Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Moto Rêve V2-malli 1906
Moto Rêve (ransk.: moottoripyöräunelma, unelmamoottoripyörä) oli edistyksellinen, Sveitsin Genèvessä kotipaikkaansa pitänyt moottoripyörävalmistaja, mikä toimi vuosien 1904-1925 välisen ajan. Vuonna 1907 Stanley Show`ssa Lontoossa Nortonin standilla oli esillä "Energette"-moottoripyörämalli Moto Rêve-pakettimoottorilla: tämä "Energette"-mallinimi oli ollut käytössä 1902 alkaen, jolloin Norton esitteli sen nimisen polkupyörän apumoottorilla.


Sillä oli myös vuosina 1912 ja 1917 avatut tuotantolaitokset Iso-Britanniassa Moto Rêve Ltd. Acton Vale:ssa, Middlesex-kreivikunnassa sekä Alperton:issa (Wembley), sillä Ernest Monnington Bowden`in kehittämää punottua teräskäyttövaijeria (Bowden-vaijeria: nimike on edelleen käytössä useissa Euroopan maissa) ei saanut tuolloin käyttää kuin ainoastaan Iso- Britanniassa tai sen alusmaissa valmistetuissa tuotteissa. Moto Rêve myi näitä Iso-Britannian tuotteitaan tuotemerkeillä "MR" ja "Alp".

Moto Rêve ei pystynyt säilyttämään asemaansa ensimmäisen maailmansodan päättymistä seuranneiden Euroopan laajuisten pulavuosien aikana, eikä päässyt mukaan 1920-luvun ("Roaring Twenties") aikaiseen ajoneuvobuumiin, vaan lopetti 1925. TRAFI-ajoneuvotilaston mukaan Moto Rêve oli 2015 yhä edustettuna Suomen ajantasaisessa rekisteritilastossa (tuore tilanne päivitetään 2016 ajokauden alkaessa).

Lyhyen esittelyn lähteinä käytetty toistaiseksi pääasiassa Wikipedia-artikkeleita ja kuvaa, siksi GFDL:


Tavallisesti MotoWikiin kirjoitettujen tekstien tekijänoikeudet ovat niiden kirjoittajilla ja Motot.netillä on oikeus julkaista tekstejä vapaasti Motot.net-sivustolla. Kyseisten tekstien julkaisemiseen muualla tarvitaan kirjoittajien lupa.

GNU Free Documentation License

Tämä artikkeli on poikkeuksellisesti kirjoitettu GNU Free Documentation License ehtojen mukaisesti. Tätä huomautusta ei saa poistaa ellei GFDL-ehtojen mukaista sisältöä poisteta.

Tämän artikkelin lähde: Wikipedia

Lue lisää GFDL:n käytöstä MotoWikissä...

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista