Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hans-Georg Anscheidt, syntynyt 23. joulukuuta 1935 Königsberg (nyk. Kaliningrad), on saksalainen mp-kilpakuljettaja. Varsin pienikokoisena (166 cm) ja kevytrakenteisena Anscheidt kilpaili pääasiassa pienissä kilpaluokissa 50 ksm ja 125 ksm.

Anscheidt kilpaili aluksi saksalaisella Kreidlerilla, ja sodan jälkeen Pohjois-Saksaan asetuttuaan hän muutti 25-vuotiaana tehtaan lähistölle. Hän saavutti Euroopan mestaruuden vuonna 1961, vielä ennen kuin luokka saisi WGP-mestaruusarvon, mikä nostatti Saksassa odotuksia 1950-luvun moottoriurheilujuhlien jatkumisesta. Samaan aikaan kova vastustaja Suzuki oli kuitenkin saanut DDR:stä loikanneelta Ernst Degneriltä tuliaislahjana liudan MZ:n moottorisalaisuuksia, joiden soveltamisen jälkeen Suzuki oli pikkuluokassa lähes lyömätön. Kausilla 1962, 1963 ja 1964 Anscheidt jatkoi Kreidlerilla saavuttaen kaksi WGP-hopeasijaa sekä pronssin.

Vuoden 1965 aikana hän vaihtoi luokkaa sen WGP-aikana dominoineen Suzukin tehdastalliin, joskin välivuoden mestaruudesssa sijoitus jäi seitsemänneksi. Vuosina 1966 ja 1967 hän kuitenkin voitti WGP-mestaruudet, ja kun Suzuki oli vuonna 1968 vetäytynyt tehtaan tiiminä sarjasta protestina vuonna 1969 voimaan tuleville, monisylinterimoottorit pienissä luokissa kieltäville säännöille, tehdas kuitenkin jatkoi kilpakaluston tarjoamista Anscheidt:ille. Tuloksena oli viimein kolmaskin maailmanmestaruus vuonna 1968. Koko WGP-kautensa aikana Anscheidt saalisti 14 osakilpailuvoittoa, ja oli muilla podiumsijoilla lisäksi 20 kertaa. Lisäksi hän saavutti yhdeksän Saksan kansallista mestaruutta: seitsemän niistä 50 ksm-luokassa, ja kaksi 125 ksm-luokassa.

Japanilaisjätin syrjäytettyä Kreidlerin se hakeutui yhteistyöhön hollantilaisen maahantuojansa Van Veenin kanssa, ja pystyi sen moottorivelho Jörg Möllerin uusimilla moottoreilla palaamaan 1970-luvulla WGP-sarjamestariksi. Anscheidt:ista taas tuli nuorison suosikki paitsi saavutustensa vuoksi myös, koska hän piti kolumnia suuressa nuorisolehti BRAVO:ssa. Hän on myös ajoittain ollut mukana Kreidlerin tapahtumissa, muun muassa vuonna 2012.


Tavallisesti MotoWikiin kirjoitettujen tekstien tekijänoikeudet ovat niiden kirjoittajilla ja Motot.netillä on oikeus julkaista tekstejä vapaasti Motot.net-sivustolla. Kyseisten tekstien julkaisemiseen muualla tarvitaan kirjoittajien lupa.

GNU Free Documentation License

Tämä artikkeli on poikkeuksellisesti kirjoitettu GNU Free Documentation License ehtojen mukaisesti. Tätä huomautusta ei saa poistaa ellei GFDL-ehtojen mukaista sisältöä poisteta.

Tämän artikkelin lähde: Wikipedia

Lue lisää GFDL:n käytöstä MotoWikissä...

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista