/ @ Ei kategoriaa, Tapahtuma

kawasaki_z800_2012

Tässä uutisessa listaamme kauden 2013 uutuusmallit, jotka kannattaa käydä katsomassa MP13 messuilla.

Suzuki

Suzuki on uudistanut kolme tärkeää malliaan, ja tuonut kaksi kokonaan uutta mallia markkinoille.

GSX-R1000Z

GSX-R1000Z on juhlamalli, jolla juhlistetaan miljoonaa valmistettua GSX-R:ää. Miljoonas GSX-R näki päivänvalon 24.9.2012 Toyokawan tehtaalla Japanissa. Juhlamallin pyörät on numeroitu ja näitä valmistetaan 1985 kpl (ensimmäinen GSX-R valmistettiin vuonna 1985).

GSX1300RA

Suzukin kestosuosikki Hayabusa uudistuu ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008, kun toisen sukupolven Hayabusa esiteltiin. Hayabusassa on nyt Brembon Monobloc-etujarrusatulat ja ABS-jarrut.

C1500T

Uusi C1500T tehdasasenteisilla sivulaukuilla ja tuulisuojalla on luokkansa tehokkain cruiser. Kokomusta väritys (mm. myös pakoputket ja vanteet) on vaikuttava ilmestys!

AN650Z

Jokaiselle skootteriharrastajalle sana Burgman on synonyymi kahdelle pyörälle luxusta. Uudistuneen ison Burgmanin vakiovarustelista on paljonpuhuva: sähköllä säädettävä tuulisuoja, kädenlämmittimet, penkinlämmittimet, matkustajan selkänoja, säädettävä kuljettajan selkänoja, sähköllä taittuvat taustapeilit, ABS-jarrut, käsijarru ym ym. Uusi mittaristo pitää sisällään mm. Eco Drive-valon, joka ilmoittaa kuljettajalle ajotavan ollessa polttoainetta säästävä.

GW250

MP-12 näyttelyssä Suomen ensiesiintymisen suorittanut Inazuma on nyt varastossa ja saatavana.

Honda

Vuonna 2013 Honda esittelee Suomessa poikkeuksellisen suuren määrän eli 13 uutta moottoripyörämallia. Hondan markkinoinnin teema onkin ”13 FOR 13”. Uutuusmalleja esitellään MP13-näyttelyssä Bike Worldin osastolla 6k91 Helsingin messukeskuksessa 1.-3.2.2013.

1. CRF 250L                 2. Yllätysmalli          3. CRF450R

4. CRF110                    5. NSC50R                   6. MSX125

7. SH125                     8. CBR500R                 9. CB500F

10. CB500X                  11. GL1800 6FB          12. CB1100

13. CBR600RR

Yamaha

Yamaha FJR1300

Kauden 2013 nyt esiteltävässä uutuusmallissa on uusi, aerodynaaminen muotoilu. Lisämukavuutta ja turvallisuutta matka-ajamiseen tuovat vakionopeudensäädin ja säädettävä luistonesto sekä Yamaha D-mode moottorinohjaus. AS-mallissa on lisäksi mm. uusinta teknologiaa edustava, elektronisesti säätyvä jousitus, USD (Upside Down) -etuhaarukka sekä uudistettu sähköinen puoliautomaattivaihteisto, jonka ”Stop-Mode” vaihtaa vaihteet automaattisesti alas pysähdyttäessä. Yamaha FJR:ssä on luotettava Yamahan 1298 cm3 nelisylinterinen, tehokas ja suorituskykyinen rivimoottori. 25-litrainen polttoainesäiliö tarjoaa pitkän toimintasäteen. Säädettävät tuulilasi, ohjaustanko ja satula tuovat ajomukavuutta niin pitkille lomareissuille kuin lyhyemmille ajomatkoille.

Race Blu on Yamahan 2013 uutuusväri

Yamaha YZF-R-sarjan 2013 vuosimallin moottoripyörät saavat uuden värivaihtoehdon. Italialaisen Aldo Drudin suunnittelemassa värityksessä yhdistyvät tumma mattaharmaa ja tuttu Yamaha Racing -sininen. Uusi värimaailma on näkynyt tositoimissa jo viime syksynä MotoGP-kilpailussa, kun Jorge Lorenzo ajoi Misanossa Racing Blu -värisellä YZF-M1:llä. Racing Blu -väritys tulee olemaan jatkossa saatavilla myös muissa Yamaha-moottoripyörämalleissa.

Yamaha Aerox R

Uutuusmopo Aerox R:ssä on virtaviivainen muotoilu ja uusi sporttisempi runko, joka yhdessä 190 mm levyjarrujen (edessä ja takana) varmistavat tehokkaan turvallisuuden. Kahdenistuttava Yamaha Aerox on ketterä ajettava ja satulan alla on iso säilytystila umpikypärälle.

Kawasaki

Z800

Z-sarja kasvaa uuteen kokoluokkaan 806 cc ja täydentää uuden sukupolven mallistoa

Ninja 300

Uusi Ninja 300 on tyylikäs ja suorituskykyinen. Race-tyylinen muotoilu jäljittelee isoja Ninja-malleja sekä tehokas 296 cc moottori polttoainesuihkutuksella tuo voimaa ja suorituskykyä Ninja 300 -malliin.

Uusi ZX-6R 636

Lisää luonnetta ja tehoa 600 cc -luokkaan. Pyörässä on ominaisuuksia, joita tässä kokoluokassa ei ole aikaisemmin ollut saatavilla.

Husqvarna

TR 650 Terra ja TR 650 Strada

Yli 100-vuotiaan Husqvarna-tuotemerkin moottoripyöräilykauden 2013 mielenkiintoisimmat uutuudet ovat 650-kuutioiset Terra ja Strada. TR 650 Terra soveltuu ominaisuuksiltaan myös kevyeen offroad-ajoon, kun taas TR 650 Strada on puhtaasti katupyörä. Molempia pyöriä vauhdittaa sama 652-kuutioinen yksisylinterinen BMW G 650 GS:n pohjalle rakennettu moottori. Kahdella yläpuolisella nokka-akselilla varustettua voimanpesää on kuitenkin entisestään viritetty Husqvarnan käyttöön. Muutoksia on tehty muun muassa parantamalla moottorin elektronista polttoaineensyöttöjärjestelmää, muokkaamalla nokka-akseleita, nostamalla puristussuhdetta sekä parantamalla männän ja sylinterin kannen geometriaa.  Moottori tuottaa 43 kilowattia (58 hv) tehoa 7250 kierroksella ja tarjoaa miellyttävää vääntöä 60 newtonmetriä.

Katuajoon suunniteltu TR 650 Strada on varustettu vakiona ABS-jarruilla, jotka saa lisävarusteena myös Terraan. Alustana pyörissä on edessä 46 millimetriset upside-down-putket ja takana keskitetty iskunvaimennin sekä progressiivinen linkusto. Molemmissa pyörissä joustovara on 190 millimetriä sekä edessä että takana. Erilaiseen ajoon tarkoitettujen pyörien jouset ja iskunvaimentimet on saatu toimimaan eri olosuhteissa säätämällä alusta valmiiksi kumpaankin pyörämalliin sopivaksi.

MV Agusta

MV Agusta Brutale 800

Uudistuneen MV Agustan malliston ehdoton helmi on Brutale 800, joka tuo nakupyörien segmenttiin aivan uudenlaista tehoa ja keveyttä. Brutalen moottorista on puristettu ulos 125 hevosvoimaa ja 81 newtonmetriä vääntöä, joka on vertailukykyinen tehonsa suhteen jopa 1000-kuutioisten moottorien kanssa.  Tämän lisäksi vain 167 kilon paino antaa Brutalelle erinomaisen paino-voima suhteen.

Brutalen MVICS-järjestelmä (Motor & Vehicle Integrated Control System) sisältää ensimmäisen tuotantopyörässä olevan täydellisesti vaijerittoman kaasukahvan niin sanotun Fly-by-Wire -järjestelmän, useamman moottorinohjauskartan sekä säädettävän luistonestojärjestelmän. Myös moottorissa on hyödynnetty MotoGP-maailmasta tuttua teknologista innovaatiota, jota ei ennen ole tuotantopyörissä nähty. Brutalen koneessa on vastakkaiseen suuntaan pyörivä kampiakseli, joka kumoaa koneen hyrrävoimia ja tekee ajosta vakaampaa. Pyörän design on taattua MV Agusta laatua, jossa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu, muun muassa putkisto on suunniteltu antamaan mahdollisimman paljon tehoa unohtamatta ulkonäköä hetkeksikään.

Ducati

Oy Hailac Ab esittelee MP13 näyttelyssä osastolla 6g101 uutuuksia lähinnä matka- ja seikkailupyöräluokkiin, toki osastolta löytyvät myös muut Ducatin malliston edustajat.  Täysin uutena mallina esitellään Ducati Hyperstrada, keskikokoluokan matkapyörä joka on jalostettu uudesta Hypermotard mallista. Nestejäähdytteisestä Testastretta Evo 11 neliventtiilimoottorista on otettu 110 hevosvoimaa ja se vie ajokunnossa noin 200 kiloista pyörää ducatimaisen urheilullisesti. Kattava vakiovarustelu tässä mallissa on ennen näkemätöntä: Ducati Safety Pack eli luistonesto ja säädettävä ABS-jarrujärjestelmä, sivulaukut, keskiseisontatuki ja ajotietokone muutamia mainitaksemme. Niin ikään esillä on myös uudistettu Multistrada 1200 jossa uudistukset ovat moottorissa, elektroniikassa, muotoilussa ja alustassa. Sylintereissä on mm. uusitut palotilat ja tuplatulpat joiden avulla moottorin alarekisteriin on saatu lisätehoa joka tarkoittaa helpompaa ajettavuutta. Katteet ovat uudelleen muotoiltu ja entistä suurempaa tuulisuojaa voi nyt käyttää yhdellä kädellä myös ajon aikana. Lähivalot on toteutettu LED-tekniikalla ja luonnollisesti kaikissa malleissa on ABS-jarrut ja DTC-luistonesto vakiovarusteena. Uusi puoliaktiivinen Skyhook-järjestelmä (S-malleissa) säätää pyörän jousitusta ja iskunvaimennusta useiden antureiden antaman tiedon mukaan ja pitää näin ollen ajo-ominaisuudet optimaalisina kaikissa olosuhteissa.

Aprilia

Caponord on saapunut. Keväällä myyntiin tuleva uusi Caponord tähyää suosittujen matkaenduroiden kärkipaikoille, haastaen kilpailijansa teknisillä ominaisuuksilla, sekä hinnallaan.

Aprilia RSV4 Factory uudistuu kunnolla ja saa lisätehoja, sekä päivityksiä ohjelmistoihin. Uudessa RSV4:ssä vakiona nyt myös (poiskytkettävät) ABS-jarrut. Kilparadoilta ammennettu tietotaito antaa jokaiselle mahdollisuuden olla voittaja.

Piaggio/Vespa

Maxi-kokoluokan skootteri, Piaggio X10, saa vihdoin ensiesittelyn Suomessa. 500 kuutioinen moottori, huippuvarusteet ja edistyksellinen teknologia luovat hyvän pohjan Piaggion lippulaivalle, X10:lle, menestykseen.

Vuodesta 1946 lähtien Vespa on luonut maailmaan uniikkia tyyliä ja tekniikkaa. Yli 17 miljoonaa Vespaa 66 vuodessa ovat tehneet siitä Legendan. Tänään Vespa esittelee tulevaisuutensa. Vespa 946 on häivähdys tulevasta, joka avaa seuraavan sivun legendaarisessa myytissä, Italiasta.

Derbi

Derbi on vuodesta 1997 dominoinut Suomen mopomarkkinoita vaihteellisten, oikeiden, mopojen osalta. Derbi Senda -mallisto on pitänyt pintansa Suomen myydyimpänä mopomallina vuodesta toiseen. Derbi DRD Special -malli on vuoden 2013 uutuuksista ensimmäinen, joka kasvattaa etumatkaa edelleen kilpailijoihin nähden.

Victory

Amerikanraudat ja nostalgia on ollut vaikuttamassa myös amerikkalaisen Victoryn vuoden 2013 mallistoon. Ensi kaudelle alan asiantuntijoita miellyttänyt ja lukuisia palkintoja kerännyt Victory esittelee jälleen uusia malleja:

Uusi Victory Judge
Jugde on luonteeltaan maskuliininen, kuten muutkin Victory-cruiserit, mutta sen ajomukavuutta, sporttisuutta ja ketteryyttä mutkateillä on kehitetty edelleen. Judgessa on selvästi 1960–1970-luvun vaihteen jenkkirautatyyliä ja muhkeasti vääntävä V2-moottori (1731cc/97hv/153Nm). Myös jenkkiautoja kunnioittavista yksityiskohdista, kuten 5-puolaiseisista valuvanteista näkee mistä muotoilu on saanut vaikutteita. http://en.wikipedia.org/wiki/Pontiac_GTO

Victory Hard Ball
Esittelyssä on myös uusi tyylikäs Hard Ball -jonka muotoilu on todella tyylikäs. Hardball tulee sarjaan ”Baggers” ja myös siinä on pehmeästi vääntävä 1731-kuutioinen V2. Kuusivaihteinen vaihdelaatikko on välitetty siten että voimakkaan moottorin teho siirtyy mukavasti ja nautittavasti asfalttiin. Hardballissa on 80-litraiset kovat sivulaukut, jotka ovat vesitiiviit ja lukittavat.  Myös ABS-jarrut ovat vakiovaruste.

Victory Boardwalk
Ensimmäistä kertaa Suomessa on näyttelyssä on myös esillä uusi muhkea Victory Boardwalk. Se on tyylikäs ja moderni klassikko, jossa on leppoisa ajoasento jalkatuentoineen ja leveine ohjaustankoineen. Boardwalk on upea kokonaisuus pitkillekin Cruising-matkoille.

Victory Cross Road Classic
Cross Road Classicin voi erinomaisten varustelumahdollisuuksien ansiosta räätälöidä täydellisesti omiin tarpeisiin sopivaksi. Suorituskyky ja ajo-ominaisuudet ovat huippuluokkaa ja myös matkakumppanin matkustusmukavuus on maksimoitu.

Selaa messuopasta tästä

MP13 messukuvat galleriassa
MP Messut tietopankissa
Tapahtuman kotisivut

Aiheeseen liittyen

  1. Kuvia mp-messuilta 2013 1.2.2013
  2. Kuvia MP messuilta 2012 2.2.2012
  3. Yamahalta seitsemän uutta mallia 6.11.2013
  4. ACS 2013 käynnistyi, näin lisäät kuvasi galleriaan 29.3.2013
  5. Harley-Davidson julkisti uusia nestejäähdytteisiä malleja 6.11.2013