1/52/53/54/55/5

Enduron suomenmestaruus Marko Tarkkalalle

Pysyvä linkkiKirjoittanut Sami 6.10.2008 14:59

Kuva
Enduroammattilaisen Marko Tarkkalan kantti piti kauden viimeisessä SM-osakilpailussa Riihimäellä ja Riihimäen Kahvakoplaa edustava Lopen mies uurasti ammattimiehen varmuudella yleiskilpailun ja luokkansa voiton. Se tiesi samalla sitä, että Tarkkalasta leivottiin avoimen luokan Suomen mestari.

Tarkkala oli suorastaan murskaavan ylivoimainen. Hän oli avoimen luokan nopein kaikilla muilla erikoiskokeilla, paitsi viimeisellä, jossa miehelle tuli pieni lipsahdus ja kisassa toiseksi ajanut Tuusulan Jari Mattila pääsi sivaltaman pätkällä pohjat. Tarkkala oli kuitenkin lopulta 1.44 minuuttia Mattilaa nopeampi. Mäntsälän Moottorikerhon Leif Holm ajoi luokan kolmanneksi.
- Hyvä kisa. Reitti oli erittäin hyvä ja vaihteleva. Hieman oli tukkoinen olo, kun flunssa on vaivannut jo viikon verran, mutta muuten kaikki meni hyvin. Viimeisellä pätkällä tuli virhe. kun vaihde meni vapaalle tuossa kivikkoylämäessä ja piti ottaa uudet vauhdit, ja tietysti siinä oli filmiryhmät todistamassa mokaustani, virnisti iloinen Tarkkala maalissa.

Suomen mestaruus on Tarkkalalle jo toinen, vaikka mies onkin keskittynyt etupäässä enduron MM-sarjaan ja on ajanut vain ne SM-osakilpailut mitkä ovat sopineet aikataulun. Nytkin Tarkkalalta jäi ajamatta kaksi SM-kisaa, mutta neljä voittoa ja yksi kakkossija riittivät mestaruuteen.
- Arvostan Suomen mestaruutta ja haluan ajaa aina kun vain pystyn SM-kisoja. Onpahan ainakin sitten joskus vanhana kiva muistella mestaruuksia kiikkustuolissa, naurahtaa Tarkkala.

Avoimen luokan SM-hopeaa vei Porvoon Oskari Kantonen, joka oli päätöskisassa neljäs. Pronssia ottaa Jämsän Janne Suominen.

Jo aiemmin oli kahden pienemmän luokan, A 125ksm ja 250ksm:n nelitahtisten mestaruudet varmistuneet, joten Karhin vaihtelevassa maastossa ratkottiin himmeämpien mitalien kohtalo. Pienimmässä luokassa A 125ksm Riihimäen kisan voittoon ajoi Jämsän Petteri Silvan, joka oli vaihtanut pikkuluokkaan viimeiseen kisaan, varmistettuaan 250ksm:n nelitahtiluokan mestaruuden jo aiemmin. Luokan toinen oli Silvanin kerhokaveri Olli Turma. Kolmanneksi pikkuluokassa kiirehti hyvin ajanut Hyvinkään Moottorikerhon Antti Hellsten, joka nappasi samalla SM-pronssia. Pikkuluokan mestaruuden oli ennen päätöskisaa varmistanut Nummelan Roni Nikander, joka oli nyt neljäs. Hopeaa luokassa vei Salpausselän Pentti Nurminen.

Varttilitraisten (250ksm) nelitahtiluokassa kisan voittoon pyyhälsi paluun kisaruljanssiin tehnyt Tuusulan Eero Remes. Remes oli suorastaan ylivoimainen, sillä hivenen yllättäen toiseksi ajanut Mäntsälän Sami Koli jäi hänelle 3.44 minuuttia. Luokan kolmas oli Hämeenlinnan Jari Pulkkinen, joka vei luokan SM-hopeaa. Ennen Riihimäen kisaa pisteissä toisena ollut Nummelan Roni Nikander putosi loukkaantumisen takia pronssille.

Karhissa ajettu SM-enduro sai laajalti kiitosta, eikä vähiten erinomaisen reittinsä ansiosta. Ratamestari Ari Kaseva oli tehnyt erinomaista työtä ja sai kiitosta kaikilta kärkikuskeilta. Reitti kesti erinomaisesti syyssateet ja yli 250 ajajan möyrimisen. Miehen kova työ palkittiin ansaitusti. Samoin kisan järjestelyt yleensäkin saivat kiitosta, kaikki pelasi kisassa moitteettomasti, joten kilpailun johtaja Sauli Nordling saa syystäkin olla tyytyväinen.