Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Douglas Martin ("Dougie", myös "Doug") Lampkin, MBE , syntynyt 23.3.1976 Silsdenissä (West Yorkshire, Iso-Britannia) on entinen trial- ja endurocross-kuljettaja. Hänen aktiiviuransa kesti vuodet 1993-2017. Hän kilpaili FIM-maastotaitoajon eli Trialin maailmanmestarussarjassa vuosina 1994-2006. Dougie Lampkin on 7-kertainen Trialin maailmanmestari, ja siten toiseksi menestynein trialkuljettaja Toni Boun jälkeen (jolla on 8 maastotrial- ja 8 hallitrial-maailmanmestaruutta). Myös Dougie Lampkinin isä Martin Lampkin on kuuluisa trialkuljettaja, joka voitti vuonna 1975 ensi kertaa järjestetyn Trial-MM:n mestaruuden, ja Lampkin-perheen monet muutkin jäsenet ovat menestyneet moottoripyöräurheilun eri lajeissa. Muun muassa Dougien setä Arthur Lampkin keräsi Iso-Britannian ratamoottoripyöräilyssä menestystä 1960-luvulla.

Merkittäviä saavutuksia

Dougie Lampkin voitti viisi perättäistä hallitrialin maailmanmestaruutta vuosina 1997-2001, sekä seitsemän perättäistä maastotrial-maailmanmestaruutta vuosina 1997-2003. Lisäksi hän voitti FIM:n merkittävimmän Trial des Nations-tiimikilpailun vuosina 1997, 1999, 2002 ja 2004, ja keräsi kuusi Iso-Britannian sekä kaksi Espanjan aikuisten kansallista trial-mestaruutta. Erittäin vaikeassa Scott Trial-kilpailussa hän vei voiton kaksitoista kertaa. Lampkin lyötiin Member of the British Empire (MBE) -ritariksi.

LinkitTavallisesti MotoWikiin kirjoitettujen tekstien tekijänoikeudet ovat niiden kirjoittajilla ja Motot.netillä on oikeus julkaista tekstejä vapaasti Motot.net-sivustolla. Kyseisten tekstien julkaisemiseen muualla tarvitaan kirjoittajien lupa.

GNU Free Documentation License

Tämä artikkeli on poikkeuksellisesti kirjoitettu GNU Free Documentation License ehtojen mukaisesti. Tätä huomautusta ei saa poistaa ellei GFDL-ehtojen mukaista sisältöä poisteta.

Tämän artikkelin lähde: Wikipedia

Lue lisää GFDL:n käytöstä MotoWikissä...

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista