Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kypärä on moottoripyöräilijän tärkein varuste. Se on viimeinen kohde missä kannattaa lähteä tinkimään. Ainoastaan kauppiaiden myyntipuheisiin ei kannata luottaa, vaikka asiantunteva myyjä osaakin yleensä suositella käyttötarkoitukseen parhaiten sopivaa kypärää. Laadukkaat ja hyvistä materiaaleista valmistetut kypärät ovat kestäviä ja samalla kevyitä. Muovikypärät ovat poikkeuksetta halvempia kuin kuitukypärät, joten voidaan sanoa että kypärän hinta on suoraan verrannollinen laatun ja kestävyyteen.

Muovi

Useimmat, eritoten mopoilijoiden käyttämät kypärät on valmistettu muovista; useimmiten ABS-muovista. On valitettavaa että uuden mopon ostajat tyytyvät monesti kaupanpäälisiksi saatuun nitisevään muovikypärään. Vaikka muovikypärät ovat kehittyneet huomattavasti 70-luvun pottamalleista, ovat ne edelleen heikko vaihtoehto eritoten suuremmalla pyörällä ajavalle. Muovi saattaa menettää pintajännityksensä pienistäkin kolhuista sekä päällemaalauksesta. Markkinoilla on myös polykarbonaatilla vahvistettuja muovikypäriä. Muovikypärät haurastuvat auringon UV-säteilyn vaikutuksesta ja siksi ne tulisikin uusia valmistajan suositteleman käyttöiän jälkeen.

Kuidut

Kuten mainittu, kypäriä valmistetaan myös erilaisista kuitumateriaaleista. Lasikuitu lienee yleisin. Kuitukypärä on kevyempi ja kestävämpi kuin muovikypärä. Kuitukypärä ei menetä pintajännitystään kovin helposti ja sen voi maalata vaikka pyöränsä väreihin. Hyvätasoinen lasikuitukypärä ei maksa muutamaa kymppiä enempää kuin parhaaksi mainostettu muovikypärä. Ominaisuuksissa ero on silti tuntuva. Kuitumateriaalina voidaan käyttää myös hiilikuitua sekä lasi- ja hiilikuidun yhdistelmiä, jotka ovat pelkkää lasikuitua lujempia ja kevyempiä. Vastaavasti nämä ovat myös kalliimpia ja niitä käytetäänkin pääsääntöisesti kilpailukäytössä.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista