Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seosvoitelu tarkoittaa voitelua, jossa polttoaineen lisäksi tankkiin laitetaan öljyä tietyssä suhteessa bensan määrään. Seosvoitelua käytetään seosvoitelu-moottoreissa ja moottoreissa, joissa tuoreöljyvoitelu on poistettu käytöstä.

Lisäksi on hyvä rikastaa seosta muuttamalla neulan asentoa. Rikkaammalla seoksella kone käy kylmempänä, jolloin leikkaantumisen riski pienenee. Neulan sokkaa siirretään yksi lovi alemmas verrattuna ennen korjausta olleeseen neulansäätöön. Jos se ei ole tiedossa/muistissa kaasuttimen purkamisen johdosta, laita sokka toiseksi alimpaan loveen neulassa. Noin 800 kilometrin jälkeen neulan asentoa voi muuttaa tarpeen mukaan.

Jos kuulet ajon aikana koneesta yllättäen sirinää, joka alkaa voimistua, vedä nopeasti kytkin pohjaan sillä männänrenkaat aikovat leikata kiinni sylinteriin. Jäähdytä konetta ja polje tai starttaa muutama kerta. Sitten käynnistä ja totea koneen kunto. Jos olit nopea, ei mitään vahinkoa tapahtunut, muussa tapauksessa uudet renkaat ostolistalle. Ota mukaan uusi sytytystulppa, kireä kone tahtoo syödä niitä muutaman alkupaloikseen, muutoinkin 2-tahtisen kuskilla on syytä pitää aina varatulppa mukanaan.

Alkuperäinen teksti Enduro-Papan käsialaa (kopioitu foorumilta)

Katso myös

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista