Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Moottoripyöräkypärän visiirin huurteenestoon on olemassa kaikenlaisia saippua-, hengitysilmanohjain- yms patentteja, jotka yleensä toimivat varsin heikosti.

Ainoaksi oikeasti huurtumisen estäväksi keinoksi on havaittu ns Pinlock visiiri, eli lisävisiiri varsinaisen visiirin sisälle. Vaihtoehtona tälle on myös fogcity yms kalvoja, jotka tekevät saman asian liimattavalla kalvolla.

Eri keinoja huurtumisen estämiseen

  • Pinlock visiiri
  • Fogcity ja vastaavat "no-fog" kalvot. Edullisempi ja yksinkertaisempi vaihtoehto Pinlockille.
  • Hengitysilmanohjaimet. Saatavilla niin päähän kuin kypärään kiinnitettäviä, kypäräkohtaisia ja yleismallisia ohjaimia/maskeja.
  • Kemikaalit. Erityiset huurteenestoaineet, Fairyliuoksen levittäminen visiirin sisäpintaan. Vältä voimakkaita pesuaineita ja liuottimia, ne saattavat haurastuttaa ja vaurioittaa visiiriä. Älä käytä pesuainetta jossa on jokin seuraavista merkinnöistä; ärsyttävää, helposti syttyvää, syövyttävää tai jos tuoteselosteessa kehoitetaan välttämään liuoshöyryjen hengittämistä. Levitä pesuainetta visiirin sisäpintaan ja anna kuivua, äläkä pese pois. Yleensä toimii kerran ja joudut seuraavallekin ajokerralla tekemään saman.
  • Visiirin raottaminen. Joissakin kypärämalleissa on oma lukituksensa huurteen-esto asentoon, jolloin visiiri on mahdollisimman vähän auki (esimerkiksi Shoei).
  • Sylje visiirin sisäpintaan. Omituinen mutta vanha ja yleensä toimiva keino.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista