Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kinroad Enduromopo XT50PY toisiksi uusin malli

Kinroad enduroita on myyty suomessa jo jonkin aikaa mutta niiden laatu on vaihdellut suuresti. Joillakin on ollut paljon ongelmia joillakin ei ollenkaan.

Vakio Kinroad Py50Gy

"Mikäs se tämmönen mopo on?"

Kun mopo tuotiin pihaan ja pääsin hypistelemään sitä ensimmäisen kerran oli tunne hieman ristiriitainen. Mopo oli paljon hienompi kuin kuvissa ja vaikutti muutenkin laadukkaalta, mutta mopo on kuitenkin suhteellisen pieni verrattuna muihin uusenduroihin, ainakin 10 senttiä matalampi. Mutta en antanut sen häiritä vaan polkaisin menopelin käyntiin.

Äänet kuin unelma

Kun käynnistin mopon ensimmäisen kerran tajusin tehneeni oikean päätöksen tilatessani mopon. Äänet ovat tässä mopossa mahtavat! Kuin jokin pieni harrikka tai vastaava murisisi matalaa murinaansa. Kierroksia nostaessa äänet muuttuvat hieman korkeammiksi ja eivät kuulosta niin harrikkamaisilta, mutta eivät myöskään samalta kuin kaksitahtiset.

Runko ja moottori

Mopon runko on aivan tarpeeksi kestävä perus maantieajoon ja pieneen cruisailuun jossain kinttupolulla. Jouset ovat hyvät mutta joustovaraa voisi olla hieman enemmän. Etupumput ovat sopivat jäykät ja niissä on kelvollinen joustovara, mutta takana oleva monojousi on ehkä hieman liian löysä ja lyhyt mutta kyllä sen kanssa pärjää kunhan ei ala mistään hyppyreistä ajamaan ja takajousta voi säätää hieman jäykemmäksi. Moottori on siis nelitahtinen Honda Monkeyn kopiomoottori eli ei siis melkeimpä sama kuin alkuperäisissä Mankeissa, paitsi että tässä on märkämagneetto. Moottorissa on neljä vaihdetta ja kaikki ovat poikkeuksellisesti alaspäin, eli ylinpänä on vapaa ja alaspäin vaihde suurenee.Moottorissa on valmistajan mukaan tehoja 2,5Kw ja sen verran siinä suunnilleen onkin. Kaasuttimena toimii 17-millinen Deni johon ei ole valitettavasti juuri varaosia saatavilla

Hallintalaitteet

Moposta löytyy kaikki tarvittavat hallintalaitteet. Vasemmassa kahvassa ovat Vilkut, töötti sekä pitkä- ja lyhyt valo. Oikeassa kahvassa on sähköstartti, valokatkaisin ja sammutusnappi. Mittaristo on pelkistetty ja vanhan oloinen. Suurehko pyöreä mittari jossa on asteikko 60km/h asti. Trippi- ja kokonaismatkamittari löytyy. Mittarin vieressä on kolme merkkivaloa joista näkee milloin vaihde on vapaalla, milloin vilkut ovat päällä ja milloin pitkät valot ovat päällä.

Ulkonäkö

Hieman laiteltu Kinroad

Kuten jo mainittiin mopo on matalampi ja muutenkin pienikokoisempi kuin muut uusendurot. Värivalikoima rajoittuu sinivalkeaan ja se onkin ihan hyvä väri. Mopossa on vähän katteita ja moottori on hyvin avoin koska sitä ei peitä katteet. Etuvalomaski on valkea ja mopon rumin yksittäinen osa. Etulokasuoja on hieman Polisportin SM-lokarin näköinen ja sopii hyvin mopoon. Vakiona tässä on aivan kauhea rekisterikilven teline, se on aivan liian leveä ja pitkä. Ainoa hyvä puoli telineessä on se että se suojaa hyvin roiskeilta kun ajaa kurakelillä.

Maskin ja rekisterikilventelineen vaihtamalla moposta saa suht siedettävän näköisen.

