Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Botniaring on Etelä-Pohjanmaalla Kurikan Jurvassa osoitteessa Kauhajoentie 688, 66300 JURVA sijaitseva, Kurikan kaupungin ja Lintuharjun Moottoriurheilualue Oy:n ylläpitämä moottoriurheilukeskus mikä avattiin käyttöön 1989.

Viimeisimmän laajennuksen jälkeen se on 4.014 metrin pituudellaan (ennen 2.618m) viidestä Suomen aktiivikäytössä olevasta moottoriurheiluradasta pisin ja nopein. Laajennusosan voi myös tapahtumia varten erottaa erilliseksi 1.410 metrin ratakierrokseksi, vanhan voidessa toimia samanaikaisesti omanaan: Ratakartta, tietoja, ratakierrosvideo. JM-radalla mittaa on noin kilometri. Suunnitteilla on lisäksi noin 1,2 km pituinen kiihdytyssuora, jota varten Kurikan kaupunki hankkii 31ha maa-alueen, ja jonka rakentamisprojekti etenee vaasalaisen Sunrise Cruisers ry.:n kanssa yhteistyössä. Kiihdytysalueen arvioidaan olevan valmis vuonna 2018. Botniaring pitää ajokaudella tiistaisin vapaita ratapäiviä (ratamaksu, mahdollisesti ajovuorot eri kalustolle).

Laajennuksen yhteydessä Botniaring on saanut erilliset ympärivuotiseen käyttöön soveltuvat liukkaan kelin ajoharjoitteluradan, 40 hengen koulutustilat sekä testiradan, joita hallinnoi/operoi PRT Testirata Oy, puhelin +358 040 568 1066 ja postiosoite Korpitie 2 c 3, 61300 KURIKKA. Radalla on oma ravintolansa, ja lähialueella löytyy runsaasti eritasoista majoitustarjontaa josta radan websivustolla kattava luettelo yhteystietoineen.

Radan sijainti valtateiden 2/E8 (Pori/Turku) sekä 8/E12 (Tampere/Vaasa) haarukassa tien 685 varrella on kätevä, poikittaisia väyliä Keski- ja Itä-Suomen suunnalta on useita, ja suuralue tarjoaa monia ihan hauskoja ajoreittejä useimmiten varsin hyväkuntoisen tieverkostonsa ansiosta tulo- ja menomatkojen viihteeksi.

Botniaring isännöi mm. Rata- ja Drifting-SM:n sekä Porsche GT3 Cupin osakilpailuja.

Yhteystiedot 2015

  • Rata: +358 400 661 994, sähköpostit: tsto@botniaring.fi, ratavaraukset: tsto.varaukset@botniaring.fi (Noora Kuru)
  • Ravintola: +358 50 3479600, ravintola@botniaring.fi (Sari Lylyoja)

Muita moottoriratoja


Kymi Ring-hanke Tillolassa (Iitin kunta, Kouvolan kunnan rajalla), on n. 4,7km pituisen kansainväliset kriteerit täyttävän moottoriradan ympärille koottava laaja urheilu- ja ajoharjoittelukeskus. Ratahankeelle on maaliskuussa 2015 päätetty jakaa valtioavun ensi erä, ja siitä on tarkoitus kehittää Pohjois-Euroopan johtava moottoriurheilun ja ajokoulutuksen monitoimialue. Rakennustyö alkaa kesäkuussa 2016, ja radan on arvioitu valmistuvan 2017.

Suomen vanhemmista, jo lakanneista rata-ajon mp-kilpailuista ja radoista on esittelykirjoituksia erillisessä Suomen TT-kilpailuja/ratoja-jutussa

Lähde ja linkkejä

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista