Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Cagiva logo.png

Italialainen Cagiva on perustettu vuonna 1950, mutta moottoripyöriä yhtiö alkoi valmista vasta 1978.

Cagiva sekä Cagivan omistama Husqvarna toimivat nykyään MV Agusta motorcycles -brändin alla, mutta yritys on edelleen perustajasuvun omistuksessa. Aikojen saatossa Cagiva Groupiin ovat kuuluneet myös Ducati ja Moto Morini. Cagiva ja Husqvarna valmistavat yhdessä mopoja, jotka tunnetaan CH Racing -mopomerkkinä. Cagiva nimi tulee perustajansa (CAstiglioni GIovanni) sekä paikkakunnan (VArese) nimestä.

Mallit

Cagiva on valmistanut monia eri kuutioisia moottoripyöriä aina 125 kuutioisista 1000 kuutioisiin. Cagiva ostaa moottorinsa muilta valmistajilta, esimerkiksi Cagiva Raptorin 650 ja 1000 kuutioisten mallien moottorit ovat samat kuin Suzukin SV-malleissa. Cagiva valmisti myös allround mallista 500 kuutioista Cagiva Canyonia, jossa oli sama moottori kuin River katu mallissa.

Vuonna 2007 ei Cagivalla ole mallistossaan oikeita moottoripyöriä kuin 4, joista 2 on kevytmoottoripyöriä. Cagiva veti 1000 kuutioisen Raptorin markkinoilta sen heikon menestyksen vuoksi, mutta jatkaa 650 kuutioisen mallin myymistä. Cagiva Mito onkin ehkä suosituin ja tunnetuin Cagivan malleista. Näillä näkymin myyntiin on tulossa aivan uusi 500 tai 650-kuutioinen Mito.

Kevytmoottoripyörät

Katso myös

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista