Uusi harrastaja

rällättelijä
Liittynyt:
3.1.2016 1:55
Uusi harrastaja

ViestiKirjoittanut rällättelijä » 8.9.2016 13:56

Uusi harrastelija huutelee Vantaalta.
Kevät ja kesä meni 50cc pyörällä ihmetellessä ja Korson täyttömäkeä ajellessa mutta kyllä se niin vaan on, että sukeltaminen loppui ja crossi tuli tilalle.

Käytettyä 250 2-t crossi/enska pyörää katsellut ja hintahaarukka 1500-2000 euroa. Suojia sitten ostelemaan käytettynä myös. Pitääpä autokin vaihtaa koukulliseen jossain välissä niin ei tarvitse lähimetsiä (pelkästään) rämpiä :)

Vakuutuksia vähän kilpailutin muutaman esimerkkipyörän tiedoilla ja POP vakuutus antoi 1700 euroa. Pohjola ei suostunut antamaan kilvettömään peliin mitään tarjousta, jos ei ole antaa runkonumeroa, joten se on nyt vielä auki. Siitä mielelläni otan vinkkejä.

Viinikkalan radalle ei montaa kilometriä ole matkaa, eli sinne sitten kovaa ajoa. Poika käy ko radalla kokeilemassa crossipyörää josko tuntisi kivalta, siitä sitten mahdollisesti crossikouluun. Tähän asti ajellut mönkijällä, utta kokonsa puolesta sillä pelillä ei ole ollut radoille asiaa ja siksi onkin hieman auki kiinnostaako moottorivehkeet tässä vaiheessa vielä kuinka kovasti.

Neuvoja otetaan hyvistä peleistä vastaan ja mielelläni lähtisin jonkun kaveriksi lentokentän ympäristöä ajelemaan, erittäin hyvää enduro maastoa.
Anssi_L
Pyörä:
450 SX-F 2013
Paikkakunta:
Helsinki
Liittynyt:
4.8.2005 14:27
Re: Uusi harrastaja

ViestiKirjoittanut Anssi_L » 8.9.2016 21:18

Varsinkin nyt syksyllä voi löytää sopivaan hintaan pyöriä, ja tuolla alemmissa hintaluokissa jokainen satanen tuo merkittävän parannuksen siihen, millaisen pyörän saa. Suosittelen 2006+ YZ250:ia (tuohon 2006-vuosimalliin tuli uudet SSS-iskarit, ja sen jälkeen muutokset uusissa vuosimalleissa minimaalisia). Tuo on paras. Toinen vaihtoehto ovat KTM:ät, joita on enemmän jolloin hinta asettunee helpommin kohdilleen. KTM:iä on kehitetty enemmän myöhemmin. Jos aiot ajaa muuallakin kuin radalla, niin valinta on KTM 250 EXC. Tietty voi hankkia jonkun erikoispelinkin, mutta mikään ei ole paljon parempi ja KTM:iä on niin paljon, että kaikkiin ongelmiin löytyy apu.

A-vakuutuksesta on viime aikoina kuulunut saavan järkevimpään hintaan kilvettömiin vakuutuksia.

Viinikkalan radalla tarkoitat varmaankin Vantaan Vauhtikeskusta eli Lavankoa, jonka lisäksi VMK:lla ( http://vantaanmoottorikerho.fi/ ) on myös Hanskallion enskalenkki. Sipoossa ( http://www.simk.fi/ ) ja Espoossa ( http://www.espoonmoottorikerho.fi/ ) on myös enduropolut. Muualla maastossa on syytä ajella vain maanomistajan luvalla.