Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vuonna 2008 esitelty RC8 on KTM:n V-moottorilla varustettu 1148 kuutionen supersportti.

KTM RC8

Yleistä

Kehitys

Pyörän ensimmäinen konsepti esiteltiin vuonna 2005 ja sitä vauhditti Super Duken 999 kuutionen V-twini. Valmistusversion iskutilavuus kuitenkin nostettiin 1148:aan kuutiosenttimetriin. Pyörän runko painaa vain 7,5 kiloa. Jousitus on hoidettu USD-haarukalla edessä ja kaksipuolisella swingillä takana. Pyörää saa kahdessa värissä, KTM:n oranssina ja mustavalkoversiona. Pyörällä on hintaa Suomessa 21490€.

Tuntuma

Pyörästä on sanottu, että hallintalaitteet ovat raskaita käyttää verrattuna muihin saman valmistajan pyöriin. Ajoasentoa voidaan muuttaa säätämällä jalkatappeja ja muuttamalla ohjaustangon ja penkin korkeutta. Maantieajossa ajoasento muistuttaa enemmän urheilullista matkapyörää kuin rata-ajoon tarkoitettua supersporttia. Moottori vastaa hyvin kaasuun. Maantiellä huomaa, että RC8 on tarkoitettu radalle. Jousitus ei toimi epätasaisella tiellä yhtä hyvin kuin radalla. Moottorin tärinä häiritsee maantiellä, mutta radalla sitä ei juuri tule huomattua.

Mittaristo on toteutettu hyvin. Siinä on kaksi asentoa: Racing ja Road, joista kuski näkee kaiken tarpeellisen ajo-olosuhteiden mukaan. Ratanäytöstä selviävät kierrosajat, keskinopeus, huippunopeus ja lämpötila. Maantieajossa mittarista selviävät polttoaineen määrä ja arvio siitä, kuinka pitkälle sillä määrällä päästään. Mittarista selviää myös tavalliset nopeus ja kierrosluku.

Peileistä näkymä taakse on yllättävän hyvä. Jarruina toimivat Brembon jyrsityt jarrusatulat ja kaksi 320 millistä levyä nelimäntäpuristimelle edessä ja yksi 220 millinen levy kaksimäntäpuristimella takana. Jarrut ovat tehokkaat ja tuntuma on hyvä.

Pleksi suojaa kuskia hyvin ja sen yläreunassa ei ole vahviketta estämässä näkyvyyttä.

Tekniikkaa

Moottori

Pyörää vauhdittaa KTM:n oma kahdeksanventtiilinen, 1148-kuutioinen V2, joka tuottaa 155 hv/10000 rpm. Vääntöä löytyy 120 Newtonmetrin edestä/8000 rpm. Polttoaineensyöttö on hoidettu 52 millisellä ruiskurungolla ja kytkin on märkä monilevykytkin. Sylinterin poraus on 103/69 mm ja puristussuhde 12,5:1

Runko

Pyörän runkona toimii kevyt teräsputkirunko, jossa on alumiininen takahäkki. Runko painaa vain 7,5 kg. Polttoainetankkiin mahtuu 16,5 litraa josta 3,5 on varalla. Koko pyörän kuivapaino on 188 kg.

Jousitus ja renkaat

Pyörän jousitus on toteutettu USD-haarukalla edessä ja monovaimentimella takana.

Renkaiden koot ovat:

  • 120/70-17" edessä

ja

  • 190/55-17" takana

Jarruina ovat Brembon yhdestä kappaleesta jyrsityt satulat ja 320 milliset tuplalevyt edessä ja 220 millinen levy takana.

Lähteet

Bike ja Wikipedia