne. Kisasähköt suositeltavat, huomioi toki että joissakin sytytyksissä (varsinkin halvemmissa) ei ole valopuolaa, täten et siis saa valoille virtaa. Alakerta pakollinen vahvistaa. Vakio vesipumppu kannattaa korvata sähköisellä (esim. Reich/Bosch) pumpulla kierrosherkkyyden ja optimaalisen jäähdytyksen takaamiseksi. Perävälitysten vaihto kannattaa myös vaaka-Minarelille, orkkisvälit loppuu kesken. Vauhtia yli 100km/h, pidemmillä välityksillä noin 115 km/h realistinen huippunopeus. Lohkojen avartaminen sylinterille hyvin suositeltavaa.

Sylinteri Stage6 Racing 70cc MK2, Malossi MHR Racing 70cc, Hebo Manston 70cc. (Alumiinisia sylintereitä nicasil pinnoitteella) ~200-260e
Kampiakseli Esim. Stage6 HPC 12mm + SKF C4 runkolaakerit ~180e
Kaasutin 24-26mm PWK, Mikuni TM +100e
Imukaula Stage6 Intake System, Polini Short ~50e
Pakoputki Yasuni C20, Polini Forrace2, Stage6 R1200, Malossi MHR Racing, ~250e
Variaattori Stage6 R/T Oversize KIT, Malossi MHR Overrange 2010 KIT, Hebo Racing, Polini Super Speed 2010 (Sisältävät säätöosia, kuten rullat/rullia ja VP-jousen. Isommat takalautaset suositeltavia Hebon & Polinin kera, Malossin & Stage6:n mukana ne tulevatkin) ~100-300e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Polini 2G ~80e
Kytkinkello Esim Stage6 R/T ~50e
Sytytys Italkit Inner Rotor ~210e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Bensapumppu, kaasukahva, säätöosia, mahdollisesti vesipumppu, mahdollisesti perävälitykset, takalautaset, jos variaattorin mukana ei tule. ~60-160e
Huomioitavaa Overrangen takalautasten sovittaminen vaatii lohkojen avarrusta. Variaattorin tuuletus pakollinen.

~1300 - 1700e


High End

Tällä käydään korkeintaan kiskalla, tai ehkä pari kertaa vuodessa miitissä. Lähes koko kone uusittuna, sytytys, variaattori, alakerta jne. Hevosvoimia kahdenkymmenen molemmin puolin. Huomioi myös että hinta saattaa nousta reilusti yli kahden tonnin, mahdolliset konerikot ynnä muut. Täystehoiset kevarit jää. Lohkojen avartaminen hyvinhyvin suositeltavaa. Huippunopeus 115-120 km/h pidemmillä perävälityksillä.

Sylinteri Stage6 R/T 70cc, Polini EVO (3&4) 70cc, Hebo Manston Revolution 70cc, Metrakit ProRace2 70cc, Airsal Racing-Xtrem 70cc, R-Setup Racing 70cc ~300e
Kampiakseli Esim, Stage6 HPC 12mm + SKF C4 -runkolaakerit ~180e
Kaasutin 24-28mm PWK, Mikuni TM +100e
Imukaula Stage6 Intake System, Polini Short, WIGi + kieslerin subframe (tuolloin hinta yli 100e) ~50e (~100e)
Läppärunko Vforce3, Malossi MHR, S6 Viton ~50e
Pakoputki Stage6 R/T 70, Stage6 R1400, Yasuni C21, Yasuni C30, Yasuni R/T 70, DPR21, DPR30, Polini Evolution, Malossi MHR Racing, Technigas None, Metrakit Prorace, Roost Track Type, Roost Racing R/T, Roost Sprint 09, 2FAST 70, Voca Combat, MVT Racing SC 70 ~250-400e
Variaattori Stage6 R/T Oversize KIT, Malossi MHR Overrange 2010 KIT, Hebo Racing, Polini Super Speed 2010 (Sisältävät säätöosia, kuten rullat/rullia ja VP-jousen. Isommat takalautaset suositeltavia Hebon & Polinin kera, Malossin & Stage6:n mukana ne tulevatkin) ~100-300e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Polini 2G ~80e
Kytkinkello Stage6 R/T, Polini Evo2 ~50-80e
Sytytys Stage 6 Internal Rotor R/T, Italkit Inner Rotor, Malossi MHR Digital, Polini Inner Rotor ~200-380e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Bensapumppu, runsaasti säätöosia, vesipumppu, perävälitykset, takalautaset, jos variaattorin mukana ei tule. ~60-300e
Huomioitavaa Esim. Polini EVO vaatii pitkäkierteisen sytytystulpan. Overrangen takalautasten sovittaminen vaatii lohkojen avarrusta. Variaattorin tuuletus pakollinen.

~1800-2100e


Upper High End

Noniin, meinaako kaveri tulla autolla ohi? Enää ei tule... Pakoputken / kampiakselin / kaasuttimen valinta hyvin riippuvaa sylinteristä.

Sylinteri Malossi MHR BigBore 77cc (Vaatii 80mm kampiakselin!), Malossi MHR Team 2 70cc, Malossi MHR CROSS 70cc (vaatii 85mm kampiakselin!), Airsal Racing-Xtrem 77cc, Polini Evolution (4) 70cc (vaatii 85mm kampiakselin!) ~400e
Kampiakseli Esim. Stage6 HPC 12mm, S6 R/T 12mm, Hebo Revolution 12mm + SKF C4 -runkolaakerit ~180-280e
Kaasutin 28-32mm PWK / Mikuni TM +100e
Imukaula Stage6 Intake System, Polini Short, WIGi + kieslerin subframe (tuolloin hinta yli 100e) ~50e (~100e)
Läppärunko Vforce3, Malossi MHR, S6 Viton ~50e
Pakoputki Yasuni C30, DPR30, Malossi MHR Team 2, Malossi MHR BB77, Kundo F1, Roost Sprint 77cc, Roost Sprint Type HR ~250-400e
Variaattori Stage6 R/T Oversize KIT, Malossi MHR Overrange 2010 KIT, Hebo Racing, Polini Super Speed 2010 (Sisältävät säätöosia, kuten rullat/rullia ja VP-jousen. Isommat takalautaset suositeltavia Hebon & Polinin kera, Malossin & Stage6:n mukana ne tulevatkin) ~100-300e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Polini 2G ~80e
Kytkinkello Stage6 R/T, Polini Evo2 ~50-80e
Sytytys Stage 6 Internal Rotor R/T, Italkit Inner Rotor, Malossi MHR Digital, Polini Inner Rotor ~200-380e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Bensapumppu, runsaasti säätöosia, vesipumppu, perävälitykset, takalautaset, jos variaattorin mukana ei tule. ~60-380e
Huomioitavaa Esim. BigBore77& MHR Team2 vaatii lohkojen koneistamista, jotta se mahtuisi lohkoihin ylipäätänsä. Huomioi myös sylintereiden mahdolliset eri tarpeet kampiakselin suhteen (Esim. MHR Team2). Overrangen takalautasten sovittaminen vaatii lohkojen avarrusta. Variaattorin tuuletus pakollinen.

~ 2000-2700e


Hyper Race / 2Fast

Sierra/kaverin Derbi ei jätä. Tehoa yli 25 hp. Osat hyvin riippuvaisia sylinteristä, kaikki vaativat eri kampiakselin, samoin 34mm kaasutin on liian iso 2Fastille, mutta BB86cclle sopiva. Sylinterit vaativat lohkojen koneistamista jotta se mahtuisi lohkoihin ylipäätänsä.

Sylinteri *Malossi MHR BigBore 86cc, 2Fast4Race 80cc, 2Fast4Race 86cc, Polini Big Evolution 84cc & 94cc, Cristofolini Racing TCR 80cc, Cristofoloni Racing 88cc, Cylinder Airsal Racing Xtrem 88cc, Stage6 R/T BigBore 95cc ~360-700e
Kampiakseli Sylinteristä riippuen, 2FAST HPC, Cristofolini HPC, MHR BB86 jne. ~350-600e
Kaasutin 28-34mm PWK, Mikuni TM, Dellorto VHST ~100-200e
Imukaula Stage6 Intake System, Polini Short, WIGi + Kieslerin subframe (tuolloin hinta yli 100e) ~50e (~100e)
Läppärunko Vforce3, Malossi MHR, S6 Viton ~50e
Pakoputki Roost Sprint 86cc, 2Fast 80cc, MHR BB77cc, Cristofolini TCR, Stage6 R/T BigBore 95cc, Polini BigEvolution 84cc & 94cc ~400e
Variaattori Stage6 R/T Oversize KIT, Malossi MHR Overrange 2010 KIT, Hebo Racing, Polini Super Speed 2010 (Sisältävät säätöosia, kuten rullat/rullia ja VP-jousen. Isommat takalautaset suositeltavia Hebon & Polinin kera, Malossin & Stage6:n mukana ne tulevatkin) ~100-300e
Kytkin Stage6 Torque Control, Malossi Delta, Polini 2G ~80e
Kytkinkello Stage6 R/T, Polini Evo2 ~50-80e
Sytytys Stage 6 Internal Rotor R/T, Italkit Inner Rotor, Malossi MHR Digital, Polini Inner Rotor ~200-380e
Ilmansuodatin Hebo, Stage6, Malossi ~20-40e
Muuta Bensapumppu, runsaasti säätöosia, vesipumppu, perävälitykset, subframe, takalautaset, jos variaattorin mukana ei tule. ~60-430e
Huomioitavaa Sylinterit vaativat lohkojen koneistamista, jotta se mahtuisi lohkoihin ylipäätänsä. 2Fast4Race 80cc vaatii pitkäkierteisen sytytystulpan. 2Fast4Race 86cc ja TCR 88cc mukana tulee myös kampiakseli. Sylinterit vaativat oman kampiakselin iskunpituudesta riippuen. Overrangen takalautasten sovittaminen vaatii lohkojen avarrusta. Variaattorin tuuletus pakollinen.


~ 2500-3500e


Huom! Viritetyllä mopolla ajaminen yleisillä teillä on laitonta ja rangaistavaa!


© jocke-, thounimakarooni

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista