Vantaa

Ajon Cortese ajoi kolmanneksi 125cc-luokassa

Pysyvä linkkiKirjoittanut Sami 12.4.2009 22:57

Kuva
Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruutta puolustava suomalaistalli Ajo Interwetten käynnisti uuden kauden komeasti kolmannella sijalla Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa.

Aki Ajon johtaman Derbi-tiimin kuljettajista palkintokorokkeelle nousi uransa ensimmäisen kerran saksalainen Sandro Cortese, 19. Cortesen podiumsijoituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän ajoi koko MM-avausviikonvaihteen hiusmurtuma oikean käden ranteessaan.
- Kaiken kaikkiaan kova suoritus Sandrolta, kehaisi Ajo tiiminsä uutta kuljettajaa.

Ajolla oli muutenkin aihetta tuuletuksiin Losailissa, sillä myös Cortesen sveitsiläinen tiimikaveri Dominique Aegerter ajoi kauden avanneessa ja suunniteltua lyhyemmäksi jääneessä kisassa MM-pisteille sijoitettuaan 11:nneksi.

Kisan tulokset jäivät voimaan neljän kierroksen perusteella, kun pelätty sade iski Losailiin. Sade kastoi radan siksi pahoin, että kisan tuomaristo ja turvallisuuskomissio päättivät, että uusintastarttia ei enää ajeta.

Cortesen edelle Qatarin lopputuloksissa ehtivät Aprilia-pyörillä kilpailevat italialainen Andrea Iannone ja kisan espanjalainen paalupaikkamies Julian Simon. Iannone kukisti Simonin 0,180:lla ja Cortesen 5,211 sekunnilla.

- Erikoinen, mutta samalla hyvä kisa molemmilta kuljettajiltamme, jotka nostivat alkukierrosten jälkeen vahvasti sijoituksiaan. Mielestäni podiumilla nähtiin ehdottomasti kolme nopeinta kuljettajaa, vaikka kisa jäikin näin lyhyeksi, totesi tallipäällikö Ajo.

Piikkiluokan kilpailu oli kaavailtu 18 kierroksen mittaiseksi, mutta punaisten lippujen noustua ylös siitä ei ehditty ajaa sääntöjen edellyttämää kahta kolmasosaa.

- En ole saanut asiaan vielä virallista vahvistusta, mutta todennäköisesti MM-pisteet puolitetaan, kertoi Ajo.

MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Motegin radalla Japanissa.