Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Historia

Fantic Motorin logo
Fantic Motor on vuosien takaa yksi Italian maineikkaimmista moottoripyörä- ja mopo valmistajista. Yhtiön tarina alkaa vuodesta 1968 jolloin Mario Agrati perusti sen, yllättäen tämänkin firman juuret juontavat polkupyörän valmistukseen, Agratin hallitsema polkupyöräliike osti Garellin moottoripyöräfirman josta he rakensivat voitokkaan yhtiön joka piti hallussaan 125-kuutioisten GP sarjaa -80 luvulla.

Yhtiö keskittyi pääasiassa maastossa käytettäviin pyöriin jotka saavuttivat nopeasti nuorten suosion -70 luvulla, hinnat olivat halpoja mutta laatu hyvinkin korkealla. Pyörien voiman lähteinä toimivat Minarellin 2-tahtiset koneet. 1990 luvun alkupuolella euroopan valtasi skootteribuumi jolloin enduropyöriä valmistavalla firmalla oli konkurssi edessä, yhtiö sulki ovensa vuonna 1995. Viimeiset huippuvuodet olivat kolmen trialin maailmanmestaruusvoiton muodossa vuosina 1985 - 1988. Sittemmin yhtiön konkurssipesän osti Italialainen liikemies Federico Fregnan vuonna 2004, 131 000 eurolla, hän on myös Fanticin entinen Endurokuski. Hän on viime vuosina onnistunut hyvin nostamaan Fanticin raunioistaan. Ja viime vuosina yhtiö onkin tehnyt vahvaa paluuta markkinoille.

Mallit

Kaikki mallit valmistetaan korkelaatuisiksi, kilpatasolle, sekä fantic on luvannut koneiltaa 15Hv:n tehoa, sekä muutenkin ennen kaikkea paljon tehoa. Moottorit ovat Brasilian Yamahan valmistamia 5-vaihteisia ilma- tai neste jäähdytteisiä. Fantikin piikkiseen edustukseen kuuluu kahdeksan mallia, päämallit ovat Casa ja Comp. Casa on se ns. perusmalli ja Comp puolestaan "racing" versio, kummastakin mallista saa supermoto taikka enduro version. Racing version erona on tehokkaampi kone ja erillainen putkisto sekä muutama konneellinen parannus.

Näiden Lisäksi jokaisesta saa vielä erikseen nestejäähdytteisen mallin.
Caballero Casa 125 SM

Eli mallit ovat:

Sekä samat mallit neste jäähdytteisenä jolloin perään lisätään H2O. Sekä kaikki mallit luvataan toimittaa A1 tehoisena ellei toisin vaadita.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista