Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
SkyTeam Monkey

SkyTeam Monkey on kopiomopo joka perustuu Honda Monkey mopoon.

Mopoa valmistaa Jiangsu Sacin Motorcycle Co. Ltd. niminen yritys Kiinassa, jonka maahantuoja Suomessa on Motor Power Finland Oy. Yritys on toiminut vuodesta 1999 ja valmistaa jo yli 45 erilaista mopo- ja moottoripyörämallia. SkyTeam Monkey on Suomen rekisteröidyin Monkey kopio (Media 121/Strada+ tilastot 2010) kestävyytensä, hintansa ja takuupalveluidensa ansiosta. Motor Powerilla on 14 merkkihuoltoa ympäri Suomea, kuten esimerkiksi Turussa, Tampereella ja Espoossa.

Eroa mopolla on isoveljeensä nähden paljon. Mopossa on korjattu kaikki Honda Monkeyn puutteet EU-säädösten mukaisiksi. SkyTeam Monkeyyn on lisätty mm. parempi keula levyjarruineen, pitkät valot ja vilkut, katalysaattori päästöjen rajoittamiseksi sekä käynnistystä helpottava sähköstartti. Vaihteiden järjestys on SkyTeamin kopiomoottorissa onneksi pysynyt samana kuin Hondassa, eli 1-N-2-3-4. Monkey- kopioita valmistaa muutkin merkit, kuten Jincheng, Keeway, Conan. ja Baotian. Uudet jinkut, Keeway sekä Conan ovat sama mopo kuin SkyTeamin monkey.

2018 vuosimalli sai digimittarin ja halogeeniajovalon lisäksi elektronisen polttoaineen ruiskutuksen (EFI), josta huomiona copypaste foorumilta:

"cagetastic": Osaako joku tehdä tuonne wiki sivulle varoituksen, jotta ihmiset ei ostaisi Skyteamin 50cc EFI versiota, ennenkuin skyteam on saanut korjattua teho-ongelmat. Tässä on 0.9kw ja maahantuoja on jättänyt markkinointimateriaaleissa tarkoituksella asian mainitsematta. Kierrokset on rajoitettu vaarallisen alas joten hätätilanteissa ei voi kiihdyttää korkealle jotta pääsisi pois alta vaan jää alle. Vaihteen vaihtokaan ei auta kun vääntö on pudotettu puoleen. Ylämäessä ei pääse downshiftaamalla edes 40kmh koska kierroksia on rajoitettu liikaa.


Viritys

HUOM!

Näin ensin huomautamme, että mopon viritys on lain vastaista, ja saattaa johtaa sakkoihin sekä muihin rangaistuksiin. Otat itse vastuun teoistasi!

Kuristukset

SkyTeam Monkeyssa on kuristuksia kolmessa osassa: Imukaulassa, ilmansuodattimessa ja pakoputkessa.

Imukaula

Vasemmalla kuristettu, oikealla kuristamaton imukaula

SkyTeamin vakiokaasutin on 16mm kokoinen. Kuristava osa on imukaula, joka on kooltaan 9mm. Pihdeillä poistamalla tai poraamalla kummatkin imukaulan reiät haluttuun kokoon ja vaihtamalla pääsuutin sopivaksi, saavutetaan jo huomattava tehonlisäys. Pääsuutin ja seosruuvin asento on hyvä tarkastaa & säätää myös samalla.

Taulukko suuttimia/imukaulaa varten:

9mm #60

14mm #62

16mm #65-68 riippuen ilmansuodattimesta.


Poistamalla suodatinkotelon kurin ilmanottopäädystä voi ilmanottoa lisätä (minimissään #65 pääsuutin).

Halutessa imukaulan kuristukset poistettuna tyhjäkäyntisuuttimen sopiva koko on #35

Pakoputki

Alkukäyrän katalysaattori ja sama tyhjennettynä

SkyTeamin pakoputkeen on EU-määräysten vuoksi lisätty päästöjä vähentävä katalysaattori ja hapetusjärjestelmä joka löytyy alkukäyrästä. Suurempi katalysaattori löytyy äänenvaimentimesta. Hapetusjärjestelmän venttiili on hopeinen pieni laatikko, josta lähtee letku esisuodattimelle. Hapetusjärjestelmän voi poistaa, taikka tulpata mutta se ei vaikuta tehoihin. Voit silti halutessasi poistaa letkun ja esisuodattimen. Venttiilin lähdön saa tulpattua pienellä näppäryydellä. Tulpatessa varmistettava, että tulppaus on tiivis. Esim. M8 pultilla ja kupariprikoilla.

Järkevin ratkaisu putken suhteen on hankkia kokonaan toinen, vapaasti virtaavampi putki. Alkuperäistä ei koskaan kannata tärvellä. Putkia saa käytettynä tai itse tekemällä jo varsin pienellä rahalla.

Ilmansuodatin

Ilmansuodattimen sisällä on kuristava metallilevy ja imuilmaa rajoittava putki suodatinkotelon alkupäässä. Levy poistetaan seuraavasti:

1. Irrota suodatinkotelo kaasuttimesta.

2. Avaa suodatinkotelo kahteen osaan (kasassa kahdella ruuvilla).

3. Sisällä pitäisi näkyä metallilevy, joka on tarkoitus poistaa. Samalla voi kotelon ilmanotosta poistaa kumi"sormuksen".

4. Puhdista suodatinkotelo sisäpuolelta ja öljyä suodatinelementti tarvittaessa. Kokoa osat takaisin paikaleen käänteisessä järjestyksessä.

Huom!

Muista ehdottomasti päivittää pääsuutin tämän työn yhteydessä! Moottorin ilmansaantia lisäävä operaatio vaatii aina suuttimien suurentamista, ettei ilma-bensa seos pääse liian laihaksi.

Huom!!

Älä käytä "powerfilttereitä". Niissä ei ole suodatusmateriaalia nimeksikään verrattuna vaahtomuovisuodattimiin. Myös imuvastus on todella pieni (joka voi aiheuttaa ailahtelevaa seos-suhdetta).

Välitykset

Kuristusten poiston yhteydessä voi halutessa vaihtaa eturattaan yhtä hammasta suurempaan, ilman että kiihtyvyys kärsii. Tämä kohottaa huippunopeutta ja täyskaasulla ajaminen on vähemmän huudatusta.

Tekniset tiedot

Moottori 1-sylinteri, 4-tahti
Iskutilavuus 49.5 cm3
Teho 1.9 kW/ 7500 rpm
Vääntö 3.0 Nm / 4500 rpm
Jäähdytys Ilmajäähdytys
Käynnistys Sähkö / Jalka
Vaihteisto 4 vaihdetta, kytkin
Eturengas 3.50-8
Takarengas 3.50-8
Etujarru Levyjarru
Takajarru Rumpujarru
Etujousitus Nestevaimennettu teleskooppi
Takajousitus Keinuhaarukka iskunvaimentimet
Polttoainetankki 4,5 l
Vaihteistoöljy 0,8 l
Pituus 1350 mm
Leveys 680 mm
Korkeus 905 mm
Akseliväli 1075 mm
Maavara 190 mm
Omamassa 72 kg
Kantavuus 80 kg
Istuimia 1
Toisioveto Ketju
Kaasutin Deni / Keihin – luistikaasutin
Takuu 6+6 kk
Suositushinta 990.00 €

Yksityiskohtaiset tiedot, mitat yms.

Moottori

Männän halkaisija: 39mm

Imuventtiili: 0,05mm

Pakoventtiili: 0,05mm

Öljyproppu: M12x1,5


Kaasutin

Keihin Pz

Koko: 16mm

Vakio pääsuuttimen koko: #60

Pääsuuttimen kierre: 4mm

Tyhjäkäyntisuuttimen koko: #30


Sähkötekniikka

Jännite: 12V

Akku: 12V 4Ah

Sytytystulppa: NGK CR7HS

Pääsulake: 10A

Ajovalon polttimo: 12V35/35W BA20D

Takavalon polttimo: 12V21/5W BAY15D

Vilkun polttimo: 12V10W BA15S


Runko

Ketjut: 80 lenkkiä, jako 420

Rattaat: Edessä 13, takana 42 (koot vaihtelevat vuosimallien mukaan) Vuoden 2013 mallissa edessä 14 ja takana 40

Rengaspaineet: 1,75 bar

Sivupeilien kierteet: M8


Tehnyt: Zapsky