Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ituhippi
Pyörä:
Kasawika Ninja
Paikkakunta:
014
Liittynyt:
19.7.2007 0:24
Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut ituhippi » 1.7.2013 18:59

Morjensta pöytiin. Aattelin kysästä jos täältä löytyis porukkaa jolla ois ehottaa jotain toimivaa ratkasua pärrän suojelemiseen pihalla..

Asun kerrostalossa, ja pärrä on yleensä yötäpäivää tuossa pihalla. Suurimman osan ajasta on saanut olla ihan rauhassa, mutta tänä kesänä ruvennu v*tuttamaan naapureiden kakarat; muutaman kerran työnnetty kiviä,herneitä ym paskaa virtalukkoon ja levyjarrulukkoon, kaikkia mahollisia liikkuvia osia on tietenkin pakko päästä vääntelemään ja niin edelleen. Nyt kuitenkin meni raja yli, kun joku s****nan äpärä keksi sotkea TALOMAALILLA!? molemmat penkit - ja eihän se tietenkään lähde kuivattuaan enää mihinkään noista nahkapenkeistä :paha: Omavastuu on samanverran kuin penkkien verhoiluttaminen uudelleen eli persnettoo tuli. Jätin toki erittäin ystävällissävyisen viestin rappukäytävään, toivottavasti eivät kertaakaan satu samaan aikaan räpeltämään pyörää kun satun itte paikalle. No mutta se siitä - nyt pitäs keksiä joku systeemi miten saan kameran pihalle kuvaamaan pyörää. Pidän pärrää autokatoksessa auton edessä poikittain, mutta en näe omasta kämpästäni katokseen. Myöskään verkkovirtaa ei käytännössä ole saatavilla muuta kuin lämpötolpasta, mutta sen taas tietää minkä metakan isännöitsijä nostaa jos alan tekemään omia virityksiä sinne 8) Ittelle tuli tämmönen vaihtoehto mieleen;
auton tupakinsytyttimen kautta ottas virrat setille jossa olis kamera ja lähetin - kamera kuvaamaan pärrää tuulilasin läpi, ja vastaanotin sitten kämpillä ja tallentais vaikka tietokoneelle?

Oisko jollain heittää jotain toimivaa ratkaisua tai vaikka netistä kiinanpojilta laitteita, ei nimittäin kestä perse ostaa mitään useiden satojen eurojen virityksiä? Niin.. ja onkos tallentavan kameravalvonnan käyttäminen edes laillista? :)
Pikkuhannu
Pyörä:
Jawa 350/638 TS -90
Paikkakunta:
Tikkakoski
Liittynyt:
9.7.2011 23:29
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut Pikkuhannu » 1.7.2013 23:50

Riistakamera, toimii pattereilla, kuvaa liikkeestä, toimii yölläkin...

Ei kai se laillista ole, mutta voithan citykaneja kuvailla, minkäs sille voi jos siinä muutkin pomppii...:mrgreen:
Epoksi
Pyörä:
TT600R
Paikkakunta:
Espoo
Liittynyt:
12.1.2005 8:06
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut Epoksi » 2.7.2013 9:49

Kannattaa sitten oikeasti selvittää tuo laillisuus, muistaakseni kameravalvontaa ei julkisella paikalla saa harrastaa ainakaan ilmoittamatta siitä. Eli ainakin paikalla pitäisi olla kyltti "Alueella kameravalvonta" tms.
Husky510
Pyörä:
Husqvarna SM510R 2010
Liittynyt:
21.7.2008 11:29
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut Husky510 » 2.7.2013 14:37

Kokeile pihan alueella on kamera valvonta kylttiä. Tiedän monta aluetta jossa on kyltti muttei kameraa
Husqvarna videoita
Liity Husqvarna SM450/510R fb ryhmään
ituhippi
Pyörä:
Kasawika Ninja
Paikkakunta:
014
Liittynyt:
19.7.2007 0:24
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut ituhippi » 2.7.2013 19:48

Tosiaanki, ei tullu mieleenkään nuo riistakamerat.. Täytyypä kahtella valikoimaa ja laittaa tollanen, taitaa olla kaikista fiksuin ratkasu parilla sataa euroa. Tänks!
Vasemmalle... vasemmalle... VASEMMALLE!!!

