Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Rieju MRT


Yleistä

Rieju MRT on Riejun vanhojen mallien korvaaja. Mopossa ei ole mitään hienouksia, kaikki vakio-osat mitkä loytyvät muistakin malleista. Malli eroaa muista Pro -malleistaan rungon osista (kaasu iskari, piparkakku etujarrulevy, USD-keula)

MRT on hyvä perusmopo, jolla ajelee hyvin vuoden jos toisenkin. Ajoasento on hyvä, mutta matala. Riejun penkki on kova ja kapea, joten siinä ei istu pitkiä matkoja. Mopoon löytää helposti ja halvalla sopivia tarvikevaraosia, mutta vakio-osat ovat hyvin kalliita ja niitä on melko vaikea löytää.

Tyyppivikoja

Öljyvalo hajoaa usein noin 500km jälkeen, ja rupeaa vilkkumaan päättömästi.

CDI-boxi hajoaa helposti poraamisen jälkeen, uusi maksaa noin +400€.

Tekniikka

Mopon tekniikkana toimii Minarelli AM6 moottori johon löytyy hyvin, ja suhteellisen halvalla varaosia. Sähköt ovat mallista riippuen Dellorto-merkkiset ja niihin sopii tarvikevaraosat melko huonosti. Kaasuttimena toimi yleinen dellorto phbn 16mm kaasutin. Moposta löytyy AJP:n jarrut ja paiolin keula.


Kuristukset

Moposta löytyy seuraavanlaisia kuristuksia :

Pakoputki

Mopossa on tuplaholkki pakoputken alkukäyrän ja paisuntakammion liitoslaipassa. Holkki vie mopolta paljon tehoa, joten se ei kiihdy ja väännä juuri ollenkkaan. Kuristuksen pois ottamisen jälkeen mopon äänet nousevat reilusti tieliikennelain asettaman melurajan yli (!). Oikea suutin on tämän jäkkeen kokoa 95-105.

Rajoitin ->

Mopossa on Dellorton rajoittava CDI-boxi, joka aloittaa vakio väleillä rajoittamisen 52 km/h vauhdeissa ja mopolla ei pääse yli 60 km/h. CDI-boxin ainut ohituskeino on poraaminen, johon löytyy ohjeet YouTubesta. Vuosimallista -11 eteenpäin mopoissa on EFI:n rajoittava CDI-boxi, jonka poraus ohjeet löytää mallikohtaisesta keskustelusta.

HUOM. -EFI:n rajoittava CDI-boxi rajoittaa poraamattomana 9000rpm, porattuna 12500rpm. Täysin ohittamiseen ei löydy ohjeita tai ei ole keinoa (?) -Europa mallissa ei ole rajoittavaa CDI-boxia

Ilman saanti

Mopossa on ilmansuodattimen takana (penkin alla) reikälevy, joka rajoittaa paljon ilman saantia. Reikälevyn poisoton jälkeen oikea suutin on kokoa 105-110.

Mopon imukaulan pää, josta se liittyy läppä runkoon on kuristettu. Imukaula ja läppärungon suu on 20ml mutta kuristettu 12ml. Helpoin tapa poistaa nämä on viilaus tai uuden imukaulan osto. Poiston jälkeen vääntö ja kiihtyvyys nousevat rutkasti.

Pakokaasun hapetin

Mopon päästöjen syistä sitä on pyritty vähentämään kierrättämällä ilmaa "hiukkassuodattimen" läpi, joka lähtee putken alkukäyrästä ja kiertää takaisin kaasuttimeen. Hapettimen saa poistettua tukkimmalla alkukäyrästä lähtevän pillin ja ilmanputsarissa olevan reiän, sekä irroittamalla itse hapetin systeemin. Hapetimmen poisto ei hyödytä tehojen kannalta juuri ollenkaan.

Välitykset

Mopossa on 11/62 välitykset ja ne ovat suhteellisen lyhyet, joten kannattaa vaihtaa eturatas 12/13 piikkiseen, jos haluaa mopon kulkevan kovempaa.Tekniset tiedot

Katso myös: Rieju Mrt pro kuristukset ja niiden poisto
Moottori Minarelli am6 Power Up
Pituus 2150 mm
Leveys 800 mm
Korkeus 1200 mm
Istuinkorkeus 920 mm
Akseliväli 1395mm
Paino 92,6 kg
Jousitus Teleskooppi 36mm edessä ja kierrejousi takana
Etujarru Levy 220 mm
Takajarru Levy 180 mm
Eturengas 80/90-21
Takarengas 110/80-18
Käynnistys Poljin
Teho 2,25kW (3,4hv)/6500 rpm
Maksimivääntö 3,8 Nm/6000 rpm
Vaihteisto 6 vaihdetta
Tankki 6,32 litraa
Öljysäiliö 1,1 litraa