Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä artikkelissa on tarkoitus kertoa kyseisten skoottereiden virityksestä. HUOM! artikkeli koskee vain Oliver, Hussar ja Popcorn- malleja.

Kuristukset löytyvätkin Cpi Skootterit omasta artikkelista.

Piristyssarjan asennus:Cpi Skoottereiden piristyssarjan asennus

Pikkuviritykseen, skoottereihin on saatavissa piristyssarja MopoSportilta, hintaan 60€+ postikulut. Tässä paketissa saa kuristamattoman alkukäyrän, suuttimen, pakoputken tiivisteet ja variaattorin rullat. Mukana tulevalla paperilla luvataan 58km/h, vaikka mittariin saattaisi huitoa yli 80 km/h. Näillä osilla kiihtyvyys paranee huomattavasti, 0-45 n. 10 sekuntia, kun taas vakiolla saa odotella 45 sekuntia.

Jos ei piristyssarjan vauhti riitä, on tähän Minarellin kopio vaakapyttyiseen saatavissa paljonkin erilaista viritysosaa. Paljonkin erilaisia pyttyjä, Dellorton/ Mikunin kaasuttimia, kaikenlaisia tehoputkia maan ja taivaan väliltä. Variaattori onkin sitten eri asia. Tähän ei mene kuin Derbi Hunterin multivariaattori sovitusprikkojen kanssa, mutta ei ole kova työ sekään asentaa. Mopo-Sport on alkanut myymään Malossin CPI:lle suunniteltua kisavariaattoria. Näillä osilla saatetaan mennä jopa 90km/h.

Mopo muuttuu moottoripyöräksi, jos sen rakenteellisuutta muutetaan niin että 45km/h vauhti ylittyy ja 50cc kuutiotilavuus ylittyy. En vastaa virityksen seuraamuksista kuten sakoista ja teknisistä vioista.

Linkkejä: Variaattori: http://www.moposport.fi:8080/workspace.client_moposport/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=5113363

http://www.emc24.fi/