Käännyit sitten oikeelle..
leppape1
Pyörä:
KX450F -14,YZ250 -12
Paikkakunta:
Helsinki
Liittynyt:
21.10.2004 13:04
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut leppape1 » 2.7.2013 20:06

Mulla on käytössä semmonen reilun sadan euron kiinalainen GSM-yhteydellä toimiva kamera,mutta avoimen parkkipaikan valvontaan ei välttämättä ole paras mahdollinen koska tallentaa liikkeestä ja muistikortti on aika äkkiä täysi ja jos hälytyksensiirto on käytössä,soittelee se joka kerta kun joku kulkee pyörän ohi.
Ihan oikeissa valvonta järjestelmissä voi freimejä pudottaa niin ettei ota kuin muutaman kuvan sekunnissa joten siellä se ei ole ongelma.
Ehkä kattelisin Wi-Fi kamera tarjontaa jos kotona langaton ja yhteys riittää kameralle..
Oma blogi
ituhippi
Pyörä:
Kasawika Ninja
Paikkakunta:
014
Liittynyt:
19.7.2007 0:24
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut ituhippi » 2.7.2013 23:14

Heitämpä tähän saman vuodatuksen minkä just heitin feisbuukin seinälle niin selviää vähän paremmin tietoja ja minkälainen keissi ois: (pahoittelen etukäteen kaikille isille ja äideille sieraimiin tulevia palkokasveja) ;)
"NYT olis tietotekniikkaneroille, motoristeille ja kodinsuojajoukoille kyssäri! (vittuuntuneen sävysen vuodatuksen voi ohittaa ja siirtyä suoraan ongelmaan)

Sitä ennen pikku vuodatus: Säilytän pärrää yleensä tallissa, mutta mikäli ajelen sillä päivittäin, nököttää se tossa kerrostalon pihassa, paikassa johon en omasta kämpästä näe. Noh, tää homma toimi aikansa hyvin, kunnes joku äidin_pikku_kullannuppu keksi käydä maalaamassa ninjan penkit talomaalilla Naapurin mummo näki ikkunasta tämän kivan pikku jekun, mutta iäkkäänä ihmisenä ei kyennyt tunnistamaan kyseisiä rakkaita lapsosia. Kävin sitten naapureiden oven takana ja kyselin josko joku talon lapsista tietäisi jotain, vaikkei olis itte tehny niin olis nähny näitä heeboja - mutta ei - ei meidän viaton ville 5vee mistään mitään tiedä, hyi sinua kun tuollaista epäilet. Hissistä, käytäviltä ja ovista alle metrin korkeudella olleet maaliset kädenjäljethän ei tietenkään todista mitään. Jopa rakas poliisisetä oli samaa mieltä. Omavastuu samanverran kun penkkien uudelleenverhous, eli persnettoo tuli heti 150€, kiitos siitä. Nielin sitten kiukkua ja annoin asian olla.. MUTTA nyt, joku äpärä oli sitten tunkenut pienin sievin kätösin kiviä, herneitä, sun muuta paskaa virtalukkoon ja joka helevetin reikään mihin niitä vaan työnnettyä saa. Tässä vaiheessa olin ns. perin juurin harmistunut ja päätin että saa riittää.

(Tästä eteenpäin taas asiallista tekstiä-->) Aattelin täst'edes säilyttää pärrää autokatoksessa auton ja seinän välissä, jos edes hieman vähentäis tota hiplailun halua. Silti joku kamerahässäkkä siihen ois kiva kyhätä, mutta ei ihtellä tietoo että mitä kannattais kahtella. Eli siis avoin katos, josta ei käytännössä mahollista saada verkkovirtaa.
-Käytännössä ainoo mahollisuus on laittaa kamerajärjestelmä auton sisälle kuvaamaan lasin läpi pärrää
-Mielellään sais olla inframustavalolla että hämäräkuvaus onnistuis niin, että ukkelit ei tiedä tulleensa kuvatuksi
-Vähintään 5mpx kenno
-Ulkoisen virranlähteen käyttömahdollisuus (esim vapaa-ajan akku auton takakonttiin) -Lähetin, että kuvaa sais sähköpostiin/puhelimeen ja/tai erilliseen muistiin auton sisälle.

Lasin läpi kuvaaminen sulkee pois useemmat riistakamerat, koska niiden käyttämä liiketunnistus ei toimi lasin läpi. Yhtenä vaihtoehtona jatkuva videokuvaus sellasella resolla, että kiinteä muisti ei oo päivässä täys, mutta silti täytys kyetä tunnistamaan tekijät kuvasta. Jonkunmoinen kosteuden- ja pakkasenkestävyys täytys olla.

Tällä hetkellä yllämainitun järjestelmän asemaa ajaa stongalukko, levyjarrulukko ja pesäpallomaila. Kaks ensimmäistä toimii - tai edes yrittää toimia - jossain määrin ennaltaehkäisevänä, viimenen noista lähinnä sen jälkeen kun vahinko on jo tapahtunut. Pitäs vaan ensin tietää ketä hujauttaa, kun arvailemalla voi käyä aika kalliiksi?

Jos jollain on heittää ees jonkinlaista ideaa niin kiitoksia jo etukäteen. Voi olla joko valmis sarja, tai sitte itte rakennettava palikoista. Budjetiks heitetää nyt vaikka mielellää alle 300€, mutta siihen rahaan pitäs jo saada toimivaa tavaraa."

Muttamutta, nyt tulikin mieleen semmone ratkasu, notta jos kamera,lähetin,kovo, yms muu sonta oliskin auton sisällä, mutta itte tunnistimelle olis tehty reikä auton puskuriin (vanha pemari, ei rahallista vahinkoa :D ), jota kautta sitten laittas vehkeet tulille tilanteen tullen?!... TAI hakkerois sitä katoksessa olevaa lämpötolppaa niin, että virtaa tulis 24/7, vetäis uudet kaapelit auton sisälle niin, että ne ohittais lohkolämppärin ettei sen tarvis huutaa yötä päivää. Sillon sais halvemmalla ja helpommalla koko homman autoon, mutta edelleen tarvis jeesiä että mikä olis hyvä setti tähän hommaan..
Vasemmalle... vasemmalle... VASEMMALLE!!!

Käännyit sitten oikeelle..
Husky510
Pyörä:
Husqvarna SM510R 2010
Liittynyt:
21.7.2008 11:29
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut Husky510 » 3.7.2013 9:54

Voin kuvitella sellaisen vituksen jne........
Mites jos jaksaa nähdä vaivaa, kun se muutenkin seisoo auton edessä katsoksen alla. Minne pääsee jemmaan tekee tihutöitä. Isopressi jollain kiinni ettei sinne pääse helpolla.
Husqvarna videoita
Liity Husqvarna SM450/510R fb ryhmään
<MadMan>
Liittynyt:
5.2.2005 19:42
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut <MadMan> » 8.7.2013 1:43

ituhippi kirjoitti:Asun kerrostalossa, ja pärrä on yleensä yötäpäivää tuossa pihalla. Suurimman osan ajasta on saanut olla ihan rauhassa, mutta tänä kesänä ruvennu v*tuttamaan naapureiden kakarat; muutaman kerran työnnetty kiviä,herneitä ym paskaa levyjarrulukkoon

Mikäli rahatilanne sallii niin kannattaa hankkia tuon perus levyjarrulukon tilalle esim. Xena xn15(halvempi) tai Abus granit detecto 8000(parempi kuin xena). Tulee lapsille kiva yllätys seuraavalla kerralla kun levyjarrulukko päästää noin 110dba hälytyksen. Myynnissä ainakin motonetissä.
337u1
Liittynyt:
9.5.2013 15:57
Re: Valvontakamera pärrän turvaksi pihalle

ViestiKirjoittanut 337u1 » 15.7.2013 22:47

http://dx.com/p/2-4-tft-12mp-wide-angle-hunting-camera-w-10x-optical-zoom-26-ir-leds-mini-usb-camouflage-149520 <-- tuommosen kayt laittamassa katon rajaan kuvaamaan pyörään päin ja jostain hommaat kuvaamisesta varoittavan kyltin.
Siinä saattaa kakaran äiti olla vihasena kun viet kuvaa sinne :D