Kuristukset

Moottori on kuristettu niinkuin useimmat muutkin nykymopot. Vakiona mopo kulkee ihan kiitettävästi ~60km/h(mopon omaan mittariin). En ole purkanut vielä kaikkia osia joissa voisi olla kuristuksia. Mutta seuraavissa paikoissa on:

Imukaula: Kaasutin itse on sopivan suuri eli 17mm mutta imukaulalla sen tuomat tehot on saatu pienenemään. Imukaula on kaasarin puolelta 13mm ja pytyn puolelta vaivaiset 9mm!! Poraamalla tai ostamalla avaramman imukaulan saisi varmaan lisää tehoja irti.

Alkukäyrä: Alkukäyrässä on hitsaussauma joka estää pakokaasujen virtauksen normaalisti. Tämä on helppo viilata pois.

Putken alkukäyrän ns.pullistuma: (Tämä on suurin kuristus putkessa ja se kuristaa yllättävän paljon. Kuristukset poisto onnistuu, kun katkaisee putken pullistuman molemmilta puolilta ja vetää putken sisältä verkkohötikän pois pihdeillä. Tämän jälkeen putki vain tarvitsee hitsata takaisin kasaan)

Lämpösuojan takana on hitsausjälkiä. Tämä on kuristus, sen irti leikkaamalla, tyhjentämällä ja takaisin hitsaamalla saa lisää tehoja. Kaikki tietenkin omalla vastuulla.

Äänenvaimentimen loppuosa: Pakoputkessa ei varmaan juurikaan kuristuksia ole mutta änkkä on kuristettu. Äänenvaimentimen loppuosa on kiinni kuusiokolopulteilla ja kun irrottaa nämä saa loppuosan irti.Änkkä on täynnä pikku verkkoa ja muuta sälää. Pelkkä loppuosan irroitus toi lisää vääntöä, mopo kulkee noin 5km/h kovempaa ja äänet olivat entistä paremmat.

CDI-boksi: Mopossa on CDI-rajoitin joka estää kierrosten nousun maksimiin kolmos- ja nelosvaihteella. Napsauttaa johdon poikki (omalla vastuulla) niin saa kirrokset maksimiin kaikilla vaihteilla.

Tekniset tiedot vm. 2007

Moottori Ilmajäähdytteinen, yksisylinterinen nelitahtimoottori
Kuutiotilavuus 49,5
Sytytysjärjestelmä CDI
Käynnistys Poljin, sähköstartti
Vaihteisto 4-vaihteinen (Kaikki vaihteet alaspäin)
Kaasutin DENI 17mm
Ketj.rat. välity. Eturatas: 14h, Takaratas 48h
Jarrut, etu Kaksimäntäinen levyjarru
Jarrut, taka Rumpujarru
Jousitus, etu Teleskooppihaarukat
Jousitus, taka Monojousitus
Tankki 6.5 l
Kuivapaino 95 kg
Hinta uutena n. 1100 euroa

Yhteenveto

Kinroad enduro on paljon haukuttu halpismopo josta löytyy myös hyviä puolia. Mopo on halpa, vanha malli noin 1000€ ja uusi malli noin 1200€. Tähän hintaan saat toimivan mopon jolla voi hyvin ajella esim. koulumatkat ja muut kruisailut. Mopoa ei ole tarkoitettu mihinkään metsässä ja soramontulla rymyämiseen vaan perusajeluun. Kyllähän tämäkin pienet crossailut kestää muttei yhtä hyvin kuin hintavammat kilpailijansa. HUOM.. Jos mopoa on virittänyt vähänkään, se ei tahdo kestää kaasu pohjassa ajoa 10 km pitempään. Varsinkaan jos matkalla on alamäkiä. Kone käy liian kuumaksi ja se leikkaa kiinni.

Kinroad enduroa voi suositella kaikille joilla ei ole varaa/halua ostaa mitään 3000€€ mopoa. Tämä mopo kestää peruskäytön aivan hyvin.

Linkkejä

Videoa:

Muita sivustoja:

Jälleenmyyjiä ja Varaosia: