AVK

LaneKit
Pyörä:
Haussa
Paikkakunta:
Perähikiä
Liittynyt:
20.5.2009 20:20
AVK

ViestiKirjoittanut LaneKit » 24.6.2013 17:30

Hei!

Olisi ensimmäisen isomman pyörän hankinnan aika ja löysin AVK:lta kiinnostavan yksilön, mutta herätti vähän kysymyksiä.

Miten saan pyörän edellisen omistajan tiedot, kuulemma trafiin ei kannattaisi laittaa viestiä, näytäisi pelkän nykyisen omistajan, eli AVK:n? Kiinnostaisi vain soittaa miten pyörä on kipattu, eli onko runko tai keula luultavasti paskana, kuvissa näyttää kyllä plexiä lukuunottamatta ehjältä peliltä. Itsekkin vetänyt pyörän pahemmannäköiseksi ja tekniikka pysyi kunnossa.

Tuonne ei taida päästä mitenkään viikonloppuisin, ei oikein töistä kehtaa vapaata pyytää pyöränhakua varten?

Voivatko myydä +25kw pyörää 25kw korttiselle, vaikka ei ole kilvissä, onko tässä jotain estettä?

Paljon maksaa suunnilleen rungonmittaus ja uusintakatsastus? Vaativatko katsastuksessa katteita, jos mitään terävää ei törrötä?

Katsovatko vain pyörän korjaukset, vai kiinnostaako pyörästä löytyvä tehopönttökin?

Ja jos teen tuonne tarjouksen, mutta löydänkin muualta pyörän ennen tarjouksen hyväksymistä, onko tuokin sitten pakko ostaa huutokauppaperiaatteella, vai voiko sanoa että löysin jo jotain kiinnostavampaa?

Samalla yleinen AVK- lanka vaikkapa.
Haatsi
Pyörä:
Oliskin.
Paikkakunta:
Turku
Liittynyt:
7.4.2005 22:21
Re: AVK

ViestiKirjoittanut Haatsi » 24.6.2013 18:41

Hieman olisi ehkä voinut olla oma-aloitteinen ja tutustua AVK:n yleisiin myyntiehtoihin:

https://www.avk.fi/sivut/child.asp?page=3&c_id=3&lang=fi

Vastaan nyt kuitenkin kysymyksiisi, vaikkakin lähes jokaiseen löydät vastauksen edellä mainituista myyntiehdoista.

Trafista löytyy ajoneuvon historia. Näkyy muutakin kuin ajoneuvon nykyinen omistaja, joka on ajoneuvon lunastanut vakuutusyhtiö, ei AVK.

Ei kannata yhtään mitään ostaa AVK:lta pelkken kuvien perusteella vaan paikan päälle katsomaan, muuten tulee ostettua sika säkissä. Aukioloajat löytyy sivuilta, ei ole viikonloppuisin valitettavasti auki.

Tottakai he myyvät sinulle vaikka 1000kw pyörän, vaikka sinulla olisi pelkkä mopokortti, ihan samaan tapaan kuin mikä tahansa muukin moottoripyöräliike, eivät tunne omantunnon tuskia asiasta.

Rungonmittaus alkaa varmaan 50€ ja ylöspäin, jos runkoa edes tarvii mitata. Ajoneuvosta ilmoitetaan myydäänkö se 1. Korjattavaksi, 2. Ehdollinen korjaus vaiko 3. Purettavaksi. Kohdassa 1 ei runkoa tarvi mittauttaa, kohdassa 2 tulee runko mittauttaa. Kohta 3 ei koske sinua, purettavaksi määrättyjä ajoneuvoja voi ostaa vain yritys jolla on ympäristöluvat kunnossa. Lue tarkemmin tämä myyntiehdoista. Katsastuksen hintakin riippuu hyvin paljon katsastusasemasta. Riippuen ihan katsastusmiehen innokkuudesta saattaa hyvinkin kiinnostaa onko tehopönttöä, katteet tuskin kiinnostaa, revit ne vaikka kaikki pois.

Myyntiehdoista selviää myös että tarjouksen tehdessäsi, ja sen tullessa hyväksytyksi on sinulla 5 arkipäivää aikaa vastata ja maksaa ajoneuvo sen omistamalle vakuutusyhtiölle ja hakea se pois. Mikäli et tee niin, katsotaan kaupan rauenneen.
Prätkä jätkä
Pyörä:
KTM 390 Duke ABS -13 EX: KTM 125 Duke -11, Fude Classic 50 -07
Paikkakunta:
Hyvinkää
Liittynyt:
6.5.2009 19:37
Re: AVK

ViestiKirjoittanut Prätkä jätkä » 24.6.2013 19:12

AVK pyörän entisen omistajan tiedot löytyy, kun olet pyörän ostanut ja saanut paperit niin siellä lukee entinen rekisterinumero jolla voit sitten kaivella vanhan omistajan yhteystiedot.
Ei ole riemulla rajaa kun Dukella ajaa
LaneKit
Pyörä:
Haussa
Paikkakunta:
Perähikiä
Liittynyt:
20.5.2009 20:20
Re: AVK

ViestiKirjoittanut LaneKit » 24.6.2013 20:37

Juu kiitoskia, nuo AVK:n myyntiehdot vain oli tuolla selitetty jotenkin liian vaikeasti itselle, meni vähän ohi osa.

Siis haluaisin tuon edellisen omistajan tiedot ennen kuin maksan mitään kenellekään, olisihan se kiva kuulla että koneessa on 70tkm ajettu nokkaketju, kytkin finaalissa ja muutenkin kaikki patentoitu kiinni. Ja kiinnostaisi kuulla vähän miten vaurio on syntynyt.

Mutta tarkemmin ajateltuna tulin vähän toisiin aatoksiin, katsoin, niin pari vuotta vanhempi vastaava pyörä samoilla kilometreillä maksaa jopa n. 400e enemmin, koeajomahdollisuudella ilman sitoumuksia ja kilvissä.
Henksu79
Pyörä:
Honda CBR600F2 -91
Paikkakunta:
Espoo
Liittynyt:
13.7.2012 8:30
Re: AVK

ViestiKirjoittanut Henksu79 » 25.6.2013 12:48

Haatsi kirjoitti:Kohta 3 ei koske sinua, purettavaksi määrättyjä ajoneuvoja voi ostaa vain yritys jolla on ympäristöluvat kunnossa. Lue tarkemmin tämä myyntiehdoista.


Tähän sellainen korjaus, että kaksipyöräisissä/perämoottoreissa yms. myös yksityishenkilö voi ostaa purettavaksi määrätyn ajoneuvon, ts. näihin ei vaadita voimassaolevaa ympäristölupaa.
CBR600F2 -91