Sompille mopo. Mistä?

Sompi
Liittynyt:
11.8.2007 19:29
Sompille mopo. Mistä?

ViestiKirjoittanut Sompi » 1.6.2014 0:10

Terve! Olen tässä jonkin verran pohtinut sähköpolkupyörän rakentamista, mutta olen todennut sen tulevan sen verran kalliiksi, että nyt kun vielä muuan huolimaton autoilija onnistui parkkipaikalla murskaamaan vanhan skootterini aitaa vasten ja saan varmaan jonkin verran rahaa vakuutuksesta siitä hyvästä, niin voisin ostaa uuden mopon.

Omat skootterikokemukseni puoltavat vahvasti vaihteistollisen mopon valintaa. Variaattorissa on vain yksinkertaisesti liikaa kuluvia osia, ja virittämättömät moposkootterit harvemmin jaksavat kovin jyrkkään ylämäkeen lähteä liikkeelle raskaalla lastilla. Skootterilla myös kaatuu herkästi, koska pienet renkaat tyssäävät aika helposti pieneenkin kuoppaan tiessä ja silloin lentää ohjaustangon yli naamalleen tielle. Myös pakoputki menee skoottereissa helposti rikki huonolla tiellä, koska se on kokonaan jousittamatonta massaa.

Nelitahti olisi kaksitahtia parempi, koska kestää pitempään, on hiljaisempi ja tankkaamaankin pystyisi pelkkää bensaa. Toisaalta myös talviajettavuus on tärkeä kriteeri, mikä puoltaisi mopomönkijän hankintaa. Saako mopomönkijöitä yhtä halvalla kuin halvimpia skoottereita? Saako edes vaihteellisia mopoja niin halvalla, vai joudunko tyytymään skootteriin?

Tärkeimmät kriteerit siis tässä ovat hinta, nelitahtisuus, halvat varaosat ja talviajo. Muutenkin mopon pitäisi kestää myös huonompia teitä hyvin. Huollot ja korjaukset tulisin tekemään itse. Mistähän mahtaisi saada kriteerien mukaisen uuden mopon?
Ledinauha Moderaattori
Pyörä:
Aprilia RS 125cc '06              Cagiva Mito MK I 125cc '93          Cagiva Mito EVO2 125cc '05          Derbi Senda 70cc '09                                     Solifer SFR 72cc '11
Paikkakunta:
Kouvola
Liittynyt:
23.4.2013 19:13
Re: Sompille mopo. Mistä?

ViestiKirjoittanut Ledinauha » 1.6.2014 1:21

Kiinalainen Solifer olisi suhteellisen halpa (ainakin käytettynä), 4-tahtinen, varaosat halpoja ja helposti saatavilla (Honda-type kone, kopio Monkeystä). Talvellakin varmaan ajettavissa nastarenkailla. Pienipyöräisempiä Polini ja Masai tai ihan perusmanki, Honda, Skyteam tai Jincheng.

Sompi kirjoitti:Mistähän mahtaisi saada kriteerien mukaisen uuden mopon?


Et ainakaan tältä alueelta. Kysyhän vaikka tässä Minkä mopon ostaisin -ketjussa, jos enemmän vastauksia haluat. Tämä alue on varattu keskustelulle mopoja ja niiden tarvikkeita myyvistä kaupoista, ei spekulaatiolle sopivista mopoista.

Varaosat kaikkiin mopoihin Mopo Sportista