Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yleisesti

GasGas:in kurit koostuvat holkista alkukäyrän alussa, ja katalysaattorista paisuntakammiossa. Ratkaisevampi näistä kahdesta on alkukäyrän holkki, jonka poistolla saadaan huippunopeus nousemaan 65-75km/h paikkeille välityksistä riippuen.

Alkukäyrän holkin poisto

Alkukäyrässä on siis holkki, joka pitäisi saada pois. Holkki on kiinni kahdella hitsauspisteellä.

Holkin saa pois joko poraamalla koko holkin paskaksi, tai hiomalla hitsauspisteet pois. Hitsauspisteet voi hioa pois porakoneella, mutta luultavasti helpompi tapa on hioa ne dremelillä.

Kun olet saanut jollakin konstilla pois ne pisteet, holkin voi vetää pois putkesta. Sen jälkeen putki takaisin kiinni.

Ennen kuin lähdet ajamaan on kuitenkin hyvä vaihtaa suutin isompaan, jotta mopo toimisi kunnolla eikä leikkaisi kiinni. Sopiva koko löytyy kokeilemalla, mutta yleensä se on siinä 75-80 koon paikkeilla.

Katalysaattorin poisto

Toinen Gassun kureista on paisarissa asuva katti. Katalysaattorilla ei ole yhtä suurta merkitystä kuristimena kuin alkukäyrän holkilla, mutta kannattaa sekin poistaa, jos haluaaa kaiken tehon irti vakioputkesta. Tähän operaatioon tarvitaan kuitenkin hieman hitsaustaitoa ja kannattaa miettiä onko sitä saatavilla ennen kuin aukaiseen putken.

Katti sijaitsee paisarissa hitsaussauman kohdalla, putki tästä kohtaa halki. Tämän aukaisun voi tehdä rälläkällä, mutta siinä menee niin paljon metallia hukkaan, että kokoamis vaiheessa voi tulla ongelmia. Aukaisu kannattaa siis tehdä rautasahalla.

Kun putki nyt on auki pitäisi siellä näkyä katti, hakkaat sen pois sieltä. Mikäli katin runko ei muuten irtoa sen voi hioa pois dremelillä. Sitten kun olet saanut kaiken ylimääräisen pois sieltä, täytyy putki vielä kasata. Tähän siis tarvitaan sitä hitsaustaitoa.

Operaation jälkeen huippunopeus kasvaa n.5km/h ja vääntöä tulee hieman lisää. Jos omistat SM-mallin, kannattaa miettiä ennen operaation aloitusta haluaako kromiputkea pilata tuon tehonlisäyksen takia.

"Virtausohjain"

Jos mopoon vaihtaa isompaa kaasaria voi läppäventtiilin "virtausohjain" olla väärän kokoinen. Sitä ei silti kannata poistaa, vaan suurentaa tarvittaessa. Jos sen poistaa kokonaan vakiokaasuttimella, syntyy läppäventtiiliin pyörre joka haittaa bensan virtausta sylinteriin joka taas vähentää tehoja.

Loppuun muistutus, että Tietopankki ei vastaa teidän tekemisistänne missään asiassa tai tilanteessa.