Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

2t kaasutin

Luisti

Luisti säätelee kurkun kokoa ja samalla sylinteriin pääsuuttimen läpi imeytyvän bensan ja ilman seoksen määrää. Kaasutin1.png Kaasutin2.png

Pääsuutin

Pääsuuttimen koko muuttaa seossuhdetta siten, että isommasta reiästä imeytyy enemmän bensaa seosta rikastamaan ja taas vastaasti pienemmällä pääsuuttimella vähemmän.

Koho ja neulaventtiili

Koho ja neulaventtiili säätelevät bensiinipinnan korkeutta kohokammiossa. Jos taso on matalalla, niin koho laskee ja päästää bensaa tulemaan. Bensiininpinnan korkeus vaikuttaa niinikään seossuhteeseen.

Kaasutin3.png Kaasutin4.png

Ryyppy/rikastin

Ryyppy päästää lisää bensaa pääsuuttimen "ohi", jolloin seos rikastuu. Toinen tyyppi eli rikastin rajoittaa ilman pääsyä seosta laimentamaan.

Neula

Neula on luistiin kiinnitetty neula, joka säätelee seos-suhdetta 1/4-3/4 kaasun avauksilla liikkuessa kaasuttimen luistin mukana. Yleensä neulassa on 3-5 sokkauraa (tjsp) jossa olevaa sokkaa siirretään ylös tai alas kun halutaan muuttaa seosuhdetta.

SOKKAA ALASPÄIN -> BENSAA ENEMMÄN 1/4-3/4 Kaasun avauksilla SOKKAA YLÖSPÄIN -> BENSAA VÄHEMMÄN 1/4-3/4 Kaasun avauksilla. written by eki1 / Fixed alot by naake

Jos neulan säätövara ei riitä, eli seos on liian laihalla tai rikkaalla, on neulan vaihto paikallaan. Jos seos on laihalla, valitaan profiililtaan ohuempi neula (esim. Dellorto PHBG W07 -> W06). Jos seos on rikkaalla, valitaan profiililtaan paksumpi neula (esim. Dellorto PHBG W07 -> W08).

Dellorton kaasuttimien neuloissa pieni luku tarkoittaa ohutta neulaa (rikas seos), kun taas suuri luku paksua neulaa (laiha seos). Esimerkiksi Dellorto PHBG: W01=erittäin rikas, W25=erittäin laiha. © jonik1

Tyhjäkäynnin säätöruuvi

Tyhjäkäynninsäätöruuvi on päästäänsä kartio, joka sisäänruuvattuna nostaa luistia sen ollessa ala-asennnossaan.

Enemmän sisällä = kovempi tyhjäkäynti

Vähemmän sisällä = vähempi tyhjäkäynti

Säätäminen

Katso artikkeli 2t kaasuttimen säätäminen.

Katso myös

Dellorton eri kaasutintyypit: Dellorto kaasuttimet

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista