Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
KTM 125 Duke 2011 MP-messuilla

Yleistä

KTM 125 Duke on Intiassa valmistettu, KTM:n uusi ja ensimmäinen katukevari. Pyörässä on KTM:n oma 250 SX-F moottoriin perustuva: 1-Sylinterinen ja 4-venttilinen, nestejäähdytetty DOHC moottori.

Pyörä tuli myyntiin suomessa kaudelle 2011, talvella 2010 hintaan 4460,69€ (4070€ + Moottoripyörä-vero 390,69€). Kaudelle 2012 pyörään tulee tarjolle uusi värivahtoehto harmaa, oranssin lisäksi.

Katso myös KTM Duke 125 kuvia Motot.net galleriassa

KTM on esitellyt päivitetyn 2017-mallisen Duke 125:n, mikä lainaa muotoiluelementtejä isosta Superduke-mallista (mainostekstin mukaan "the Beast"). Se täyttää Euro4-päästönormin, ja on mm. saanut mittaristoon 5,2-tuumaisen TFT-värinäytön. KTM järjesti uutuuden koeajotilaisuuden 5.4.2017 Milanossa entisessä FIAT:in Lingotto-tehdasrakennuksessa, minkä katolla olevaa n. 1km koeajorataa on osittain säilytetty tehtaan muuttuessa kongressitilaksi ja ostosparatiisiksi. Koeajo ja kuvia Moto-Station (ranskaksi), Visordown-raportti esittelystä (englanniksi, joitain videoita). MOTORRAD-koeajo löytyy 13.4.2017 julkaistussa 9/2017-lehdessä (saksaksi), ja suomalaislehdet seurannevat pian.

Värivaihtoehdot

2011

  • Oranssi

2012

  • Oranssi
  • Harmaa

2013

2014

2015

  • Oranssi
  • Valkoinen

Ulkonäkö

KTM 125 Duke on ulkonäöltään sporttinen ja tyylikäs, muistuttaen isoveljiään (KTM 690 Duke ja KTM 990 Duke) ja pyörä näyttää myös isommalta kuin kuutiotilavuus todellisuudessa on, joten isommillakin pyörillä ajavat moikkaavat, eivätkä luule mopoksi. Pienenä miinuksena sanottakoon, että kilventeline on iso ja ruma, mutta niinhän se on kaikissa vakiona, tosin tässä sitä on hankala vaihtaa, koska koko perä on samaa puuta kilventelineen kanssa.

Ajoasento

KTM 125 Duke on ajoasennoltaan melko pysty, mutta hieman etukenoinen.

Pyörä on tilava, mutta istuin korkeudeltaan melko matala, soveltuen niin pitkille kuin lyhyillekin kuskeille, penkki on jämäkkä ja takapuoli alkaa puutua parin sadan kilometrin ajon jälkeen, mutta ei pahasti eli pitkätkin matkan onnistuvat hyvin ja kaupungissa takapuoli ei puudu.

Pyörässä on tukevat tartuntakahvat matkustajalle, ja hyvät jalkatapit, mutta penkki on pieni ja kova joten siinä tuskin kauaa viihtyy.

Hallintalaitteet

Halintalaitteet ovat melko ruhtinaalliset, mutta normaalit ja hyvin toimivat, ohjaustangosta löytyy seuraavat toiminnot: Kytkin, kaasu, etujarru, starttinappula, pitkien ja lyhyiden katkaisin, pitkien väläytys-kytkin, vilkkujen katkaisin, töötti-nappi, virtalukko ja sammutus-nappi, ohjaustanko on sopivan levyinen ja muutenkin hyvän tuntuinen, mutta voisi se olla hiukan korkeampikin

Jarru- ja vaihdepolkimet toimivat ilman ongelmia ja vaihteisto toimii hyvin ensimmäisen huollon jälkeen, ennen sitä saattaa ilmetä välivapaita ja takertelua, ja jarruissa taas on hyvä tuntuma pysäytystehoa riittävästi parin sadan kilometrin ajon jälkeen, ennen sitä tuntuma voi olla epämääräinen ja jarruteho huono, tosin takajarru voisi olla tehokkaampikin, mutta etujarrussa ei ole valittamista.

Kytkin ja vaihteisto toimivat hyvin ja kytkin on kevyt käyttää ja liikkeelle lähdöt ovat helppoja ja pyörä ei sammu vaikka olisikin hieman huolimaton kytkimen kanssa ja vaihteisto toimii myös tarkasti ilman moitteita.

Mittaristo

Mittaristo on hyvin ruhtinaallinen ajotietokoneineen, ja siitä löytyy seuraavat toiminnot: Nopeusmittari, kierroslukumittari, matkamittari, 2 nollattavaa matkamittaria, varatankin matkamittari, vaihdenäyttö, bensamittari, kellonaika, jäähdytysnesteen lämpötila, kilometrit seuraavan huoltoon, hetkellisen keskikulutuksen mittari, ajoaika, keskinopeus, infonäyttö, (talla alhaalla, bensatankki varatankilla, alhainen öljynpaine, korkea jäähdytysnesteen lämpötila, alhainen akkujännite) ja 7 varoitusvaloa: vapaanvalo, 2 ohjelmoitavaa vaihtovaloa (Sama valo vilkkuu tai palaa jatkuvana), moottorinvikavalo, pitkätvalot, vilkku (Sama vasemmalle ja oikealle), ajoneston merkkivalo (jos lisävarusteena myytävä varashälytin on asennettu) ja yleisvaroitusvalo (valo palaa ja infonäytössä lukee syy)

Mittariston asetusten asettaminen

Osamatkamittarin (Trip 1) nollaus

- Mode painiketta painetaan lyhyesti, kunnes Trip 1 näyttö ilmestyy

- Set painiketta painetaan 5-10 sekuntia, kunnes Trip 1 näyttö nollaantuu

- Trip 1 mittari näyttää ajetun matkan viimeisestä nollauksesta, Trip 1 mittari mittaa kokoajan ja laskee 999.9 saakka

Osamatkamittarin (Trip 2) nollaus

- Mode painiketta painetaan lyhyesti, kunnes Trip 2 näyttö ilmestyy

- Set painiketta painetaan 5-10 sekuntia, kunnes Trip 2 näyttö nollaantuu

- Trip 2 mittari näyttää ajetun matkan viimeisestä nollauksesta, Trip 2 mittari mittaa kokoajan ja laskee 999.9 saakka

Kilometrien tai mailien asettaminen

- Mode painiketta painetaan lyhyesti kunnes Odo näyttö ilmestyy

- Mode painiketta painetaan 5-10 sekuntia, kunnes näyttö vaihtuu

Kellonajan asettaminen

- Mode painiketta painetaan lyhyesti kunnes Odo näyttö ilmestyy

- Mode ja set painikkeita painetaan 5-10 sekuntia, kellonaika alkaa vilkkua

- Tunnit asetetaan mode painikkeella ja minuutit set painikkeella

- Mode ja set painikkeita painetaan 5-10 sekuntia, kellonaika lakkaa vilkkumasta ja kellonaika on asetettu

Vaihtamiskierrosluvun RPM 1 (valo vilkkuu) asettaminen

- Mode painiketta painetaan lyhyesti kunnes Trip 2 näyttö ilmestyy

- Mode painiketta painetaan 5-10 sekuntia

- RPM 1 näyttö ilmestyy

- Kierrosluku voidaan asettaa 50:n askeleen portaissa mode ja set painikkeilla, vakiona säädetty 10000 kierrokseen ja oltava matalampi kuin RPM 2, mode painike korottaa arvoa ja set vähentää

- Molempia painikkeita ei saa painaa n.15 sekuntiin, näyttö RPM 1 sammuu ja säädetty kierrosluku on asetettu

Vaihtamiskierrosluvun RPM 2 (valo palaa jatkuvana) asettaminen

- Mode painiketta painetaan lyhyesti kunnes Trip 2 näyttö ilmestyy

- Set painiketta painetaan 5-10 sekuntia

- RPM 2 näyttö ilmestyy

- Kierrosluku voidaan asettaa 50:n askeleen portaissa mode ja set painikkeilla, vakiona säädetty 11000 kierrokseen ja oltava korkeampi kuin RPM 1, mode painike korottaa arvoa ja set vähentää

- Molempia painikkeita ei saa painaa n.15 sekuntiin, näyttö RPM 2 sammuu ja säädetty kierrosluku on asetettu

Ajettavuus

KTM 125 Duke on helppo ajaa, se käyttäytyy rauhallisesti, mutta tarkasti kuljettajan toiveiden mukaan.

Jousitus kantaa kuormansa hyvin ollen jämäkkä ja ehkä hieman pintakova, pyörä on vakaa kovemmassa menossa, mutta hieman kömpelön tuntuinen hitaassa vauhdissa tottumattomalla kuskilla ja kuoppaisella hiekkatielläkin jousitus toimii hyvin mutta sinne se on hieman kova, mutta eipä tätä pyörää soralle olekaan suunniteltu sitä varten on endurot, mutta menettelee ja perus hiekkatiellä ajettavuus on hyvä, ja asfaltilla kaupungissa tai maantiellä hidastekorokkeet ja muut röykyt pyörän jousitus nielee hyvin eleettömästi toimien juuri niinkuin voi toivoa.

Pyörässä on tehokkaat jarrut joissa on hyvä tuntuma tosin takajarru voisi olla tehokkaampikin, mutta menettelee ja ne pysäyttävät pyörän vakaasti ja tehokkaasti myös kovemmasta vauhdista.

Pyörässä on hyvät kallistusvarat ja jousitus toimii hyvin myös mutkateillä, jonne pyörä on luotukin.

Pyörä kiihtyy hyvin 104 km/h mittari nopeuteen asti jolloin rajoitin astuu peliin, kunhan uskaltaa käyttää ronskisti kaasua ja vedättää vaihteet melkein tai kokonaan rajoittimelle asti, mutta rauhallisestikin ajettaessa moottori jaksaa vetää hyvin isollakin vaihteella.

Pyörän moottori vetää puhtaasti alhaalta rajoittimelle asti ja siitä löytyy vääntöä riittävästi vaikka ajaisikin hiukan liian isolla vaihteella ja vaihteet on välitetty hyvin, koska 5 vaihdetta voi käyttää 40 nopeudesta ylöspäin ja 6 vaihdetta 50 ylöspäin.

Äänet

KTM 125 Duke on todella hiljainen (Tällä ei mummoja säikytellä tai herätä ketään yöllä jos ajaa rauhallisesti) alle 7000RPM, mutta yli sen pyörä kuulostaakin jo oikealta moottoripyörältä, mutta jos ei vakio äänistä pidä, pyörään on saatavilla mm. KTM:n oma Sebring ja Leovince slip-on äänenvaimennin, joilla äänet varmaankin muuttuvat sporttisemmiksi.

Kulutus

KTM 125 Duke on pieni kulutuksinen pyörä, kuluttaen vain 3-4L/100KM, joten yhdellä tankillisella pääsee +300KM (Itsellä sekalaisessa ajossa 350KM jälkeen tankki näyttää täysin tyhjää, mutta hieman pidempäänkin pystyisi ajamaan)

Virittäminen

KTM 125 Duke on vakiona rajoitettu kulkemaan 100km/h (pyörät jotka valmistettu ennen 1.6.2011 sen jälkeen jo vakiona ilman rajoitinta), mutta rajoituksen pystyy poistamaan huollossa (vaatii ruiskukartan uudelleen ohjelmoinnin). Pyörään ei ole saatavilla viritysosia, lukuunottamatta slip-on äänenvaimentimia (mm. KTM:n oma Sebring ja Leovince) ja 1-piikin pienempää tai suurempaa takaratasta.

Tuning

KTM 125 Dukeen on saatavilla paljon PowerParts lisävarusteita (mm. Oranssia alu osaa, tarrasarjoja, muoveja, kilven telinettä, tankkitarraa yms.), joilla pyörää voi tuunata mieleisekseen ja näillä KTM takookin rahaa itselleen, kun pyörä itse on edullinen, ja povataan myös, että pyörän ympärille syntyy paljon tarvikeosa tuotantoa. Nyt myös Britannialainen R&G Racing on alkanut valmistaa Tuning-osia ja lisävarusteita pyörään. Erilaisia tarrasarjoja (11kpl 2/2015) tarjoaa TMX Graphics.

Tekniset tiedot

Moottori

Moottorinrakenne 1-sylinterinen 4-tahtimoottori, nestejäähdytetty
Iskutilavuus 124.7 cm3
Poraus 58 mm
Iskunpituus 47.2 mm
Männänhalkaisija 58 mm
Teho 11 Kw (15 Hv) @ 9.500/min
Vääntö 12 Nm @ 8.000/min
Puristussuhde 12.7:1
Moottorinohjaus DOHC (Kaksi kannen yläpuolista nokka-akselia), 4-venttiiliä keinuvipuohjauksella, käyttö nokkaketjulla
Imuventtiilin halkaisija 22.5 mm
Pakoventtiilin halkaisija 19 mm
Imuventtiilin välys kylmänä 0.08... 0,12 mm
Pakoventtiilin välys kylmänä 0.13... 0.17 mm
Kampiakselin laakerointi 2 kuulalaakeria
Kampilaakeri Liukulaakeri
Mäntä Kevytmetallista, valettu
Männänrenkaat 1 L-rengas, 1 kaavintarengas, 1 öljyrengas
Moottorinvoitelu Painekiertovoitelu yhdellä roottoripumpulla
Ensiövälitys 22:72
Toisiovälitys 14:45
Kytkin Kytkin monilevyinen öljykylvyssä / mekaanisesti (vaijerilla) toimiva
Vaihteisto 6-vaihteinen hammasvaihteisto
Vaihteiston välitykset
1. vaihde 12:34
2. vaihde 15:31
3. vaihde 18:28
4. vaihde 21:26
5. vaihde 22:23
6. vaihde. 24:22
Polttoaineseoksen syöttö Elektronisesti ohjattu polttoaineen ruiskutus, Bosch EFI
Sytytysjärjestelmä Kontakkittomasti ohjattu täyselektroninen sytytysjärjestelmä digitaalisella sytytyksensäädöllä, Bosch EMS
Laturi 12 V, 238 W
Sytytystulppa Bosch VR 5 NC
Sytytystulpan kärkiväli 0,8 mm
Jäähdytys Nestejäähdytys, jatkuva jäähdytysnesteen kierrätys vesipumpulla
Tyhjäkäyntikierrosluku 1350... 1450 kierr./min
Äänenvaimennin Ruostumatonta terästä, varustettu katalysaattorilla
Käynnistys Sähkökäynnistin
Akku FTZ-7 12V 6Ah
Moottoriöljyn täyttömäärä 1.50 L
Jäähdytysnesteen täyttömäärä 0.85 L

Runko

Runko Ristikkoputkirunko teräsputkesta, pulverimaalattu
Apurunko Teräs
Ohjaustanko Alumiininen Ø 26mm Fatbar
Etuhaarukka WP Suspension USD Ø 43 mm
Etuhaarukan pituus 736 mm
Etupään joustovara 150 mm
Takajousitus WP Suspension Monoshock
Jousen esijännitys 10 asentoa, vakio 3 naksahdusta, täysi kuormitus 6 naksahdusta
Riippuma 25 mm
Painuma 45... 50 mm
Pituus 300 mm
Takapään joustovara 150 mm
Etujarru Levyjarru, 4-mäntäinen radiaali satula, jarrulevy Ø 280 mm, kulumisraja 3.6 mm
Takajarru Levyjarru, 1-mäntäinen uivasti laakeroitu satula, jarrulevy Ø 220 mm, kulumisraja 3.5 mm
Etuvanne 3.00x17 Alumiinivanne
Takavanne 4.00x17 Alumiinivanne
Eturengas MRF 110/70-R17 M/C 54S (Tubeless), rengaspaineet yksin ajaessa 2.0 bar ja matkustajan kanssa/täydellä kuormalla 2.0 bar
Takarengas MRF 150/60-R17 M/C 66S (Tubeless), rengaspaineet yksin ajaessa 2.0 bar ja matkustajan kanssa/täydellä kuormalla 2.2 bar
Ketju 520 X-rengas
Ohjauskulma 65°
Akseliväli 1350± 15 mm
Maavara 185 mm
Istuinkorkeus 810 mm
Bensatankki Noin 11 L
Paino (Ajovalmiina ilman bensaa) 124 Kg

Huolto

Polttimot Ja Sulakkeet

Ajovalopolttimo H4 / kanta P43t 12 V 60/55 W
Seisontavalonpolttimo W5W W2.1x9.5d 12 V 5 W
Mittarivalaistus ja merkkivalot LED
Vilkku LED
Jarru-/takavalo LED
Rekisterikilven valo LED
Sulake 3 = Ohjausyksikkö, päärele 10 A (Minilaattasulake)
Sulake 2 = Yhdistelmänäyttö 15 A (Minilaattasulake)
Sulake 4 = Sytytyspuola, hälytysjärjestelmä (lisävaruste) 15 A (Minilaattasulake)
Sulake 5 = Jäähdyttimen puhallin 15 A (Minilaattasulake)
Sulake 6 = Äänimerkki, jarruvalo, vilkku, kaukovalo, lähivalo, seisontavalo, takavalo, rekisterikilven valo 15 A (Minilaattasulake)
Sulake 1 = Pääsulake 30 A (Minilaattasulake)

Käyttöaineet

Haarukkaöljy Sae 5W, Motorex Racing Fork Oil
Jarruneste DOT 4 tai DOT 5.1, Castrol Response Brake Fluid Super DOT 4, Motorex Brake Fluid DOT 5.1
Jäähdytysneste (Itse sekoitettu) 50 % Korroosioneste/pakkasneste ja 50 % tislattu vesi
Jäähdytysneste (Valmis seos) Pakkasneste -40°C, Motorex Anti Freeze
Moottoriöljy SAE 15W50 tai SAE 10W40, osasynteettinen JASO T903 MA luokituksen täyttävä, Motorex Formula 4T
Polttoaine Lyijytön 95 Etanolipitoisuus max. 10 % (eli 95e10 käyttö sallittu)

Apuaineet

Kestorasva Motorex Bike Grease 2000
Ketjupuhdistusaine Motorex Chain Clean
Ketjusuihke Onroad Motorex Chainlube Road
Maalin kiillotusaine Motorex Moto Polish
Moottoripyörän puhdistusaine Motorex Moto Clean 900
Puhdistus- ja hoitoaine metallille ja kumille Motorex Protect & Shine
Puhdistus- kiillotusaineet kiiltäville- ja mattamaaleille, metalli- ja muovipinnoille Motorex Clean & Polish
Yleisöljyspray Motorex Joker 440 Synthetic

Moottorin kiristysmomentit

Moottorihuohotuslevyn ruuvi M5 7 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Staattorikaapelin tukilevyn ruuvi M5 8 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Staatorin ruuvi M5 8 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Tukilevyn ruuvi M5 6 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Öljynsuodattimen kannen ruuvi M5 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Öljysuutin M5 6 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Kytkinkopan akselitiivisteen tukilevyn ruuvi M6 11 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Kytkinkopan ruuvi M6 12 Nm -
Käynnistysmoottorin ruuvi M6 12 Nm -
Käynnistysrattaan tukilevyn ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Laakerivarmistuksen ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Laturinkannen ruuvi M6 12 Nm -
Lukitusvivun ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Moottorilohkon ruuvi M6x40 12 Nm -
Moottorilohkon ruuvi M6x40 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Nokka-akselin laakerisillan ruuvi M6 11 Nm -
Nokkaketjun kiristyskiskon ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Nokkaketjunkiristäjän ruuvi M6 12 Nm -
Sylinterikannen mutteri M6 12 Nm -
Takarattaan suojalevyn ruuvi M6 11 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Vaihdelukituksen ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Venttiilikannen ruuvi M6 12 Nm -
Vesipumpun poistoreiän sulkuruuvi M6 8 Nm -
Vesipumpunkannen ruuvi M6 12 Nm -
Vesipumpunrattaan mutteri M6 8 Nm -
Öljypumpun ruuvi M6 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Kiertokangen ruuvin mutteri M7 24 Nm -
Nokka-akselin hammarattaan ruuvi M8 20 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Pakoputkenpannan mutteri M8 22 Nm -
Pakoputkenpannan puikkoruuvi M8 22 Nm -
Tasapainoakselin hammarattaan ruuvi M8 20 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Vaihtoautomaatin palautujousen ruuvi M8 12 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Roottorin ruuvi M10 46 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Sylinterikannen mutteri M10 40 Nm Kierteet öljytty, päällyslevy rasvattu
Veden lämpötilatunnistin M10 14 Nm -
Öljynpainekytkin M10 14 Nm -
Sytytystulppa M12 15 Nm -
Kytkimensiirtäjän mutteri M14 60 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Nokkaketjunrattaan mutteri M14 55 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Öljynpoistoruuvi M24 20 Nm -
Vetorattaan mutteri M28 60 Nm -

Rungon kiristysmomentit

Ajovalon ruuvi EJOT 4 Nm -
Ohjausyksikön ruuvi M4 4 Nm -
Rungon loput ruuvit M4 4 Nm -
Rungonulokkeen katteen alaruuvi M4 2 Nm -
Alaulokkeen peitteen ruuvi M5 5 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Ilmanohjaimen ruuvi M5 5 Nm -
Ilmanohjaimen ruuvi M5 3 Nm
Kallistuskulmatunnistimen ruuvi M5 6 Nm -
Ketjunsuojuksen ruuvi M5 4 Nm -
Polttoainepumpun ruuvi M5 5 Nm -
Polttoainetankin kannen ruuvi M5 4 Nm -
Polttoainetankin katteen ruuvi M5 5 Nm -
Polttoainetankin täyttökurkun ruuvi M5 5 Nm -
Rekisterikilven kiinnikkeen ruuvi M5 11 Nm -
Rungon loput ruuvit M5 5 Nm -
Sivutuen katkaisijan ruuvi M5 5 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Takajarrun nestesäiliön ruuvi M5 6 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Ajovalon kannattimen ruuvi M6 11 Nm -
Etulokasuojan ruuvi M6 11 Nm -
Ilmansuodatinkotelon ruuvi M6 6 Nm -
Istuimen etukiinnityksen ruuvi M6 5 Nm -
Istuimen ruuvi M6 15 Nm -
Jarrupolkimen säädön mutteri M6 9 Nm -
Jännitteensäätimen kannattimen ruuvi M6 15 Nm -
Jännitteensäätimen ruuvi M6 10 Nm -
Jäähdyttimen kiinnikkeen ruuvi M6 9 Nm -
Jäähdyttimen kiinnityksen ruuvi M6 6 Nm -
Jäähdyttimen mutteri M6 5 Nm -
Kallistuskulmatunnistimen kannattimen mutteri M6 11 Nm -
Ketjusuojuksen ruuvi M6 9 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Loput rungon mutterit M6 15 Nm -
Polttoainetankin ruuvi M6 14 Nm -
Rekisterikilven kiinnikkeen ruuvi M6 14 Nm -
Rungon alatakaosan ruuvi M6 11 Nm -
Rungon loput ruuvit M6 10 Nm -
Sivutuenkatkaisijan kaapelipidikkeen ruuvi M6 9 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Takajarrun nestesäiliön ruuvi M6 9 Nm -
Takaroiskesuojan ruuvi M6 9 Nm -
Valomaskin ruuvi M6 14 Nm -
Jalkajarrusylinterin ruuvi M6x1 9 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Paisuntasäiliön ruuvi M6x1 14 Nm -
Sivutuen magneettipitimen ruuvi M6x1 5 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Sytytyspuolan ruuvi M6x1 9 Nm -
Vaihdekäytön ruuvi M6x1 11 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Alemman T-kappaleen ruuvi M8 15 Nm -
Etuakselin ruuvi M8 25 Nm -
Etujarrulevyn ruuvi M8 29 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Haarukkaputken alakiinnikkeen ruuvi M8 15 Nm -
Jalkajarrupolkimen ruuvi M8 15 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Rungon loput mutterit M8 30 Nm -
Moottoriripustuksen kierreruuvi M8 26 Nm -
Ohjaustangon kiinnityskaaren ruuvi M8 21 Nm -
Rungon loput ruuvit M8 25 Nm -
Takajalkatapin kannattimen ruuvi M8 26 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Takajarrulevyn ruuvi M8 29 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Tartuntakahvan ruuvi M8 31 Nm -
Vaihdevivun ruuvi M8 15 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Ylemmän T-kappaleen ruuvi M8 11 Nm -
Äänimerkin ruuvi M8 21 Nm -
Etujarrusatulan ruuvi M8x1 30 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Loput rungon mutterit M10 50 Nm -
Moottorin tukiruuvi M10 46 Nm -
Ohjaustangon kiinnityskappaleen ruuvi M10 21 Nm -
Peilin mutteri M10 16 Nm -
Rungon loput ruuvit M10 45 Nm -
Sivutuen kierreruuvi M10 34 Nm -
Vilkun mutteri M6 10 Nm -
Etujalkatapin kannattimen ruuvi M10x1,25 46 Nm -
Eturattaanruuvin mutteri M10x1,25 47 Nm -
Sivutuen konsolin ruuvi M10x1,25 25 Nm Loctite 243 ruuvilukite
Takavaimentimen yläruuvi M10x1,25 50 Nm -
Taka-akselin mutteri M14x1.5 60 Nm -
Takahaarukantapin mutteri M14x1,5 98 Nm -

Varaosat

KTM 125 Duke Moottorin Varaosakirja, KTM 125 Duke Rungon Varaosakirja Hinnat löytyvät täältä syöttämällä varaosanumero hakukenttään

Öljynsuodatin

KTM:n oma öljynsuodatin on tuotenumeroltaan: 90138015000, jos kuitenkin tarvitset tarvikesuodattimen tai et halua alkuperäistä ostaa, niin KTM 250 SXF 06-12 mallissa on samanlainen suodatin, ja tähän löytyy tarvikemallejakin esim. valmistajilta K&N: tuotenumero: KN-655 ja Hiflofiltro tuotenumero: HF655

Ja tietysti jos KTM myyjälläsi ei ole Duken omaa suodatinta hyllyssä kannattaa kysyä löytyykö suodatinta KTM tuotenumerolla: 58038005100, joka on juuri KTM 250 SXF malliin, mutta sopii myös Dukeen.

Öljynvaihto

Eli työhän aloitetaan sillä, että kerätään tarvittavat työkalut ja tarvikkeet käden ulottuville, jotka ovat:

- Kapea tylppäkärkinen esine, vaikka tasapää ruuvimeisseli

- Käänteiset jousirengas pihdit (suodattimen irrotukseen koneesta)

- Räikkä

- Momenttiavain

- 10mm hylsy räikkään tai saman kokoinen lenkkiavain tms.

- 8mm hylsy räikkään tai saman kokoinen lenkkiavain tms.

- 18mm hylsy räikkään tai saman kokoinen lenkkiavain tms. (auton renkaiden pulttien avaamiseen tarkoitettu ristikkoavain on myös kätevä vaihtoehto)

- Räikän pitkä jatkovarsi (käytetään 18mm hylsyn kanssa, mikäli et aio käyttää räikkää et tarvitse tätä), helpottamaan öljynpoistoruuvin avausta

- 6mm kuusiokoloavain tai 6mm kuusiokolohylsy räikkään

- Loctite 243 ruuvilukitetta

- 1,5 litraa 15w50 tai 10w40 mp moottoriöljyä

- Öljyn kestävä suppilo

- Öljyn kestävä astia, johon valutetaan vanhat öljyt

- Uusi öljynsuodatin (KTM tuotenumero: 90138015000) ja uudet O-renkaat öljyn poistoruuviin (KTM tuotenumero: 90138015052) ja öljynsuodattimen kanteen (KTM tuotenumero: J770039326)

Tai

- Huolttokitti sisältää: suodattimen, O-renkaat ja öljysihdin (KTM tuotenumero: 90138015010 )

Ja sitten itse työhön:

1. Lämmitetään moottori käyntilämpöiseksi (esim. ajamalla 10-20km lenkki normaalia vähän korkeammilla kierroksilla)

2. Irrotetaan pohjapanssari (suosittelen itse tekemään ensin tämän ja vasta sitten lämmittämään moottorin): ensin kaksi 6mm kannalla olevaa kuusiokolo ruuvia jäähdytysrivoista ja sitten neljä 10mm kannalla olevaa ruuvia pohjasta

3. Avataan öljyntäyttö korkki (öljy valuu paremmin ulos), koneen oikealta puolelta

4. Laitetaan astia poistoruuvin alle

5. Avataan öljyn poistoruuvi: 18mm kannalla koneen vasemmalla puolella

6. Annetaan öljyn valua ulos, kunnes sitä ei enää tule kuin pieniä pisaroita

7. Irrotetaan öljyn poistoruuvin O-rengas: kampea se varovasti irti esim. sillä ruuvimeisselillä

8. Asetetaan varovasti uusi O-rengas paikalleen

9. Voidellaan O-rengas moottoriöljyllä

10. Ruuvataan öljynpoistoruuvi kiinni 20Nm momenttiin

11. Laitetaan astia öljynsuodattimen kannen alle

12. Avataan öljynsuodattimen kannen ruuvit: kaksi 8mm kannalla olevaa koneen oikella puolella

13. Annetaan öljyn valua ulos, kunnes sitä ei enää tule kuin pieniä pisaroita

14. Irrotetaan öljynsuodatin, käänteisillä jousirengas pihdeillä

15. Laitetaan uusi öljynsuodatin paikoilleen

16. Irrotetaan öljynsuodattimen kannen O-rengas: kampea se varovasti irti esim. sillä ruuvimeisselillä

17. Asetetaan varovasti uusi O-rengas paikalleen

18. Voidellaan O-rengas moottori-öljyllä

19. Laitetaan ruuvilukitetta öljynsuodattimen kannen pultteihin

20. Ruuvataan öljynsuodattimen kansi kiinni 12Nm momenttiin

21. Kaadetaan 1.5L moottoriöljyä suppilon avulla koneen oikella puolella olevasta täyttöaukosta sisään

22. Laitetaan kone käyntiin, ja annetaan käydä hetken aikaa ja samalla katsotaan ettei vuoda mistään

23. Odotetaan 1 minuutti koneen sammuttamisen jälkeen ja tarkistetaan tarkastus ikkunasta koneen oikealta puolelta, että öjyn taso on min ja max merkkien välissä kun pyörä on suorassa ja tasaisella alustalla

24. Ruuvataan pohjalevy paikalleen: ensin kuusiokoloruuvit jäähdytysrivoista paikalleen löysästi, sitten pohjan ruuvit paikalleen ja sen jälkeen kuusiokoloruuvien kiristys

25. Onnittelut, vaihdoit juuri öljyt pyörään, ja voit lähteä ajamaan, suosittelen tosin seuraamaan, että pyörän alle ei ilmesty lätäkköä sen seisoessa esim. yön yli tai kun käyt syömässä

26. Jos pyörä ei vuotanut mistään, niin homma on tehty onnistuneesti

Huom. Teet vaihdon omalla vastuullasi!


Lähteet: KTM, KTM 125 Duke Ohjekirja KTM125 Duke 2013 ohjekirja EN