Motowiki
Ohjattu sivulta Apollo Orion
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Orion ilman tarroja
Orion tarrojen kanssa

Yleistietoa

Apollo Orion (A29B50M) on Kiinassa valmistettu nelitahtinen supermoto-mopo, joka tuli Suomen markkinoille vuonna 2008. Tässä Orionin pienessä mallissa on Honda Monkeyn ilmajäähdytteinen kopiomoottori, 14-tuumaiset supermotovanteet, USD-keula, digimittaristo, piparkakku-jarrulevyt ja takana täysin säädettävä kaasuiskunvaimennin. Mopon istuinkorkeus on 780mm (78cm).

Kuristukset

Mopo on kuristettu rajoitetulla cdi-yksiköllä ja välityksillä (15/37), jotka ovat liian raskaat 50cc nelitahtimoottorille. Pakoputkessa eikä imukaulassa ole kuristuksia, mutta kaasarissa on holkki, joka estää luistimen kokonaan aukeamisen.

Kuristuksien poisto

Mopon saa kulkemaan todella iloisesti (ainakin 60km/h oikeaa nopeutta) kun vaihtaa muutaman hampaan pienemmän eturissan (13h) ja rajoittamattoman cdi-boksin, joita saa monista kaupoista. http://www.orionmotors.nl/shop/product_info.php?products_id=1636&osCsid=c33c07589fc88e4fdc93c2da639f26a6 kyseinen cdi-boksi sopii suoraan vakion tilalle.

Tyyppiviat

Tyyppivikojahan tässä mopossa on mm. sähköt, jotka ovat useimpien kiinalaisvalmisteisten mopojen heikkous. Apollon sähköissä on vikana mm. vakiomittaristo, joka temppuilee, sekä akku, joka tyhjenee nopeasti. Lisäksi mopon runko ja kaikki pultin kannat ruostuvat. Sammuilee sateella (KORJAUS! Vaihda tulpanhattu niin loppuu sateella pätkiminen/sammuminen).

Ajotuntuma

Miinusta: Takajousi on liian löysä, ja jos ajaa kovaa monttuun, niin ottaa takapää renkaaseen kiinni. Mopo täristää todella paljon isommilla kierroksilla huudattaessa. Ei ole vakaan tuntuinen kun vertaa esimerkiksi isompiin mopoihin. Plussaa: Mopo soveltuu niin pitkille kuin lyhyille ihmisille. Mukava ajoasento, ei rasita selkää/käsiä. Kanttaukset onnistuvat hyvin kovissakin vauhdeissa (itsellä oli 110cc kone kiinni) ja pysyi tiellä hyvin. Suhteellisen toimiva kokonaisuus kiinalaiseksi halpismopoksi.

Apollo Orionin tekniset tiedot

Moottori 50cm³, 4-tahtinen Monkey kopiokone. ilmajäädytys
Teho (vakiona) 2,4 kW
Vaihteita 4, käsikytkimellä
Kaasutin 22mm kopio kaasutin
Käynnistys Sähköstartti sekä käynnistyspoljin
Renkaat etu: 2,75-14 taka: 2,75-14
Pituus / leveys / korkeus 1620*750*1000mm
Paino 77kg
Polttoainesäiliön tilavuus: 4l Istuimien lukumäärä: Yhdelle rekisteröity Kantavuus: 150 kg Värit Punainen, musta ja oranssi

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista