Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kymi Ring, virallisemmin Tillolan Moottoriurheilukeskus, on Iitin kunnan Tillolan kylässä Kouvolan puoleisen rajan lähistöllä käynnissä jo useiden vuosien ajan ollut moottoriurheilu- ja ajoharjoittelukeskushanke Tillolassa. Noin 4,7km pituisen, kansainväliset kriteerit täyttävän moottoriradan ympärille, noin 180 hehtaarin alueelle on tarkoitus koota laaja urheilu- ja ajoharjoittelukeskus, sekä tarvittavia palveluita, mm. yrityspuisto ja hotelli. Ratahankeelle jaettiin maaliskuussa 2015 valtioavun ensi erä, kotisivu arvioi radan tulevan ajettavaan kuntoon jo 2016, ja siitä on tarkoitus kehittää Pohjois-Euroopan johtava moottoriurheilun ja ajokoulutuksen monitoimialue. Tuore uutinen 26.5.2016 kertoo, että rakennustyö alkaa kesäkuussa 2016 DESTIA:n toimiessa vetäjänä, ja että työ valmistuu 2017.

Kymiring on tehnyt esisopimuksen MotoGP-osakilpailun järjestämisestä Kymiringillä heinäkuussa 2018 oikeuksia hallinnoivan Dornan kanssa, ja marraskuussa 2016 FIM-turvallisuusvastaava, vuoden 1982 maailmanmestari Franco Uncini kävi paikan päällä tutustumassa radan rakennustöiden edistymiseen - luonnehtien rataa "fantastico":ksi. Useita kuukausia aikataulustaan edelle päässeelle radalle tullaan FIM Grade A-luokituksen lisäksi hakemaan FIA:n Grade 1-luokitusta, mikä mahdollistaisi myös F1-osakilpailun järjestämisen mikäli näin aikanaan päätettäisiin.

MotoGP-osakilpailiu on nyttemmin lyöty lukkoon vuodesta 2019 alkavaksi, ja ensi alkuun viiden vuoden kestoiseksi. Myös F1-kilpailu on samalla tietenkin taas noussut tapetille, ja Bernie Ecclestonen kiskuriehtojen sijaan oikeuksia hallinnoiva Liberty voi kenties tarjota järjestyshaluja nostattavan ratkaisun.


Linkit


Tynkäili mustavi

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista