Tässä aloitellut "mettämopo" harrastusta ja tuli hommattua otsikon mukainen pyörä.

Hankinta osoittautui huonohkoksi, kun ei lataa akkua. Vikaa olen selvitellyt seuraavasti:


- Vaihdoin akun uuteen, ei auttanut.
- Mitannut yleismittarilla akun navoista jännitteet:
tyhjäkäynnillä: n.13 VDC
Kierroksilla laskee, mitä enemmän antaa kaasua: n.12,6-12.2 VDC.

- Mitannut "laturilta" tulevat jännitteet (jännitteensäätimen liitin irti/ kolmesta keltaisesta piuhasta kaikki vuorollaan keskenään)
tyhjäkäynnillä: n. 30-40 VAC
kierroksilla max: n.100 VAC

- tehnyt virta ja jännitemittauksen akun ja miinus piuhan väliltä sammuksissa:
virta: n.250 uA
jännite: n. 11 VDC
Kyseiset arvot katoaa, kun mittariston piuhan irroittaa.Tämän lisäksi olen erään haynesin korjausopuksen mukaan mittaillut jännitteensäädintä ja todennut muka toimivaksi.

Lisäksi tallista löytyy 600cc kyykkypyörä, mistä lainannut jännitteensäädintä. Ei merkittävää apua, latausjännite nousi hieman, mutta ei riittävästi 12,5-13,3V? Käsittääkseni jännitteen täytyisi kierroksilla nousta n.13,5-14,5 VDC?, minkä jännitteensäädin tasasuuntaa ja rajoittaa jännitteen? Missä voisi olla vika?

Ei voi olla ominaisuus!? Onko tämän kokoluokan mopoissa vaan niin tehoton laturi, ettei riitä kunnolla akun lataamiseen? Mopo kun on alkuperäisesti suunniteltu pääasiassa tieliikenteeseen, eli valot ja kaikki löytyy alunperin. Mopo tuntuu muuten pelaavan hyvin. Sammuili välillä kiihdytyksien jälkeen kun lämpesi, mutta ilmeisesti tulpan vaihto auttoi siihen.

Mikäli löytyy mestari, joka voisi sanoa jotakin neuvoa, mikä korjaisi ongelman, voisin mieluusti kyseiselle taholle tarjota jotain vastalahjaksi??? Laatikko olutta tai? :D

Kun ei viitsisi ruveta randomilla vaihteleen osia... laturin osat uudet n. 250€... jne