Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Derbiin myydään monenlaisia tehoputkia, ja suurinta osaa ei ole edes myynnissä missään suomessa.

Tehoputkivalmistajia on monia, kuten JollyMoto, Metrakit, Turbokit, Kundo, Tecnigas, TNT, Doppler, Leovince, Bidalot, Arrow, Giannelli, Carenzi, Hebo jne... Ja valmistajilla on montaa eri mallia, joten kaikkien luettelemiseen menee aikaa. Tässä on kuitenkin tietoa muutaman merkin yleisimmistä tehoputkista.

Metrakit

Elikkä tässä on tietoa Metrakitin yleisimmistä tehoputkista:

MK Thrower Vanha malli

Metrakitin yläkautta kulkeva putki. Tehoalue alkaa 7000rpm paikkeilla, ja loppuu siellä 10500rpm. Paisari on ohutta peltiä, joten putkessa on kovat äänet. Äänet ovat hieman hiljaisemmat kuin Turbokitissä.

Vanhan mallin tunnistaa siniseksi eloksoidusta äänenvaimentimesta ja äänistä (kilkattaa paisarin läpi ohuen pellin takia). Putkea ei enää valmisteta, käytettynä välillä näkee ja hinta on 20€-80€ välissä.

MK Thrower + Rafal

Metrakitin vanhanmallinen alku ja kiillotettu Rafalin vaimennin. Saman tehoinen kuin vanha metrakit. Hieno ja yhtä tehokas kuin uusi thower mutta näitten myynti on lopetettu

MK Thrower uudempi malli

Metrakit Thrower tehoputki

Metrakitin uudempi, tieliikenteeseen hyväksytty malli Throwerista. Yläkautta kulkeva.

Pakoputken alkukäyrän suulla on suppilo kiinnihitsattuna kahdella pienellä pisteellä, erittäin helppo poistaa. Kuristus irtoaa, kun otat metalliputken ja vasaran, ja hakkaat sen irti. Myös taltalla ja vasaralla irtoaa, mutta varovaisuutta tarvitaan siinä että ei mene ohi. Kun kaveri pitää putkesta kiinni niin onnistuu hyvin. Mutta paras tapa on kyllä porata hitsaus piste, lähtee kaikista nätimmin.

Tehoalue alkaa siinä 7000rpm paikkeilla, ja loppuu siinä ennen 10500rpm. Paisarin sisäpinta on vuorattu verkolla + muulla keraamisella kuidulla, joten paisarin kilkatus ei kuulu pellin läpi.

Uudenmallin putki on luonteeltaan melko alavääntöinen, piikki ei ole kaikista repäisevin mutta eroa vakiputkeen on kuitenkin paljon. Äänitaso on todella hiljainen, vastaa tyhjäkäynnillä vakioputken ääniä, ja ovat kunnolla kierrätettäessäkin hiljaiset. Yksi hiljaisimpia tehoputkia. Äänenvaimennin on hopea, ovaali purettava läpivirtausänkkä ilman loppupilliä.


Hinta on Suomessa Moposportilta 180€.

Metrakit SP

Metrakitilta myös löytyy midrace-putkea eli sport productionia, alakautta kulkevaa tehoputkea, joka on suunniteltu Metrakitin 70 kuutioiselle SP-sylinterille. Tehoalue ei ole kovinkaan korkealla verrattuna Pro Race -osiin. Vakiosylinterille kyseistä tehoputkea ei kannata ostaa. Kannattaakin käyttää vain SP-sylinterin ja muiden päivitettyjen osien kanssa. Tehoalue 9000-14000, kyseinen tehoalue antaa osviittaa jo siitä että tältäkin setiltä saadaan jo yli 15hp koneteho.

Metrakit Pro Race

Metrakitin kisakäyttöön tehty putki, joka on tarkoitetty Pro Race sylinterille, kisasähköille ja päivitetylle koneelle. Tehoalue alkaa 7500rpm paikkeilla ja jatkuu sinne 14500rpm kieppeille. Katuajoon ei kyseiset osat sovi lainkaan korkean viritystason takia. Kyseistä putkea saa alakauttasena suolaiseen 349€ hintaan gearparts24:ltä sekä yläkauttasena 339€ hintaan. Suomessa Moposport myy Pro Race -putkea alakautta hintaan 332e http://www.dam-sport.net sivulta saa yläkauttasen hintaan 280e ja alakauttasen 255e


Metrakit Pro Thrower

Suuniteltu 70cc Pr-pytylle, mutta toimii myös muillakin. Vakiopytylläkin toimii mutta ei ole oikein käytällöllinen ellei huippuja hae. Moposport myy tätä putkea 210€ hintaan

Metrakit Rk Replica

Alakauttainen putki, joka toimii vakiopytyllä ja isommillakin pytyillä. Piikki on varsin repäisevä, mutta alavääntöäkin silti löytyy. Piikki alkaa n. 7000rpm kohdilla ja loppuu 12700rpm eli toisin sanoen tehoalue on varsin laaja. Ovaalin muotoista äänenvaimenninta saa joko hopeaeloksoidulla tai hiilikuitu kuorella. Hyvän äänenvaimentimen ansiosta, äänitaso on varsin hiljainen vastaa lähes kundo tuaregin ääni tasoa.

Putki on suomessa aika harvinainen, mutta siltikin näitä välillä myynti puolelta löytää.

Turbokit

Turbokit Lacada

Turbokit Lacada

Turbokitin ensimmäinen tehoputkimalli. Putki on yläkautta kulkeva. Tehoalue alkaa siinä 8000rpm, ja loppuu 12000rpm, eli tehot ovat kokonaan yläkierroksilla.

Paisari on vielä ohkasempaa peltiä, kuin vanhanmallisessa Metrakit Throwerissa, ja äänet ovat erittäin terävät. Äänitaso on muutenkin PALJON kovempi kuin vanhanmallisessa Metrakitissä. Äänenvaimennin on hiilikuitukuorinen, ja purettava, eikä vaimenna juuri mitään. Putkesta saa hiljasemman, kun laittaa paisarista tulevan putken ja väliputken kiinityksen kohtaa kumiputken palan ja kaks klemmaria.

Halpaputkien parhaimpia tehoiltaan, muttei ääniltään (kilkatukset). Halpa hinta näkyy myös viimeistelyn tasossa, sillä putki ei kaikkien silmään passaa.

Hinta on paikasta riippuen 100€ - 150€.

Lacadaa saa myös alakauttasena, piikki alkaa hieman aikaisemmin kuin ylä-kauttaisessa, muuta eroa ei ole. Suomessa hintaa ~130 € ja ulkomailla ~120€.


Tämä putki jakaa mielipiteitä aika rajusti.

Saa tilattua: http://tmi-janikaasalainen.com/ 149€ hintaan

Turbokit Cromada

Täysin sama putki kuin TK Lacada, mutta koko putki on vaan kromattu.

Putkea saa tilattua:
http://tmi-janikaasalainen.com/ Hintaan 195€

Turbokit High Quality

Turbokit High Quality
E-hyväksytty putki. Erimallinen kuin Lacada. Yläkautta kulkeva kylläkin. Koko putki on kromattu, sekä paisari on hitusen erimuotoinen kuin Lacadassa ja siinä on hyväksyntä "kilpi". Väliputki on erimuotoinen, sekä äänenvaimennin on isompi ja siinä on hiilituikuinen kuori. Hiljaisemmat äänet kuin Lacadassa. High Qualityä yleensä saadaan valkoisella tai carbon hiilikuitukuorella äänenvaimentimessa. Koska HQ on E-hyväksytty, niin siinä on luonnollisesti myöskin kuristus. Kuristus sijaitsee alkukäyrässä ja on kiinni kahdella hitsipisteellä. Kuristus ei ole vaikea poistaa, kunhan vaan löytyy ruuvimeisseli/taltta ja vasara.

Ei myydä Suomessa. High Qualityn voi tilata Hollannista www.opvoeren.nl sivustolta 155€ hintaan.

Turbokit Dos Salidos

Alakauttanen tehoputki, jossa tuplaäänenvaimentimet. Käytännössä samat äänet ja tehot kuin normaalissa Lacadassa. Myydään Opvoerenissa hintaan 179€, myös Moto-Hämeestä saa, mutta ainoastaan tehdastilauksena, Suomeen tuotaessa hinta kohoaa yli 230€:n. Alkukäyrässä kiinnitys on jousilla pakoaukkoon. Saatavana hyväksyttynä ja hyväksymättömänä.


TurboKit Dos Salidos.jpg

Turbokit Competition R

Turbokit Carrera

80cc versio Tarkoitettu High end sylintereille. Erityisesti suositellaan käytettävän Metrakit Pro Race sylinteri sarjojen kanssa, kun taas 50cc veresio midrace sylintereiden kanssa. Putki on kromattu alumiinia ja sitä saa 50/80cc versiona sekä ylä- että alakauttasena. Tarkasta tehoalueesta ei ole tietoa, mutta se on hyvin korkealla. Kuulemma vastaa tehoiltaan Malossi MHR GP putkea ja ehkäpä jopa hieman parempi.

Putkea saa Geartpartislta hintaan 239,00€.

Turbokit GP

Putki on alakauttanen ja sitä saa 50cc ja 80cc versiona. 50cc versio on tarkoitettu sport-sylinteri sarjoille ja se on myös E-hyväksytty.

50cc putkea saa Gearpartsilta 210,90€ hintaan. Nyt putkea saa myös suomesta Mc-Scatterilta 279€ http://www.mc-scatter.com/catalog/product_info.php?products_id=30937

80cc versio on tarkoittetu High-End sylinteri sarjoille kuten Barikitin 80cc sylinterille. Putken tehot ovat korkealla ja äänistä ei ole tietoa.

80cc Putkea saa Gearpartsilta 269,00€ hintaan.

Tecnigas

Tecnigas MX

"Vääntöputki". Hyvät alaväännöt ja jonkinlainen tehopiikki. Vetää mukavasti keskikierroksilla.

Hinta on paikasta riippuen 100-120€.

Tecnigas E-NOX

Tehot ovat hieman paremmat kun uudessa metrassa ja äänet hieman kovemmat. Tehoalue on 6500 ylöspäin ja jatkuu 11000 tienoille tehojen tasaisesti voimistuessa kierrosten noustessa tehopiikin aikana. Tehopiikki on repäisevä ja kova. E-NOX putkea löytyy kahtena eri mallina, SS (stainless steel, rosteria) joka on kalliimpi, mutta ei ruostu. Toimen malli on ACERO (lakattu teräs) joka on halvempi ja ruostuu. Äänenvaimentimia on mustana, hopeisena ja sinisenä. Putki on tieliikenteeseen hyväksytty. Alkukäyrän suulla holkki, kuristus on todella helposti poistettavissa. Putkea myydään vasemmanpuolisina ja oikeanpuolisina.

Hintana on paikasta ja mallista riippuen 140-280€, Suomessa Jani Kaasalaiselta n.200€:lla.

Tecnigas G-Box

Tecnigasin uusi alakauttainen tehoputki. Tehoalue noin 7500 rpm ylöspäin jatkuen 12000 rpm asti.

Hinta on paikasta riippuen 160-190€.


Alakauttasia Tecnigasseja on RSG ja uusi G-Box, GearParts24 ja Opvoeren.nl:stä löytyy hintaan 179€.

Tecnigas E-Box

Tecnigasin uusin tulokas, joka myöskin alakauttainen tehoputki. Tehoalueeksi sanotaan noin 7500 rpm - 12500 rpm , eli putki on aika ylä kiertoinen.

Hintana on paikasta riippuen 180-269€. Suomesta McScatter 235€, ulkomailta Adrenalin-pedstop 180€.

Arrow/Giannelli

Arrow Racing / Giannelli Conti Variant

Arrow Racing / Giannelli on tehoputkien eliittiä, jonka viimeistely on huippuluokkaa. Arrow/Giannelli on tehokkaimpia yläkautta kulkevia malleja, mitä Suomesta saa. Putkessa on erittäin repäisevä piikki. Putket ovat on yläkierrosputkia, ja tehoalueet ovat hieman ylempänä mitä Turbokit Lacadassa. Arrow on selvästi kalliimpi, kuin pahimmat kilpailijansa. Se on sama putki kuin Giannelli Conti Variant, mutta Gianellia saa kahdenlaisilla hienolla vaimentimilla. Arrow sekä Giannelli ovat E-hyväksyttyjä putkia, eli alkukäyrästä löytyy pieni kuristusholkki joka on kiinni yhdellä hitsipisteellä ja erittäin helposti irroitettavissa. Putket tulevat samalta tehtaalta.

Arrowin hintana on paikasta riippuen 220-260€. Gianellia saa Hollannista halvemmalla hinta n.170€.

Leovince

Leovince V6 HandMade

Putki on E-hyväksyttyä mallia, joten alkukäyrän alussa on holkki, joka on kiinni yhdellä hitsipisteellä. Tämän saa taivutettua erittäin helposti ruuvimeisselillä irti, voi irrota jopa sormella. Leovincen tehoalue alkaa n. 7000rpm ja loppuu siinä 11000rpm. Tehopiikki ei ole kaikkein repäisevin, mutta vahva kylläkin. Vääntöä löytyy alakierroksilta sopivasti ja putki on tehoputkeksi erittäin tasavääntöinen ja mukava ajettava. Putkesta kuuluu kilkatus paisarin läpi mutta ääni ei ole mitenkään liian kova. Hinta-laatu suhteeltaan hyvä putki.

Putkea saa tilattua esim:

Kundo

Kundo Tuareg

Hieman harvinaisempi putki, jota silti saa Suomestakin uutena. Käytettynäkin näitä löytää aina välillä. Putki vääntää hyvin alhaalta, varsinainen tehopiikki alkaa n.6-7 tuhannesta ja loppuu n.10 tuhanteen on olematon verrattuna yläkierrosputkiin, mutta vie huippunopeudessa esim. Metrakitilla varustetulle Sendan. Äänet putkessa ovat hieman uuta metraa hiljaisemma suuren "hiilikuitu" replica vaimentimen ansiosta. Putki on myös E-hyväksytty, eli luonnollisesti kuri löytyy alkukäyrästä.


Myytävänä mm. Tmi Jani Kaasalainen Paras kikkailu putki mitä Sendoihin on tehty. Putkessa on erikoisuutena suhteellisen korkea jälleenmyynti arvo.

Hebo

Hebo New Performer 2004

Ylätehoinen putki, piikki alkaa n.7500rpm ja loppuu n.12500rpm. Sopii hyvin vakiopytylle tai sporttitason 70cc -sylintereille Esim. Airsal Sport. Huippunopeus väleistä ja suuttimesta riippuen on noin 85-95 km/h. Paisuntakammio on kuorrutettu nikkelillä, ja äänenvaimennin on tyylikkäästi punaiseksi eloksoitu. Tehopiikki on todella repäisevä. Erittäin hienosti viimeistelty putki. Äänitasoa voi verrata myös Turbokitin Lacadaan. Hintahaarukka on 160-180€ ulkomailla, ja suomessa 200€->

New performeria saa tilattua mm: Gearparts24.de hintaan 179€ Tmi Jani Kaasalainen hintaan 249€

Hebo Performer

Tehoiltaan täysin Turbokitin tasoa. Piikki alkaa n.8000rpm ja loppuu n.12000rpm. Parempi viimeistelyn taso kuin tk:ssa. Punainen lacadatyylinen äänenvaimennin.

SCR

SCR Corse SM Chrome

Vakio tai 70cc sport sylintereille tarkoitettu teho alue ylhäällä, ei tarkempaa tietoa. Ei myydä suomessa, ulkomailta tilattuna hinta ~160€

SCR Corse Handmade 50/70

Todella tehokas putki, mutta teho alue suunnilleen sama kuin Metrakit Sp:ssä (8500-14500 rpm). Suunniteltu MidRace pytyille (Airsal Sports / Racing, Metrakit SP, Hebo Manston Replica jne..)

SCR Corse Handmade cross

Melkein sama putki kuin normaali handmade, mutta tehoalue on vähän alempi (7000-11500 rpm) Muuten pätee samat tiedot,

SCR Corse Racing Line 70

Vastaa Metrakitin Pro Race putkea eli tehot todella ylhäällä (9000-15000 rpm). Saa ylä- ja alakautta kulkevana Saksasta ~265 €.

Doppler

Doppler ER1 ja Doppler ER1 chrome

Aika tuntematon pakoputkien, sylintereiden, etuhaarukoiden ym. valmistaja joka tingi ei laadusta.

Dopplerin nämä mallit ovat yläkauttaisia erittäin hyvin viimeisteltyjä yläkierros tehareita joita saa kromisena tai ilman. Piikki alkaa noin 7500-8000 kierroksen tuntumassa ja jatkuu yli 10 000 rpm siihen asti kunnes moottorin kaikki tehot ovat tulleet ulos. Piikki on erittän vahva. Alaväännöt ovat suhteellisen hyvät ,joka on aina hieman ongelma yläkierros putkissa. Paisari ei kilise niin kuin esim. vanhat throwerit. Putkethan ovat CE-hyväksyttyjä ja sisältävät täten kaksi erittäin helposti poistettavaa kuristusta. Ensimmäinen on holkki joka on alkukäyrän suulla (lähtee ruuvarilla) ja toinen on paisarista tulevan putken ja änkän välissä oleva "mehupilli" (lähtee kun ottaa änkän irti).

Doppler er1 maksaa 174€ easypartsilta ja Doppler er1 chrome maksaa 187€ easypartsilla ja tässähän nämä putket sitten ovat http://www.easyparts.nl/showarticles/0-121-279-286-2184/Uitlaten-Doppler-ER1.html näitä putkia ei tietääkseni saa suomesta. Erittäin hyviä putkia vaikka kukaan ei oikein tiedä näistä.

Malossi

Malossi MHR GP

Suuniteltu MidRace pytyille,tehot korkealla (8000-14000 rpm). EI tarkempaa tietoa! Saa ostettua gearparts24.de sivulta hintaan 317e

Malossi MHR Supermoto

Käy vakio sylintereille ja 70cc - 80cc sylkille myös, äänet eivät ole hirveän kovat, ison alumiini äänenvaimentimen ansiosta. Melko alavääntönen putki. Ei Tarkempaa tietoa! Löytyypi moposportilta hintaa 432e ja gearparts24.de sivulta 388e

Malossi MHR Replica Supermoto

Tarkoitettu midrace pytyille ja ehdottomasti MHR Replica 70cc ja 80cc pytyille. Sopii hyvin myös vakiopytylle. Tehoalue gianellin kanssa aika samanlainen, eli korkealta naukuu (8000-13000rpm). Äänet ei hirveän kovat Ei Tarkempaa Tietoa! Löytyypi sivulta gearparts24.de hintaan 215e. Suomesta putken voi löytää käytettynä tai moposport.fi kaupasta hintaan 260e. Jos olet hankkimassa kyseistä putkea vakiosylinterille, suosittelen ostamaan suoraan giannellin pakoputken, koska säästät siinä rahaa.

Mvt

Mvt S-Race 70-90

Alakauttanen putki joka on tehty sport/mid-race 70-90 pytyille. Tehoalue on suhkot korkeella, 8000-13500 kierroksessa. Putki on lakattu tehtalla mutta kannatta lakata vielä kerroksen sen päälle. Hiljaset äänet. Punainen äänenvaimennin. Maxiscootilta maksaa 159e.

Mvt S-Mvt 50-70

Alakauttanen putki tehty 50/70 sylintereille. Vastaa Yasuni R2 ja Bidalot SMR. Tehoalue noin 8000-13000rpm. Musta äänenvaimennin. Putki lakattu. Maksaa 199e Scootfastilta.

Barikit

Barikit 70

Alakautta kulkeva 70 pytyille tarkoitettu putkisto. Tehoalue noin 8000-13500rpm. Putken materiaali on käsittelemätöntä terästä. Todella kevyt putki. Carbon äänenvaimennin. Maksaa 284e Scootfastilta.

Barikit R45 80/90

Putki tarkoitettu 80/90cc pytyille. Tehoalue korkealla noin 9000-14000 kierroksessa. Putken materiaali on käsittelemätöntä terästä. Putki on todella kevyt. Äänet suhkot kovat. Kannattaa lisätä tiivistettä putken ja adapterin väliin koska sopivuus ei ole paras, tulee siis vuotamaan. Carbon äänenvaimennin. Putkea saa Gerpartsilta 285,90€ hintaan.

Barikit Brk kuvaaja.jpg

Voca Racing

Voca Warrior 50-70

Alakautta kulkeva tehoputki. Punaisella tai mustalla äänenvaimentimella. Tehoalue 7500-12500rpm. Periaatteessa sama kuin Vocan Rookie mutta erillainen ulkonäöltään. Maksaa 199e Maxiscootilta.

Voca Rookie 50-70

Alakauttainen tehoputki, äänenvaimentimia on erivärisiä, esim punanen ja carbon. Tehoalue 7500-12500rpm. Vastaa Yasuni r2 ja Technigas e-box. Ruostuu helposti eli kannattaa lakata. Maksaa 252e Maxiscootilta.

Voca 70/80 Carbon

Alakauttainen tehoputki, äänenvaimennin on hiilikuitua ja todella kevyt, paisari on kasattu/hitsattu käyttäen 0.7mm paksua peltiä. Suunniteltu 80cc sylintereille. Tehoalue on todella korkealla noin 9000-13500rpm. Kyseisen putken kanssa on penkitetty jopa 17,9hp oikeiden osien kanssa.

EI OLE E-HYVÄKSYTTY!

Putkea saa Gearparts24.de sivustolta hintaan 279,90€ saatavilla täältä

Voca 90 Bigbore

Alakauttainen tehoputki, äänenvaimennin on hiilikuitua ja todella kevyt. Suunniteltu 88/90cc seteille (ø50mm läpimitta, 45mm isku mm. Airsal Xtreme, Bidalot 88 tai BRK C45). Tehoalue on myös korkealla, sen kanssa on saavutettu jopa 21,6hp

EI OLE E-HYVÄKSYTTY!

Saatavilla mm. Scootfastiltä hintaan 326.54€

Bidalot

Bidalot MXR

E-Hyväksytty yläkauttainen tehoputki, jota saa kromattuna tai lakattuna. Äänenvaimennin on gunmetallin värinen mutta saa myös titaanisena. Äänet ovat melko hiljaiset mutta paisarista kuuluu pieni kilkatus läpi. Paisarin muoto muistuttaa todella paljon Tecnigas E-NOX:in paisaria mutta alkukäyrä eroaa. Tehoalue vastaa Yasuni R2 putken aluetta mutta on hieman korkeammalla. Tarkoitettu 50-70cc. Koska kyseinen putki on E-hyväksytty, se tietenkin sisältää kuristuksen joka on heti alkukäyrässä. Kuristus on erittäin helppo poistaa nokkapihdeillä vetämällä.

Putkea ei saa uutena suomesta, saatavilla esim kromattuna vsmotopartsilta hintaan €199.50

Bidalot SMR

Alakautta kulkeva 50-70 sylintereille tehty putki. E-hyväksytty eli kuristettu, mutta kuristus irtoaa tosi helposti esim ruuvvimeisellillä ja vasaralla. Tehoalue 7500-12500rpm, eli vastaa Vocan Rookieta tai Yasunin r2. Putki on todella hieno ja siinä on kevyt sininen äänenvaimennin. Maksaa 236e Scootfastilta. Jesu nou buy this sorkkagäsöputkelo!

Yasuni

Yasuni Cross

Yläkautta kulkeva alakiertoinen putki. Tehoalue 6500-10000rpm. Halpa ja hyvä. Saa helpolla kulkemaan alle verorajan ilman että kone huutaa liika. Tehty käsittämättömästä teräksestä. Saatavilla mustalla tai harmaalla äänenvaimentimella. Maksaa 140-199e Maxiscootilta riippuen äänenvaimentimesta.

