Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vauhtipyörä on pyörä, johon energia varastoituu pyörimisliikkeenä. Moottorissa se on kiinni kampiakselin jommassakummassa päässä. Vauhtipyörän tarkoitus on pitää moottori käynnissä ja tasata käyntiä. Vauhtipyörä antaa myös vääntöä sen liike-energian vuoksi. Vauhtipyörää keventämällä saadaan aikaiseksi kierrosherkempi moottori, joskin vääntö huononee alakierroksilla.

Vauhtipyörän ulosvetäminen

Tarvitset magneeton ulosvetäjän. (2006-> Derbin koneella olevissa koko on 22x1,5) 1. Irroita magneeton koppa 2. Irroita magneeton/vauhtipyörän keskellä kampiakselissa kiinni oleva mutteri 3. Ota ulosvetäjä ja pyöritä siinä kiinni oleva pultti kokonaan irti. 4. Kiristä ENSIN ulosvetäjä KUNNOLLA vauhtipyörään, huom kiristäessä pitää vauhtipyörä pitää kunnolla paikoillaan. Ja siihen tarvii luultavasti kaverin apua (Kiristä "hampaat irvessä" koska jos se jää löysälle niin se luultavasti rikkoo ulosvetäjän ja ehkä jopa vauhtipyörän kierteet) 5. Ala kiristämään ulosvetäjästä irti otettua pulttia nyt hiljaa sisäänpäin kunnes vauhtipyörä "pullahtaa" ulos.

HUOM! Suosittelen ostamaan ulosvetäjän esim motonetistä koska sielä se maksaa n.10€ ja kun kävin ensin kysymässä paikallisesta MP liikkestä niin hintaa oisi ollu ulosvetäjälle n.60-70€

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista