Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ajohanskoja on, kuten kaikkia ajovarusteita, monenlaisia. Crossihanskaa, roadracinhanskaa jne.. Yleisesti hanskan tarkoitus on suojata kättä ja yleensä myös ranteen aluetta iskuilta ja asfalttia vasten kulumiselta. Käden suojaus onkin tärkeää kaaduttaessa, sillä refleksinä ihminen ottaa kädellä usein vastaan. Tässä käsitellään suurimmaksi osaksi pitkävartisia hanskoja, joita useimmiten käytetään katuajossa.

Suojat

Suojat ovat yleensä rystysten tai sormien nivelten kohdalla ja joskus myös ranteessa. Yleensä rystyset ja nivelet on suojaattu jollain metallilla, hiilikuidulla, kevlarilla, muovilla tai vastaavalla. Ranteen kohdalla on taas paksumpi toppaus, jos hanska sinne asti ylettää.

Pintamateriaali

Hanskan pintamateriaali on usein nahkaa, joka suojaa kuskin käsiä asfaltin aiheuttamilta ihottumilta. On myös hanskoja jotka ovat kangasta, niiden etuna on vedenläpäisemättömyys, tosin on myös nahkahanskoja joissa on vedenpitävä kalvo.

Hanskojen hinnat

Ajohanskojen hinnat vaihtelevat paljon, sillä halvimpia hanskoja saa noin kympillä, mutta esimerkiksi eräät Alpinestarsin hanskat maksavat noin 250 euroa. Hanskan hinta on usein melko suorassa suhteessa sen mukavuus- ja suojaavuusominaisuuksiin. Halvalla ei useinkaan saa hyvää, mutta kalleinkaan hanska ei välttämättä ole kaikkein paras. Oleellisinta on, kuten muidenkin ajovarusteiden kohdalla, kokeilla eri vaihtoehtoja ja löytää omaan käyttötarkoitukseen ja vaatimuksiin parhaiten sopiva ratkaisu.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista