Motowiki
Ohjattu sivulta Pinlock visiiri
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Shoei kypärä pinlock visiirillä varustettuna

Useisiin kypäriin on saatavilla erilaisia visiireitä.

Kirkas

Kirkas visiiri on yleisimmin käytetty ja yleensä käytännöllisin ratkaisu. Lähes aina kypärän mukana tulee vakiona kirkas visiiri.

Tummennettu

Tummennettu visiiri on tarkoitettu aurinkoisiin olosuhteisiin, visiirien tummuus vaihtelee kypärävalmistajan mukaan. Joidenkin merkkien visiirit ovat tummempia kuin toisten. Pimeitä jaksoja, kuten myöhäistä syksyä varten olisi hyvä vaihtaa kirkas visiiri.

Oranssi

Oranssi visiiri lisää kontrastia ja vahvistaa valon ja varjon rajaa.

Iridium/peili

Iridium visiirit ovat tummennettuja visiirejä jotka näyttävät ulkoapäin peilipintaisilta. Sisältä katsottuna näyttää samanlaiselta kuin tummennettu visiiri. Myös iridium visiirien tummuussävyissä on merkkikohtaisia eroja. Esimerkiksi AGV on tumma ja Shoei selvästi kirkkaampi.

Iridium visiirejä on usein saatavilla eri värisillä peilipinnoilla, yleisimpiä värejä ovat hopea, kulta ja sininen. Halvempana vaihtoehtona peilivisiirille on tarjolla kirkkaan visiirin sisäpintaan liimattavia tummennus-peilikalvoja.

Pinlock

Pinlock visiirin tehtävänä on estää visiirin huurtuminen. Se on ohut kalvo/visiiri joka asennetaan kypärän alkuperäisen visiirin sisäpinnalle, ja se eristetään reunoistaan silikonilla. Pinlock kalvo luo täten ilmatiiviin tilan kahden pinnan väliin.

Pinlock kalvo kiinnitetään reunoistaan kahdella nastalla(=pin) alkuperäiseen visiiriin niin, että alkuperäiseen visiiriin porataan kaksi reikää(arain L-koon kypärään tarkoitetulla visiirillä usein 5mm poranterällä) .

Pinlock kalvot ovat saaneet hyviä arvioita useissa moottoripyöräalan julkaisuissa, ja myös kilpakuljettajat käyttävät niitä sateisissa oloissa. Pinlock on vaihtoehdoista parhain ja oikein asennettuna se estää visiiriä huurtumasta sateen lisäksi sumussa ajettaessa.

Useilla kypärävalmistajilla on valikoimissaan valmiita pinlockilla varustettuja visiirejä. Saatavilla on myös tee-se-itse pinlock paketteja, jotka pitävät sisällään pinlock visiirin, nastat, poranterän, poraussapluunan reikiä varten sekä ohjeistuksen.

Vaihtoehtona Pinlock visiirille on tarjolla erilaisia liimattavia no-fog kalvoja. Pinlock kalvo maksaa noin 25e(vaihtelee).

Kypärämerkeistä ainakin agv ei tarjoa pinlockia kypäriinsä. Mutta ainakin agv k3 ja k4 kypäriin voi asentaa muun muassa arain kypäriin tarkoitettuja pinlockeja.

Katso myös

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista