Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleistä

Yamaha Dt 125x vm. 2006


Yamaha DT 125 X on yamahan piikkimalliston 2-tahtinen supermoto. Kone on sama kuin esimerkiksi Derbi GPR:ssä ja Yamaha DT 125 RE:ssä. Pyörä onkin tekniikaltaan samanlainen kuin RE-malli. Pyörä on kaupunkikäytössä ketterä ja siihen saa hyvän tuntuman. Teknisille tiedoille kannattaa katsoa RE-mallin artikkeli.

  • YPVS(Yamaha Power Valve System-venttiilijärjestelmä) tehostaa moottorin toimintaa pakokanavaan sijoitetun venttiilien avulla. Servomoottori säätelee YPVS-venttiilin toimintaa moottorin kierrosnopeuden mukaan.YPVS-järjestelmän toiminnan voit kuulla kun virta-avain kytketään asentoon ON ja moottori käynnistyy , tai kun moottori pysähtyy vaikka virta-avain on asennos ON. Tähän systeemiin ei kannatta kajota ellei ole tarvetta säätää sitä.

Voit kuitenkin tarkistaa ypvs-pakoaukonsäätimen toimivuuden helposti ja säätää sen näin:

1. Avaat pyörän vasemmalla puolella sijaitsevan kotelon johon menee 2 vaijeria(2 kuusiokolo ruuvilla) Kotelon sisällä on kiekko jossa on lovi ja johon vaijerit menevät. 2. Toista parikertaa avaimella virtalukossa off-on(älä kuitenkaan käynnistä pyörää vielä, ja näet kuinka kiekko liikkuu ja tarkista liikkuuko lovi reiästä oikealle ja takas reikään.) Sitten pyörään virrat päälle, loven pitäisi mennä vasemmalle ja kaasua annettaessa mennä vasemmalle ylöspäin kohti reikää. 3. Yamaha Dt Ypvs video Katso sen jälkeen varmistukseksi toimiiko ypvs kuten videossa. Jos ei toimi niin pakoputki irti ja säätämään ypvs kiekkoa kunnes pakoaukko on "saumaton" kuten tässä videossa tämän jälkeen hienosäädät vaijerit.

Eroja RE-malliin

- ulkonäkö

- tehokkaammpi etujarru (Brembon 2-mäntäinen)

- pienemmät supermotorenkaat (Excel)

- ohjauskulma

- 6 kg painavampi

- 44mm vähemmän maavaraa

- sitä mukaa myös kokonaiskorkeus ja istuinkorkeus ovat luonnollisesti matalemmalla

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista