Motowiki
Ohjattu sivulta Mopomiitti
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Letkassa ajoa mopomiitissä

Miitti on internetyhteisön kautta tutustuneiden jäsenten fyysinen tapaaminen. Moottoripyörämiiteissä kyseessä on usein kokoontumisajo, eli kokoonnutaan moottoripyöräilyn parissa, moottoripyörillä paikalle saapuen.

Nettimotoristien miittailu on alkanut uutisryhmissä keskustelleiden @-kokoontumisista 1990-luvulla ja suureen suosioon ja median huomioon moottoripyörämiitit kasvoivat 2000-luvun vaihteen Bomber-kokoontumisten myötä. Nykyisin suurimpia miittejä ovat erittäin suositut mopomiitit. Mopomiittejä järjestetään ympäri suomen, mutta suosituin on paljon median ja poliisin huomiota saanut Allrightin miitti.

Mopomiitti / piikkimiitti

Mopomiiteissä on kyse nuorten motoristien kokoontumisista, eivätkä tapahtumat useinkaan rajoitu pelkkiin mopoilijoihin, vaan mukana on myös kevytmoottoripyöriä eli piikkejä.

Miittien suuri suosio ja joidenkin miitteihin osallistujien huono käyttäytyminen on tuonut miiteille myös paljon palstatilaa eri medioissa. Myös poliisi on ollut näkyvästi esillä mopomiiteissä. Yhteisen edun vuoksi jokaisen osallistujan tulisi käyttäytyä hyvin ja noudattaa sääntöjä:

  1. Muista käytöstavat! Edustat paitsi itseäsi, myös mopoilijoita yleensä!
  2. Noudata liikennesääntöjä
  3. Älä ohita, kaahaa tai pelleile liikenteessä
  4. Pysy ajoradalla ja muista turvaväli, ole varovainen

Muista että miiteissä kenelläkään ei ole kiire minnekään! Temppuilemisellekin on usein aikansa myöhemmin kun kokoonnutaan paikalle jossa se on turvallista, mutta liikenteessä ei tule näytellä taitojaan! Lue myös MC BajaHill ryhmäajo-opas.

Mopomiittejä suunnitellaan keskustelufoorumin miittialueella ja ne sijoittuvat lukuisille paikkakunnille ympäri Suomea.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista