Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä hieman tarkempaa tietoa kuristusten sijainnista ja niiden poistosta koskien vuosimallin 2000 Cagiva Mitoa. Mitoa rajoittavat pakoputken hukkaputki, ilmanputsarin kuristavat imuputket sekä normaalia pienemmät suuttimet.


Pakoputki

Hukkaputki
Holkki uusien Mitojen putkessa. Huomaa irroitusjäljet

Vielä 2005-vuosimallissa ja sitä vanhemmissa putken alkukäyrässä on hukkaputki, jonne kaasut pääsevät suotta pyörimään. Tästä rajoitteesta pääset eroon estämällä kaasujen pääsemisen hukkaputkeen (=tukkimalla hukkaputken), tai jättämällä koko hukkaputken pois ja tukkimalla jäljelle jäävän reiän. Hukkaputken tukkimiseen on saatavilla laippoja muutamalla eurolla. 2006 ja uudemmissa malleissa putkessa alussa on vain kuristava holkki.

Ilmanpuhdistaja

A1- ja täysteho-imuputket

Ilmanpuhdistajan kotelon päällä sijaitsevat imuputket ohenevat selvästi sisäänpäin mentäessä. Maahantuoja myy kuristuksettomia imuputkia hieman alle 50 euron hintaan. 06 ja uudemmissa malleissa on valmiina kuristuksettomat imuputket.

Suuttimet

Samalla kun poistaa pakoputken rajoitteen ja vaihtaa imuputket, pitää toki vaihtaa myös alkuperäiset suuttimet (55 ja 100) suuremmiksi (65 ja 125). Neulan paikan vaihtaminen yhtä ylemmäksi saattaa myös olla aiheellista. Tyhjäkäynnin ja öljypumpun säätäminen voi muiden säätöjen jälkeen tulla tarpeelliseksi. Huom. ainakin 2006-07 Mitoissa on jo vakiona (65) kokoinen tyhjäkäyntisuutin joten sitä ei tarvitse kyseisissä Mitoissa vaihtaa.

Muuta

Näillä toimenpiteillä ei kuitenkaan päästä ihan takavuosien (90-luvun puolivälin) Mitojen huipputehomääriin. Pakoputki on nykyisissä Mitoissa erilainen kuin aiemmissa, joten tehoputkella ja suuremmilla suuttimilla tai kaasuttimella pääsee aika lähellä takavuosien mallien teholukemia. Nykyisten Mitojen putkilla saadaan huipputeho irti jo hieman pienemmillä kierroksilla ja tehokkaampien Mitojen kone käy todennäköisesti huonommin keskikierroksilla.


HUOM! Kuristamattomalla pyörällä ajo ilman uudelleenrekisteröintiä on lain vastaista, ja 25kW tehoisen pyörän ajoon sinulla pitää olla siihen oikeuttava ajokortti. Eli älkäämme unohtako näitä iki-ihania eu-säännöksiä. Itselläni ei kahden vuoden aikana täysitehoisella (11kW papereilla) tullut ongelmia virkavallan kanssa muuten kuin ylinopeussakon muodossa.

Katso myös Cagiva Mito, Cagiva Mito viritys

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista