Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli sisältää foorumilla usein esitettyjä kysymyksiä Suzuki PV mopoa koskien.

Viritys

Kuinka paljon rajoitinläppiä kannattaa avata?

Ei ollenkaan tai vain vähäsen, 1-3mm rajoitinläpän kärjestä mitattuna. Rajoitinläpän avaamisesta tuleva tehonlisä on aika mitätön ja mitä enemmän rajoitinläppiä avaa, sen enemmän itse läpät taipuvat ja rasittuvat käytössä. Peltiläpät saattavat jopa mennä poikki ja tehdä ikävää jälkeä koneessa. Rajoitinläpän taivutus pitää myös tehdä kaarevasti eikä siten että kärjestä vain pihdeillä käännetty kulmalle.

Millä tavalla läpättömästä vakiopytystä saa tehokkaamman?

Katso PV:n kuristusten poisto -artikkeli.

Laitoin 80cc Malossin ja xx mm kaasarin kiinni. Oon kokeillu vaikka kuinka monia eri suuttimia mutta röpeltää! Missä vika?

Malossi aiheuttaa kaasarisi tulvimisen, koska se laittaa kaasarin etukenoon, röpeltämisen kuitenkin voi "poistaa" säätämällä bensapinnan korkeutta. Ainakin Dell'orton PHBG kaasarin saa suoraan sitä varten valmistetulla imukaulalla, joka sopii Malossiin varsin hyvin.

Missä paikoissa PV:ssä on kuristuksia?

Vakiopeeveessä suurin kuristus on itse pytty. Lisää tietoa on PV:n kuristusten poisto -artikkelissa. Lukemisen vaivan säästämiseksi voidaan kuitenkin kertoa suoraan että kuristuksen saa helpoiten poistettua ostamalla 50 euron hintaisen Power+/Step Two sylinterisarjan ja vaihtamalla sen vakion tilalle.

Mitä teen kun jarrut vinkuvat vittumaisesti?

Pura jarrut. Puhdista jarrurumpu ja kengät rasvanpoistoaineella, esim bräkleenillä ja paineilmalla. Hio n. 220 hiomapaperilla kiillottumat pois jarrurummusta ja jarrukengistä. Jarrukenkien kitkapintaan voi myös tehdä viilalla muutaman vinottaisen uran. Tämä poistaa monesti vinkumisen kokonaan ja parantaa jarrutehoa.

Ketjunkiristimien yhtä pitkä "kiristysväli" kannattaa myös tarkistaa, joka epäsuhteessa saattaa renkaan vinoon ja jarrukengät ottavat kiinni kokoajan. Tämän huomaa normaalia kovempana lämpenemisenä takavanteen keskiön oikealla puolella.

Huolto ja ongelmat

Mitkä paineet renkaisiin kannattaisi laittaa?

Valmistaja ilmoittaa eteen 1,25 baria ja taakse 1,75 baria, mutta mielestäni ne ovat turhan alhaiset. Itselläni on paineet edessä 1,7 ja takana 2 baria.

Mitä tehdä kun mopo röpeltää?

Jos röpeltämisen yhteydessä esiintyy myös savutusta, niin ongelma johtuu todennäköisesti liian rikkaasta seoksesta. Joko kaasarissa on liian iso suutin joka antaa liikaa bensaa, tai sitten mopo saa liian vähän ilmaa tukkeutuneen putsarin takia. Kumpi on kyseessä selviää siitä mitä olet tehnyt mopolle aiemmin. Jos olet vaihtanut suuttimen, suutin on liian iso, mutta jos et ole tehnyt mitään niin todennäköisesti ilmanputsari on tukkeessa.

Kuinka paljon porautetulle pytylle kannattaa ajaa sisäänajoa?

Kun osat ovat oikein asennettu ja kaasarin säädöt ja öljynsaanti kunnossa niin 50-100km riittää, jopa vähemmänkin. Kone pitää muistaa lämmittää hyvin ennen ajoa ja ajaa vaihtelevilla kierroksilla ylikuumentamatta konetta.

Mistä johtuu, että kierrokset jäävät huutamaan, kun kääntää kaasua vähän enemmän?

Tähän voi olla monta syytä. Kaasuvaijeri voi olla jumissa tai kaasarin ja sylinterin välistä voi päästä ylimääräistä ilmaa sisään. Vakio- ja Power+ -pytyissä on paikka tuorevoiteluletkulle, joka usein on PV:ssä tukittu, niin kuin pitääkin, jos ei tuorevoitelua halua käyttää. Avoin reikä aiheuttaa kierrosten jäämistä huutamaan. Bensansaannissakin voi olla ongelmaa, jolloin ilmaa tulee liikaa suhteessa bensaan. Puhdista bensaletkut ja vaihda uudet imutiivisteet. Kiristä kaasari paremmin. Monesti imuvuodon aiheuttaja saattaa olla entiset kampiakselin stefat. Oireina on juuri perinteiset imuvuodon oireet, mutta tiivistäminen ei auta ja pääsuutin joudutaan vaihtamaan luonnottoman suureen.

Kiertokanki klappaa sivulle/ylös alas?

Pieni sivuttainen klappi on normaalia, mutta pystysuunnassa välystä ei saa olla yhtään. Jos välystä tuntuu, kiertokankisarja on vaihdettava, eli vaihdetaan kiertokanki, alapään neulalaakeri ja tappi. Vaihtaminen on koneistamon hommia koska siihen tarvitaan prässi jolla akselin saa purettua ja kasattua, lisäksi heittokello että kampiakselin puoliskot saadaan linjaan toisiinsa nähden. Toki homman voi tehdä itsekin jos omistaa kyseiset välineet.

Muuta faktatietoa

  • PV:n 80cc pytyt (50 mm) ovat oikeasti 74-kuutioisia.
  • Sylinterit nimeltä Forte, Power+ ja Airsal ovat täysin samoja sylintereitä, vain eri nimellä myytäviä.
  • Kun pytyn porauttaa (+0,5 mm) iskutilavuus nousee n. 1,2 cc.
Lain mukaan mopo ei saa olla yli 50.00cc

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista