Ongelmia käyttäjätunnuksen aktivoinnissa? Lue tämä ja lähetä sähköpostia sami (ät) motot.net.

mopoäijä56 / Virago 125 caferacer

YamahaXV 125 Virago

  • Vuosimalli 2000
  • Iskutilavuus 125 cc
  • Käyttäjä mopoäijä56
  • Maakunta Pohjanmaa
  • Lähetetty 4.8.2019 20:05
  • Katsottu 55 kertaa
  • Kuvia 7 kuvaa
  • Kommentteja 0 kommenttia

Ulkonäkö kuntoon

4 kuvaa
Uusin lisäys 16.8.2019 20:51

Virago 125 caferacer

3 kuvaa
Uusin lisäys 8.8.2019 18:44

Virago 125 caferacer

Ikuisuusprojekti aloitettu 2019. Nyt on menossa pakoputken valmistaminen Yamaha R25 twinin putkista. Lisäsin KTM Duke alkukäyrän, mutta sittenkään värkit ei riitä putkiston valmiiksi saattamiseen. Pitää hommata lisää putkea.
Tavoitteena kohtuu hiljainen ja sporttisen näköinen ränni, joka sopii katupyörään. Vaimennin on sitä laadukasta kiinakamaa.
8.8.2019
Armottoman nysväämisen jälkeen on 15 kpl 1.6mm rosteripuikkoa käytetty. Kävin tänään vielä hakemassa 15kpl 2mm puikkoja, jotta voi käynnistyksen jälkeen hitsata vuotokohtia. Nyt vain odotellaan mustia käärinliinoja, jotta omat "laatuhitsaukset" saadaan piilotettua. Tuohon takaputkeen palaisi kiinni heti mainiot goretexhousut niin, että ei kannata ajaa ilman lämpöeristeitä. Tarvittiin myös toinen KTM 125 Duken pakokäyrä, jotta mutkat syntyivät. Aliexpress rosterimutkat olivat liian jyrkkiä. Takimmainen käyrä on noin 20cm pitempi, mutta jos olisi laittanut yhtä pitkät käyrät, olisi tarvittu 90 asteen mutka kollektorin jälkeen, jotta olisi voinut asentaa kollektorin pystyyn. Nyt on suorempi linja etupytyltä, että se ei ainakaan vähennä tehoa. Hankalaa olisi ollut asentaa etupyttyyn tarvittavat mutkat ja kallistakin se olisi.
Takanapaan tuli myöskin Hong Kongista puuttuva pinna, jäi vielä 35 kpl varastoon.15 euroa maksoivat , Suomessa olisi nelinkertainen hinta. Takarattaaseen hommasin uudet kuuskanttipultit ja moottorin takakiinnike syntyi Tunturi Sportin istuimen pohjan kiinnikkeestä, 5mm lattarauta piti hitsata olemassa olevan moottorin kiinnikkeen jatkoksi. Takajarruvalolle ei löytynyt johtoja, niin piti lainata sähköt töötin johdosta, johon tulee jatkuva virta virtalukon kautta. Kytkimen pidikkeelle löytyi paikka jalkatappiraudan ylemmän pultin alta.
13.8.2019
Nyt on tullut se hetki, että moottori on koeajoa vailla. Selviää se tärkein asia, onko teho pudonnut, pysynyt ennallaan vai peräti noussut. Liian avara tämä putkisto on. Hitaampaa virtausnopeutta olen yrittänyt kompensoida poraamalla ilmansuodatinkoteloon kolmannen reiän ja suutin on 100. Ihannetapauksessa moottori booaisi ja pyytäisi suurempaa suutinta. Kiinavaimentimen DB-killer tuo ehkä vastapainetta ja vääntöä moottoriin. Tietenkin se poistetaan tilapäisesti ja kokeillaan tehot ilman sitä. Myöskin on tulossa 51mm kennotyyppinen lisävaimennin vaimentimet sisälle, jolloin voidaan kokeilla se vaikutuksia ääneen ja tehoon.
Uusi ketjurataspaketti ja 140/70-17 takarengas voi vaikuttaa myös vauhtiin positiivisesti. Edellinen rengas oli 150/60-17. Pysähtymistäkin on parannettu uusilla takajarrukengillä. Etujarru huolletaan ensi talvena, koska tuntuu toimivan hyvin eikä jarru makaa päällä. Varaosakin löytyi seinältä, NSR125 1991 Grimeca kaksimäntäinen on sama kuin Sachsissa. Korkealaatuisia ovat Italian jarrut. Männät ovat ilmeisesti teflonpäällysteisiä, joten ei ole yhtään ruostepilkkua, vain toinen liukutappi oli juuttunut 28 vuoden säilytyksen aikana. Aivan bueno varaosa.
  • 0/5
Tässä koodit joilla voit lisätä linkin keskustelufoorumeille. Huomaathan että Motot.netin keskustelufoorumin allekirjoituksiin ei saa lisätä kuvia, vaan linkit pitää esittää tekstilinkkeinä.
BBCode tekstillä
[url=http://www.motot.net/galleria/ajoneuvo21972/]Yamaha XV 125 Virago[/url]
BBCode pienellä kuvalla
[url=http://www.motot.net/galleria/ajoneuvo21972/][img]http://www.motot.net/galleria/kuvat/23/224459_thumb.jpg[/img][/url]
Jaa yhteisöpalveluissa