Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Factory Bike Chrono

Yleistä

Factory bike on espanjalainen mopo/piikki valmistaja. Mopot ovat 2-tahtisia ja piikit 4-tahtisia. Mopoa löytyy kahta erilaista Factory bike deserttiä (2850,-) joka on enduro ja Factory bike Chronoa (2950,-) joka taas on supermoto. Maahantuoja on Motorpower. Takuuta löytyy 12 kuukautta. Näitä mopoja on myös viellä WheelGoodilla hintaan 1590,- Joka on sika paljon halvempi kuin motorpowerilla tosinkin takuu on 6kk Wheelgood

Factory bikessä koneena toimii minarelli am6 niinkuin monessa muussakin mopossa.

Kuristukset ja viritys

Putkesta löytyy kuristusta alkukäyrästä holkki joka on kahdella hitsitäplällä sen saa helposti pois . Se ei yksinään vielä vaikuta mutta äänenvaimentimen ja putken liitos kohdasta putki on todella pilli joten kannattaa porata putkea reilusti niin nopeutta saa jo jonkun verran 60-70? Tuskin vääntää/kiihtyy näillä välityksillä (12p-55p) silti kovin hyvin joten kannattaa hieman muuttaa. Putki muistuttaa hieman suzuki pv:een putkea

Vakio kaasarin suutinta ei tarvitse vaihtaa suuremmaksi koska ainakin minulla vakiona oli oikeat säädöt kurittomalle tekniikalle. Jos vakiona mielit pitää niin kannattaisi vaihtaa suutin ainakin 10kokoa pienemmäksi koska vakiona röpöttää _TODELLA_ pahasti ja mopo menee 3vaihteella 30kmh ja 4vaihteella hyytyy tai hyvällä tuurilla vääntää juuri siihen 40kmh joka meinaa sitä että vakiona kannattaisi eturatas vaihdattaa 10piikkiseen koska nuo välit ovat järkyttävät vakioksi.

Kaasutin on vain 12 millinen dellorto joten kannattaa varmaankin ostaa isompi jos haluaa vauhtia ja kiihtyvyyttä lisää

Ilmanputsarin aukko on aika pieni kannattaa isontaa jos ostaa isomman kaasarin esim. PHBN 16mm tai 17.5mm koska nämä kaasarit tarvitsevat jo enemmän ilmaa vakio kaasarilla (ei?) pitäisi olla tarvetta.

Tekniset tiedot

Moottori : Minarelli 2-t 49,7 cc , Nestejäähdytys, tuoreöljyvoitelu

Akseliväli : 1370 mm

Istuinkorkeus : 910 mm

Pituus : 2070 mm

Leveys : 810 mm

Paino : 81,5 Kg

Tankki : 7,5-8 L

Etujousitus : Nestevaimennettu paioli-teleskooppi

Takajousitus : Monojousi

Vaihteisto : 6v

Kaasutin : 12mm Dell’Orto PHBN

Renkaat Desert bike : Pirelli rallycross 90/90-21 , 110/80-18

    Chrono : Pirelli sportdemon 110/100-17 , 130/90-17

Jarrut: Nestelevyjarrut edessä 2 sylinterinen ja takana 2 sylinterinen AJP

Käynnistys : Kick

Sähköjärjestelmä : 12V

Takaratas : 55p

Eturatas : 12p

Värivaihtoehdot : Desert bike : Sininen ja punainen

         Chrono : Puna/Musta ja Harmaa/musta

Omat kokemukset

Melkeen vuosi tullut tuolla factory bike desertillä ajettua hyvin on pelannut eikä ole kertaakaan jättänyt tien päälle. Osia mopoon löytyy hyvin.

-Erittäin hyvä mopo , ja suosittelen kaikille ! -Tricky