Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Motot.net logo
Motot.net on suosittu moottoripyörä- ja mopoyhteisö. Motot.net on suurista foorumipohjaisista moottoripyöräsivustoista vanhin Suomessa. Pääset sivustolle myös osoitteella motot.fi.

Historia

Sivusto vuonna 2002

Motot.netin historian katsotaan alkaneen joulukuussa 2000, jolloin verkkotunnus on rekisteröity (20.12.2000). Tuolloin sivusto oli kuitenkin vielä osittain keskeneräinen, ja valmis se oli maaliskuussa 2001. Motot.net on uusittu perusteellisesti useita kertoja. Sivuston eri versiossa ulkoasu ja rakenne on uudistettuja ja käyttöön on otettu uusia palveluita. Aivan sivuston elinkaaren alusta lähtien keskeisimpänä palveluna on ollut keskustelufoorumi. Myöhemmin yhtä suosituksi sivuston osioksi on noussut kuvagalleria.

Sivuston ensimmäisessä versiossa pääsivusto oli tarkoitettu vain moottoripyörille. Mopot ja kevytmoottoripyörät olivat omilla alasivustoillaan. Myöhemmin nämä eri osiot on yhdistetty yhdeksi sivustoksi.

50cc sivusto vuonna 2002
125cc sivusto vuonna 2002


Sivusto ennen 2008 uudistusta

Viimeisin suuri uudistaminen tapahtui vaiheittain vuoden 2008 aikana. Vuonna 2008 sivusto sai uuden ulkoasun, uuden keskustelufoorumin sekä täysin uutena palveluna blogit. Blogipalvelun myötä sivustolla aloitettiin myös moottoripyöräuutisten kirjoittaminen ylläpidon toimesta. Edellinen suuri uudistus tapahtui vuoden 2005 aikana. Tuolloin rakennettiin puhtaalta pöydältä uusi runko ja ulkoasu, uusi kuvagalleria, uusi ilmoitusosio, uusi uutisosio (uutisotsikoita muilta sivustoilta), uusi etusivu, uusi tietopankki, sekä tehtiin merkittävät uudistukset linkkiosioon ja keskustelufoorumiin. Pieniä päivityksiä on tehty jatkuvasti ja sivusto onkin pääasiassa kehittynyt eteenpäin pienissä paloissa, ei niinkään isoilla harppauksilla.

Näet sivuston vanhoja versioita Internet Archive Wayback Machinen avulla.

Edeltäjät

Motot.netin edeltäjä oli hyvin saman kaltainen, vuonna 1999 perustettu Mopot.com. Sivuston nimellä viitattiin kaikenkokoisiin moottoripyöriin, ei pelkästään mopedeihin. Sivusto käsitteli pääasiassa kevytmoottoripyöriä ja mopoja, ja sisältö koostui malliesittelyistä, artikkeleista, keskusteluista ja ilmoituksista. Nimi osoittautui kuitenkin liian mopoihin leimautuneeksi ja suurempien pyörien omistajille vaikeasti avautuvaksi, ja tästä syystä siirryttiin motot.net-osoitteeseen. Mopot.comia aiemmin jo 90-luvun puolivälistä lähtien sivuntekoa on harjoiteltu pienemmillä sivustoilla, joiden aiheena on ollut lähinnä mopot.

Toimintaperiaate

Sivuston perusperiaate on olla ilmainen ja kaikkien käytettävissä oleva palvelu. Sivusto rahoitetaan mainoksilla, ja sivuston tukemiseksi voi hankkia maksullisia lisäominaisuuksia sekä tuotteita. Me emme joidenkin muiden moottoripyöräsivustojen tapaan syrji pienempiämme, vaan tänne ovat kaikki tervetulleita. Useimmat osiot on luokiteltu eri kulkupelien mukaan niin että eri henkiset käyttäjät saavat olla rauhassa omilla alueillaan häiritsemättä toisiaan.

Ylläpito

Motot.netin on perustanut ja sivustoa ylläpitää Sami Tiilikainen, pyöränään Cagiva Raptor 650. Yhteydenotot sähköpostitse sami(ät)motot.net. Sivuston ylläpitoa varten on myös perustettu toiminimi STi Design. Adminin lisäksi sivustoa valvovat useat käyttäjäkunnasta valitut moderaattorit.

Mainostus

Mediatiedot

Lisätietoa mainostuksesta löydät sivulta Mediatiedot.

Tietosuoja

Google Adsense

Käytämme kolmannen osapuolen mainosyrityksiä mainosten näyttämiseen verkkosivuston vierailijoille. Nämä yritykset saattavat käyttää käynneistäsi tässä ja muissa verkkosivustoissa saatuja tietoja (ei kuitenkaan nimeä, osoitetta, sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) voidakseen näyttää sinua kiinnostavien tuotteiden ja palveluiden mainoksia. Jos haluat lisätietoja tästä käytännöstä ja tietoja vaihtoehdoista, jos haluat kieltää näiltä yrityksiltä tietojesi käytön, napsauta tätä.

Yhteydenotto

Jos haluat antaa palautetta sivustosta, voit tehdä sen keskustelufoorumin palautepalstalla tai palautelomakkeella.

Jos sinulla on ongelmia sivuston kanssa (esimerkiksi tunnuksesi toiminnassa), suosittelemme käyttämään ensisijaisesti keskustelufoorumin palauteosiota, missä myös moderaattorit ja muut käyttäjät voivat auttaa sinua ja saat vastauksen mahdollisimman nopeasti.

Mainostusasioissa ota yhteyttä sähköpostitse myynti(ät)motot.net ja jos sinulla on muuta asiaa ylläpidolle, voit käyttää osoitetta sami(ät)motot.net.

Muuta tietoa

Motot.netillä ei ole mitään tekemistä motonet varaosaketjun kanssa.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista