Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rieju RRX 2007


Riejun valmistusmaa on Espanja. Riejun suosituin malli on RR 50cc. Riejussa on yleinen Minarellin AM6 moottori. Kuristamattomana Rieju on ihan mukava peli ajella, eivätkä äänetkään ole vielä pahat. Jos haluaa oikeasti virittää Riejua niin siihen on saatavana melkein kaikkea viritysosaa maan ja taivaan väliltä. Rieju MRX on kohtalaisen suuri mopoksi, joka johtuu siitä, että 125cc MRX on tehty samaan runkoon. Eli 50cc MRX:n ominaisuuksien pitäisi riittää suurempiinkin nopeuksiin. Riejun maahantuoja on Masco.


Jos haluaa saada Riejun kulkemaan yli 90 km/h, niin tarvitset yläkiertoisen tehoputken (Turbokit, Hebo, Arrow tai Giannelli), sopivan suuttimen ja raskaat välitykset. -04 vuoden Rieju RR:ssä ensimmäinen kuristus on heti alkukäyrässä, kuristus on hitsipisteillä kiinni jotka lähtevät esimerkiksi kunnon poralla. Toinen kuristus on äänenvaimentimessa, ja jos sen haluaa ottaa pois, niin äänenvaimentaja täytyy aukaista rälläkällä tai vastaavalla koska siellä ei ole mitään muttereita, jotka voisi vain pyöritellä auki. Sen jälkeen vain revit ne putkisäädöt pois sieltä ja laitat suoran reikäputken tilalle. Sitten löytyy vielä yksi kuristus läppärungosta (tämä on siis imukaulan alla, se mihin läpät laitetaan). Se lähtee hyvin helposti pois, otat läppärungon käteesi, niin huomaat että siinä näkyy sen kuristuksen reunat. Tasapää meisselillä lähtee hyvin helposti, senkun vain vippaa pois sieltä, ei ole iso homma.

Riejun vakiomaski ei ole mikään hyvä, niin se kannattaa vaihtaa halogen-valomaskiin. Myös Derbin perssilmä maski sopii todella hyvin. Tätä toimenpidettä suosittelen kaikkiin enduroihin, joissa on vakiomaski.

Rieju SMX teknisiä tietoja:

Moottori 49.7 cm³, Minarelli 2-tahti, nestejäähdytys
Teho(kuristamaton) 5.7 kW / 8 hv - rajoittamaton teho
Vaihteita 6
Käynnistys Sähkö/Poljin
Renkaat Etu: 100/80-17 Taka: 130/70-17
Jarrut Edessä 260mm levy, takana 200mm levy
Paino 97kg
Polttoainetankin tilavuus 8.4 litraa
Pituus / leveys/ korkeus: 2050 / 800 / 1150(mm)