Motowiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Äänenvaimentimen tarkoitus

Moottorin tuottaman liike-energian lisäksi syntyy hukkaenergiaa. Tämä hukkaenergia esiintyy esimerkiksi lämpönä, sekä pakokaasun paineena. Pakokaasu on moottorista purkautuessaan nopeasti virtaavaa ja kuumaa. Pakokaasun aikaansaama ääni syntyy kun kuuma kaasu purkautuu äkillisesti viileään ja matalampipaineiseen ulkoilmaan. Pakoäänen pienentämiseksi on kehitetty äänenvaimentimia, joiden päätarkoitus on viilentää pakokaasua imeyttämällä sen liike-energiaa ja vähentää pakokaasun painetta lisäämällä pakoputkiston kokonaistilavuutta.

Äänenvaimennintyypit

Yleisimmät äänenvaimennintyypit ovat läpivirtausäänenvaimennin (yleismalliset), kammioäänenvaimennin (esim. Honda Monkey) ja kiertoäänenvaimennin.

Läpivirtausäänenvaimentimessa pakokaasut kulkevat suoraan reikäputken lävitse, jonka ympärillä on vaimenninvillaa vaimentamassa ääntä. Tämä on kuitenkin äänekkäin mutta joissain tapauksissa tehokkain vaihtoehto.

Kammioäänenvaimentimessa voi olla monta "kammiota", joiden välille on sijoitettu putken pätkiä eri korkeuksille, jotta pakokaasut eivät virtaa suoraan ulos vaan "törmäävät" seiniin.

Kiertoäänenvaimentimet ovat melko samanlaisia kuin läpivirtausäänenvaimentimet, vain lopussa pakokaasut joutuvat kiertämään monen mutkan kautta.

Valmiin äänenvaimentimen muokkaus

Jos aiot käyttää oman moposi äänenvaimennintasi apunasi, varmista, että olet poistanut siitä mahdolliset kuristukset. Loppupilliä kannattaa suurentaa jos se on pienempi kuin äänenvaimentimen reikäputken sisähalkaisija.

Uuden äänenvaimentimen teko

Yleensä änäreitä tehdessä valitaan tyypiksi läpivirtausänkkäri. Sen valmistus tapahtuu näin:

1. Ulkoputki

Otat halkaisijaltaan tarpeeksi ison putken ja leikkaat sen oikean pituiseksi.

2. Sisäputki

Teet pienemmän sisäputken, jonka pitää olla rei'itetty tai valmiista reikälevystä taittelet.

3. Villat

On myytävänä valmista vaimennusvillaa, jota laitetaan ulko- ja sisäputken väliin. Tässä voi käyttää myös talonrakentamisessa käytettävää lasivillaa.

4. Päädyt

Nyt teet vain päädyt, ja hitsaat tai pulttaat tai voit myös pop-niitata ne kiinni. Mieti, tarvitseekö sitä avata enää uudestaan koskaan.

5. Loppupilli

Tämän olisit jo voinut tehdä aiemmin ja kiinnittää sen päätyyn. Koolla ei ole väliä, mutta älä tee liian pientäkään, sillä se kuristaa.

6. Kiinnitykset

Kuinka kiinnität änärin runkoon? Voit laittaa erillisellä peltireikänauhalla kiinni tai myöskin voit hitsata korvakkeen, jos rungossa on valmis paikka tälle. Äänenvaimennin on saatava myös pakoputkeen kiinni. Tämä voi tapahtua letkulla, jousella, putkella, hitsaamalla, laipalla jne. Käytä omaan mopoosi sopivaa vaihtoehtoa.