Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

TZ 170M 2013.jpg

Yleistä

Caballero Casa SM nyk. Caballero 125 SM H2O on Italialaisen Fanticin valmistama supermoto piikki. Fanticin pyörissä käytetään tinkimättömän laadukkaita osia. Pyörässä on jonkin verran tunnettujen tehtaiden osia: Marzocchia, Brakingiä, Tommaselliä, Exceliä ja niin edelleen. Kovan varustelun vuoksi myös hinta on kova, 5460.00 € + Autovero, 533.35 € (EE-Speed 2014)

Ulkonäkö

Caballero on ulkonäöltään kaunis sekä urheilullisen näköinen. Perä näyttää jo vakiona sopivan korkuiselta joten koropalan laittaminen lienee turhaa. Edestä löytyy laadukas Marzzochin valmistama USD-keula, ja pyörässä on Racetech V-face maski sekä Racetech supermoto lokasuoja. Kilventeline ja vilkutkin ovat vakiona ihan siedettävän näköiset. Pyörä on melko pieni ja kevyt, joten se on helppo sekoittaa pienempään Caballero 50 malliin.

Ajettavuus

Pyörä kiihtyy pienen painonsa ansiosta hyvin nelitahtiseksi. Pyörässä on Braking:in jarrut jotka ovat hyvät ja tehokkaat ja pysäyttävät pyörän helposti kovemmistakin vauhdeista. Jykevän USD keulan ansiosta pyörä tuntuu isommalta ja on erittäin vakaa ajaa. Vanteet eivät kuitenkaan ole kovinkaan leveät ja renkaatkin ovat samaa kokoa kuin mopomallissa. Pyörä on rekisteröity yhdelle mutta maahantuojalta on saatavana matkustajan jalkatappisarjaa jolloin kahdelle rekisteröiminen onnistuu.

Äänet

Pyörästä lähtee vakiona kohtuullisen hyvät äänet jotka takaavat Big One Slip-on äänenvaimennin, mutta tietenkin uuden äänenvaimentimen hankkimalla saa entistä paremmat ja kovemmat äänet.

Kulutus

Pyörä on myös pieni kulutuksinen, vain noin 3-4 litraa satasella.

Virittäminen

Koska pyörä on kaikesta huolimatta piikkinen nelitahti, ei sitä pysty kummemmin virittämään, ellei uutta isompaa sylinterisarjaa halua ostaa. Tehoputken asentaminen on turhaa sillä tehonlisäys on lähes olematon ja se tulee vaikuttamaan oikeastaan vain ääniin.

Mikäli pyörään haluaa lisää potkua, on kyseiseen pyörään saatavilla mm. 180cc sylinterisarjaa, jota valmistaa mm Malossi sekä Athena, Malossin sarjaa on suomessa saatavana ainakin Moposportilta. Pyörään saa myös isovenakantta, isompaa kaasaria, virtaavampia ilmanpuhdistimia, kireämpää nokkaa jne. Optimaalisilla osilla (sisältäen 180cc, isovenakannen, nokka-akselin ym. tarvittavan) lupaillaan tehon nousevan lähelle 25hp. Näitä osia saa ulkomailta tilattua mm. Automotivespartsshop.com:ista. Mainittakoon vielä että pyörään käy suuri osa Yamaha WR:lle tarkoitetuista osista (Sama kone paitsi että WR toimii ruiskulla).

Hyvät/Huonot puolet

+ Hyvä varustelu + Kaunis vakiona + Kohtuu hyvä ajettavuus + Äänet + Kevyt paino = hyvä kiihtyvyys + Hyvät jarrut + Säädettävät jouset + Pieni kulutus

- Hinta - Varaosia vaikea saada/ne ovat kalliita - Pyörä rekisteröity vakiona yhdelle, joten se pitää katsastaa kahden istuttavaksi

Tekniset tiedot

Renkaat Etu Michelin 100/80x17 Taka Michelin 130/70x17
Pyörän napa Heavyduty alumiinibillet
Polttoaine 95/98
Kuivapaino 96kg
Runko CrMo teräsrunko Alumiini takarunko ja -haarukka
Takajarru BRAKING “Wave” 220 mm piparilevy
Vanteet Rexfelgen racing
Teho 11kW
Takajousitus Marzocchi monoshock 2-tiesäätö
Istuinkorkeus 870 mm
Etujousitus Marzocchi USD 40mm
Kaasutin Mikuni 30
Kuutiotilavuus 124.5
Etujarru BRAKING “Wave” piparilevy 260 mm
Moottori Yksisylinterinen, 4-tahti, 4-venttiili, nestejäähdytteinen, Yamaha. Euro-3
Vaihteet 6
Käynnistysjärjestelmä Sähkökäynnistys
Voimansiirto Ketju

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista