Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Juha Salminen
Salminen ajaa kaudella 2009 BMW:llä

17-kertainen maailmanmestari Juha Salminen on maailman kaikkien aikojen menestynein moottoriurheilija. Hän ajoi KTM:llä 12 kautta ja siirtyi kaudella 2009 BMW:lle.

Voittanut kaiken mahdollisen

Juha Salminen voitti KTM:llä kaiken mahdollisen: 12 henkilökohtaista enduron maailmanmestaruutta, 5 joukkuemaailmanmestaruutta, sekä lukuisia USA:n, Australian, Saksan, Suomen ja Espanjan mestaruuksia. Salmisen ainutlaatuiseen meriittilistaan kuuluvat vielä Euroopan ja Suomen mestaruudet trialissa ja motocrossissa, sekä legendaariset Erzberg Rodeo, Schopau ja Barcelona Indoor mestaruudet.

Juha valittiin vuonna 2006 ensimmäisenä ei-amerikkalaisena USA:n parhaaksi offroad - urheilijaksi, mikä on Juhan maailmanmestaruuksien lisäksi varmasti hänen uransa kovin saavutus.

Juha Salminen on ainoa moottoriurheilija maailmassa, joka on voittanut samalla kaudella kaikki MM-osakilpailut. Salmisella on yhteensä 82 MM-osakilpailuvoittoa. Seuraavaksi eniten osakilpailuvoittoja on Juhan oppi-isällä Kari Tiaisella, joka on ollut kehittämässä BMW:n uutta G450X mallia alusta lähtien.

Suomen kaikkien aikojen aliarvostetuin urheilija

Juha Salminen on voittanut vuodesta 1999 kaikkiaan 17 maailmanmestaruutta, voittanut yhden kauden aikana kaikki MM-osakilpailut, voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä mestaruuksia.

Juhalla on enemmän mestaruuksia kuin kaikilla suomalaisilla F1 tai rallin maailmanmestareilla yhteensä. Silti Salmisen arvostus urheilijana kotimaassaan Suomessa on heikompi kuin SM-tason hiihtäjällä. Keski-Euroopassa ja USA:ssa Salmisen suosio on aivan toista luokkaa kuin rallin MM-sarjaa kiertävien suomalaisten.

Enduro on maailmalla huomattavasti kovempi laji kuin ralli tai vaikkapa jääkiekko. Lajia harrastetaan yhtä monessa maassa kuin jalkapalloa.


Lähde: Suomen moottoriliiton tiedote


Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa laajentamalla artikkelia.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista