Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Fantic-logo.png

FANTIC MOTOR on italialainen moottoripyörävalmistaja. Yhtiön perusti vuonna 1968 Mario Agrati ja Henry Keppel-Hesselink, aluksi he valmistivat enduromoottoripyöriä sekä mikroautoja. 1980-luvulla Fantic alkoi menestyä Trialissa, voittaen muuanmuassa Skotlannin Six Days Trialin seitsemän kertaa.

Fantic valmistaa tällä hetkellä (2015 kevät) 2-t mopoja, sekä 4-t kevareita ja 200cc malleja supermotoina ja crosseina. Kaikista kokoluokista on saatavissa Casa ja Comp -malleja, näistä Comp, eli Competition hieman paremmalla varustuksella kuin Casa. Paremmissa malleissa käytetän laadukkaita Big One :n kokoputkistoja ja muita osia.

Yhtiö on siis valitettavasti lopettanut legendaaristen 2-t kevareiden sekä isompien 2-t pyörien valmistuksen, varmaankin niiden huonon menekin vuoksi. Itse en voi tätä tajuta, sillä Fantic on todella upeista ja laadukkaista osista valmistettu pyörä ja pieksee ulkonäöllään sekä tekniikkansa tehokkuudella ja laadulla 90% muista valmistajista. Suomen maahantuojana toimii Suomen Mopoauto oy.

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto, jonka mitat ovat suuremmat kuin 12,5 MP
Fantic Motor TZ 125 SM, eli Suomessa harvinainen Fanticin 2-t kisapiikki, joiden valmistus lopetettiin 2014.Fantic Caballero Casa 50 SM

Seuraavaksi nähdään Fanticin 50cc "perusmalli"-mopon teknisten tietojen taulukko, josta huomataan sen olevan erittäin hyvä vaihtoehto henkilölle, joka haluaa kylän parhaan mopon (jos osia ja laatua katsotaan).


Tekniset tiedot

Renkaat: Etu: Michelin 100/80x17, Taka: Michelin 130/70x17
Pyörännapa: Nifo heavyduty-alumiini billet
Polttoaine: 95/98 + 2t tuorevoitelu
Paino ajokunnossa: 85 kg
Runko: CrMo teräsrunko, alumiini takarunko ja haarukka
Takajarru: BRAKING “Wave” 220 mm + Grimeca puristin
Vanteet: Takasago Excel
Takajousitus: Marzocchi Mono, säädettävä 2 säätöä
Istuinkorkeus: 920mm
Etujousitus: Marzocchi Shiver USD 40mm
Kaasutin: Dell'Orto PHPG 16
Kuutiotilavuus: 49,7 cm3
Etujarru: BRAKING “Wave” 260 mm
Moottori: Minarelli AM6
Vaihteet: 6

Casa-mallista

Moottorin puolella ei niinkään hankala saada osia, koska Minarellin AM6 on yksi yleisimmistä nykymopojen moottoreista. Kestävä ja myös erittäin helposti sekä edullisesti piristettävissä. Fantic Caballero Casa 50 SM mallissa on jopa valmiiksi suht järki kaasutin, 16 millinen Dellorto, vakio suutin on kokoa 65. Tietysti pakoputki ja muut elektroniset ahdistimet kun poistaa, niin kyllä kestää pidempään ja jaksaa vetää vaikka aikuista ihmistä.

Lisää tietoa linkeistä

Fanticin omille kotisivuille: http://www.fanticmotor.it/index.html

Fanticin suomalaisille kotisivuille: http://www.fantic.fi/

EE-SPEEDin sivuille: http://www.ee-speed.com/index.php?page=1