Yasuni Cross HM

Yläkautta kulkeva alakiertoinen putki. Tehoalue 6500-10500. Käsin tehty todella hieno putki. Putki on lakattu tehtaalta. Kulkee helposti alle verorajan ilman että kone huutaa liikaa. Mustalla,Harmaalla tai Kevlar äänenvaimentimella. Maksaa 196-226e Maxiscootilta.

Yasuni Cross ML

Yläkautta kulkeva todella alakiertoinen putki. Tehoalue noin 6500-10000rpm. Tällä voi päästä alle verorajan helpolla ilman että kone huutaa liikaa. Putki o lakattu tehtaalla mutta se ei ole kestävintä lakkaa. Maksaa 239e Easypartsilta.

Yasuni R1

Alakautta kulkeva alakiertoinen putki. Tehoalue noin 6500-11000rpm. Putki on todella pitkä. Saatavilla kevlar, mustalla, alumiinisella ja punaisella äänenvaimentimella. Maksaa 196-221e Maxiscootilta riippuen äänenvaimentimesta.

Yasuni R2

Alakautta kulkeva 50-70 sylintereille tehty putki. Tehoalue 7500-12500rpm. Vastaa Voca Rookieta tai Bidalotin SMR. Löytyy kevlarjäljitelmällä, mustalla tai alumiinisella äänenvaimentimella. Maksaa noin 210e Maxiscootilta riippuen äänenvaimentimesta.

Yasuni R3

Alakautta kulkeva 70/80 putki. Tehoalue 8000-13500rpm. Hinta/Teho suhde korkea. Saatavilla alumiinisella, mustalla tai kevlar äänenvaimentimella. Maksaa 257-299e Maxiscootilta riippuen äänenvaimentimesta.

Yasuni R4

Alakautta kulkeva todella yläkiertoinen putki. Suunniteltu 88-94 "hyper" sylintereille. Tehoalue 8000-14000rpm. Musta äänenvaimennin. Ultrakevyt putki. Maksaa 351e Maxiscootilta ja 299e Scootfastilta.

Yasuni SPR3

Alakautta kulkeva tehokas 50-70 putki. Tehot ovat Yasuni R2 ja R3 välissä. Tehoalue 8000-13000rpm. Putki on todella pitkä. Maksaa 199e Maxiscootilta.

2Fast

2Fast 70cc

Alakautta kulkeva käsin tehty high-end putki. Äänenvaimennin alumiininen. Tarkka tehoalue ei saatavilla mut korkeelta vetää. Maksaa 410e Scootfastilta.

2Fast 100cc

Alakautta kulkeva käsin tehty hyper/highend putki. Äänenvaimennin alumiininen. Suunniteltu 90-110cc pytyille. Vetää todella korkeelta. Maksaa 439e Scootfastilta. Suosittelen jos kone kestää tämmöstä raippausta.

Vakiopyttyputki vertailua

Yleisimmät vakiosylinterille tarkoitetut putket järjestettynä alavääntöisimmistä yläkiertoisimpaan:

 • (kundo tuareg) (alavääntöisin)
 • Leovince V6
 • Metrakit Thrower (kaikki mallit)
 • Tecnigas E-NOX
 • Turbokit Lacada/Hebo Performer
 • Arrow/Giannelli (yläkiertoisin)

Yleisimmät vakiosylinterille tarkoitetut putket järjestettynä hiljaisimmista äänekkäimpään:

 • (Kundo tuareg) (hiljaisin)
 • Metrakit Thrower (uusi malli)
 • Tecnigas E-NOX
 • Arrow/Giannelli (ns. "vanhanmallin/Conti variantin" äänenvaimennin on todella hyvä, mutta paisuntakammion kilkatus on suhteellisen kova)
 • Leovince V6/Turbokit Lacada (äänekkäin)

(Kaikki omilla äänenvaimentimilla varustettuna)

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista