Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleistä

Keeway Hurricane on Keewayn valmistama moposkootteri, ja kooltaan pienin Keewayn valmistamista skoottereista. Hurricane on Keewayn "aloitusmalli", joka on ainoa Keeway mitä myydään Hong Kongissa (liike) ja muissa "halpahalleissa".

Hurricanea valmistetaan kahtena eri versiona parilla kolmella eri merkillä. Näistä 2-tahtisia ovat Keeway Hurricane ja hieman harvinaisempi Leone RX-6. 4-tahti puolta ruokkii Motojet nimellä myytävä Hurricane, ja tässä nelitahtiversiossa moottorina toimii Fudesta tuttu nelitahtimoottori.

Ominaisuudet

Hurricane varustetaan vakiona todella kattavalla paketilla. Ostettaessa mukaan tulee varashälytin/kaukokäynnistin, takaboksi ja mahdollisesti suojapeite.

Hurricanen käynnistys on joko kauko-ohjattu, napista tai polkaisemalla.

Tekniikkaa

Hurricane ja Leone, jotka ovat kaksitahtisia, omaavat CPI:n ja isompien Keewaytten tapaan ilmajäähdytteisen kaksitahtimoottorin. Hurricanen moottorikokonaisuus eroaa kaasuttimen, imukurkun, variaattorin ja pakoputken kohdalla.


Moottoritehoiksi 2-tahtisessa Hurricanessa luvataan yli 3kW, mutta rekisteriotteessa on totuus, 1.3 kW. Hurricane on vakiona hidas ja pakoputken pienen vaimennuksen ansiosta pakoäänet ovat varsin karkeita.

Kaasutin Hurricanessa on Bellin 16mm, mikä on näitä "kiinakopioita". Suuttimeksi kuitenkin käy dellorton 6mm kantaiset suuttimet.

Sylinterin pakoaukko on kuristettu Hurricanessa, ja sen huomaa varsinkin vakiotehoisessa Hurricanessa. Uudeksi sylinteriksi sopii lähes mikä tahansa CPI:n sylinteri.

Pakoputki on myös kuristettua mallia. Putken alkukäyrä on taivutettu mutkalle, ja käyrän halkaisija on turhan pieni. Tämän voi korjata joko uudella (ylihintaisella) kuristamattomalla alkukäyrällä (jota saa scatterilta), tai parempi vaihtoehto olisi tehoputki. Tehoputkeksi kelpaa mikä tahansa vaakaminarellin (aerox, nitro, ym.) tehoputki. Teharin/kurittoman alkukäyrän vaihdon yhteydessä pitää muistaa vaihtaa suutin, ja mielellään rullat variaattorista.

Variaattori on Hurricanessa erilainen kuin isommissa Keeway tai CPI skoottereissa. Rullat ovat kokoa 15x12 ja vastapainejouseksi käy vaakaminarellin jousi.

Nelitahtisen Hurricanen (motojet) tiedot ovat moottorin osalta samat kuin Fuden

Koko, tilat ja ulkonäkö

Kooltaan Hurricane on lähes samankokoinen kuin kilpailijansa Fude. Vanteet ovat Fuden tapaan 10 tuumaisia, ja mustaa abs muovia on käytetty.

Hurricanen ehdottomasti huonoimpiin puoliin kuuluu liian matalalle asetettu istuin (ahdas ajoasento) ja kypärätilan turhan ahdas koko (ei mahdu kypärää penkin alle).

Mutta hyviä puoliakin on: Hansikaslokero löytyy, ja etukatteesta monitoiminen säilytystila (toimii tavarakorina tai suljettuna ollessaan tavaralokerona). Hurricanessa on myös käytetty enemmän aikaa suunnitteluun, minkä näkee katteiden paremmissa kiinnityksissä, katteiden paremmassa laadussa ja ulkonäöstä. Mittaristo on myös moderni ja toimiva.

Matkustajapaikka löytyy Hurricanesta, mutta pidemmälle matkalle todella huonosti pehmustetun takapaikan ansiosta ei halua matkustaja lähteä.

Hurricanessa on sopiva maanvara, joten ei tarvitse katukivetyksiä pelätä.

Tankki on Hurricanessa 5.2 litraa, joskin on tavattu yksilöitä jopa 5.7 litraisilla tankeilla.

Yhteenveto

Hurricane on pieni ja todella ketterä skootteri. Pari ominaisuutta häviää muotoilun takia, mutta sen sijaan Hurricanessa tulee ominaisuuksia, mitä kilpailijoissa ei ole.

Hurricane on hyvä skootteri varsinkin lyhyemmälle kuskille, ja muutenkin hyvin varteenotettava skootteri alle tuhannen euron skoottereiden markkinoilla.

Moottori on toki säästeliäämpi 4-tahtisena, mutta 2-tahtinen ottaa takaisin ylläpitokuluissa. Varsinkin 2-tahtisena moottoria ei tarvitse huoltaa juuri ollenkaan 10tkm ajan. Viritettynä 2-tahtinen alkaa kuluttamaan enemmän, mutta ei kuitenkaan mene eniten kuluttavien ääripäähän.

Hurricanea saa ainakin Hong Kongilta 2- ja 4-tahisena. Mopoa myydään myös hyvin monessa muussa paikassa, mutta Hong Kong on varsinaiseti Hurricanen "kotisatama".

Osia saa ainakin Mc-Scatterilta ja ulkomaalaisilta liikkeiltä (katso foorumilta).


Lopuksi vielä hyvät ja huonot puolet.

+ Ajettavuus

+ Osien hinta

+ Varustelu

+ Käytännöllisyys

+ Huoltovapaus (2-tahti)

+ Hinta (vaihtelee uutena 700-900)


- Istuimen korkeus

- Penkin alla oleva tila

- Vannekoko (mielipidekysymys)

- Kova matkustajan penkki

- Silti liikaa ABS muovia

- Vaikea virittää

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista