Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Letkassa ajoa mopomiitissä

Allrightin mopomiitti on Motot.netin keskustelufoorumilta alkunsa saanut ja erittäin suosituksi kasvanut mopoilijoiden ja kevytmoottoripyöräilijöiden kokoontumisajo pääkaupunkiseudulla. Aluksi kokoontuminen tapahtui Jumbon parkkipaikalla, mutta on sittemmin siirtynyt Allrightille.

Miitissä kokoonnutaan tapaamaan uusia ja vanhoja moottoripyöristä ja mopoista kiinnostuneita tuttuja. Allrightin miitit alkavat nimensä mukaisesti Allright-myymälän pihasta Vantaalta (Virkatie 7). Allrightilla kokoontumisen jälkeen lähdetään yhteisajolle, jonka jälkeen kokoonnutaan keskustelemaan ja kikkailemaan kaksipyöräisillä.

Miitti järjestetään pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä lauantaina. Ajankohtaista tietoa seuraavasta kokoontumisesta saat miittifoorumilta.

Suuren suosionsa vuoksi miitti on saanut paljon huomiota mediassa ja poliisin keskuudessa. Tapahtuman massiivisuuden vuoksi onkin hyvin tärkeää että kaikki toimivat sääntöjen mukaisesti. Sooloilemalla kolhit paitsi omaa, myös koko mopoväen mainetta.

Säännöt ja ohjeet osallistujille

Jos olet epävarma miittipaikan sijainnista, selvitä motot.net keskustelufoorumin miittitopikista mistä mopoletka starttaa ennen saapumista paikanpäälle Allright-myymälän pihaan. Voit myös saapua kaverin kanssa suoraan Allrightille. Kun saavut omatoimisesti, pysäköi pyöräsi sivuun, pois ajokaistoilta ja muiden tieltä. Varmista myös ettet estä muiden mopojen siirtämistä moposi pysäköinnillä. Varo paikanpäällä liikkuvia mopoja.

Letkan starttaus ja letkassa ajo

Opettele tunnistamaan oikeat liiderit. Se että joku kiinnittää huomiota tööttäilemällä tai kierrättämällä mopoaan, ei tarkoita lähtöä. Jos lähdet pihasta ennen letkaa ja huomaat letkan muodostuvan perääsi, pysähdy tien sivuun ja selvitä tilanne seuraajille.

Letkassa ajo on osa miittejä. Valitse letkasta mieleinen paikka ajaa. Letkan peräpäässä on yleensä mukavin ja turvallisin paikka ajaa.

Älä ohita aiheetta

Aja letkan mukana sen omaa nopeutta. Vaikka tiellä olisi 80 km/h nopeusrajoitus, ei kannata lähteä ohittelemaan. Alkupää kulkee samaa nopeutta ja kaikki menevät samaan paikkaan. Kiirettä ei ole! Jos kuitenkin on aivan pakottava tarve ohittaa, tee se turvallisesti: kaikki ohitukset vasempaa kaistaa käyttäen jos omalla kaistalla on ahdasta. Älä kuitenkaan tunge toisen tarkoituksella jättämään turvaväliin! Älä koita pysyä kaverisi perässä, jos hän lähtee ohittelemaan. Voit etsiä hänet seuraavalla pysähdyspaikalla.

Pysy ajoradalla, muista turvaväli ja varo lähellä ajavia!

Pysy letkan mukana ajoradalla. Pyörätiellä ajo aiheuttaa yleistä pahennusta jalankulkijoiden ja muun yleisön keskuudessa, sekä antaa mopomiiteistä ja mopoilijoista huonon kuvan.

Pidä turvaväli edellä ajavaan. Muuten syntyy helposti ketjukolareita, yhden kaatuessa kasassa on lopulta 10 pyörää. Näin myös muilla on paljon mukavampi ajaa.

Ole varovainen liikkuessasi sivuille, ettet vahingossakaan kiilaa toista. Käytä moposi peilejä.

Noudata liikennesääntöjä ja käytä vilkkuja!

Noudata liikennesääntöjä, käytä vilkkuja äläkä aja punaisia päin. Saat letkan kiinni vakiomopollakin, viimeistään seuraavissa valoissa.

Jos et pysy mopollasi letkan mukana, aja tien oikeassa reunassa. Tällöin ohittaminen on helpompaa kevareille ja muille nopeampaa liikkuville, eikä letka katkea.

Konerikon tai muun teknisen ongelman sattuessa siirry tien sivuun varovasti, koita olla kiilaamatta muita.


Pysähdyspaikalla

Pysähdyspaikalle saapuessasi etsi sopiva paikka, jonne saat pyöräsi parkkiin niin ettei se vie tarpeettomasti tilaa. Noudata samoja ohjeita kuin miittiin saapuessa. Muista jättää tilaa temppuilijoille, sillä avoin tila luo turvallisuutta.

MUISTA KÄYTÖSTAVAT! ÄLÄ ROSKAA!

Kun muistat käyttäytyä kunnolla, voit ottaa rennosti, tavata kavereita, seurata tapahtuman etenemistä ja viettää hauskaa aikaa muiden mopoilijoiden seurassa.

Muista osallistua sunnuntaisin klo 17 Allrightin pihan siivoustalkoisiin!


Miitistä poistuminen

Se että et tunne Vantaan seutua kovin hyvin, ei ole este osallistumiselle. Miittien lopuksi on ollut tapana palata aloituspaikalle Allrightin pihaan keskiyön aikoihin, josta voit sitten suunnistaa kotiin. Jos tiedät tiesi kotiin, voit lähteä miitistä aiemminkin.


Yhteenveto ohjeista

  1. Muista käytöstavat! Edustat paitsi itseäsi, myös mopoilijoita yleensä!
  2. Noudata liikennesääntöjä
  3. Älä ohita, kaahaa tai pelleile liikenteessä
  4. Pysy ajoradalla ja muista turvaväli, ole varovainen

Katso myös

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista