Miten parantaisit foorumia? Sivu 4: piikkialueet kuntoon!

Pyörä:
Derbi vaihtanut jo omistajaa
Paikkakunta:
Lappeenranta
Liittynyt:
3.4.2011 15:14
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Dioxide » 18.8.2013 21:34

No, nyt kun se keskustelu topicin toteuttaminen ei onnistu, Olisiko mahdollista hommata vaikka Ajax pohjainen, ulkoinen chat-ohjelma? Näitä näkyy monilla foorumeilla, ja tämä ei kuormittaisi serveriä niin paljon kuin topic.

Mitään muuta lisättävää en keksikään. Tuo viesti rajoituskin voisi koskea näitä normaaleja mopo alueita, ei "Mopo- ja skootteriprojektit" aluetta. Tai sitten se raja tosiaankin 5 viestiä.
Brääm Brääm ja baanalle :D
Pyörä:
Alfa Romeo
Paikkakunta:
Oulu
Liittynyt:
5.8.2010 22:41
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Jupesetä » 18.8.2013 22:37

Kevaripuolen keskustelu on liian jaoteltua. Yleiskeskustelun puolelle sopisi tekniikka-topickitkin. Myös jako yleiseen mallikohtaiseen keskusteluun ja mallikohtaiseen tekniikkakeskusteluun on aivan turha. Jo tällä hetkellä yleisessä mallikohtaisessa topicissa keskustellaan tekniikka-asiat.

Elikkäs kevaripuolelle yksi ainoa keskustelun alue, mallikohtaiset kaiken keskustelun topikit ilman jakoa tekniikka vs. yleinen keskustelu.

Yleiskeskustelu ja yleinen tekniikkakeskustelu mahtuu samaan helposti!
Liittynyt:
17.6.2011 20:08
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut jykkeh » 19.8.2013 19:03

Niin kauan kun täällä ei ole just piikkiä isompia keskustelun aiheita ei kannata tehdä yhtään mitään. Esim osat osiossa on suurin osa piikkikamaa. Vertaa mp org iin vaikka ja sit puhutaan asiasta.
Pyörä:
RM 250
Paikkakunta:
Vaasa
Liittynyt:
15.8.2005 11:02
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut SJK » 20.8.2013 12:50

Mitä oikein yrität sanoa? Puhut keskusteluista ja annat esimerkin myynti-ilmotuksista?
Pyörä:
Suzukeja:S1, PV, DS80
Paikkakunta:
Polvijärvi
Liittynyt:
5.9.2009 20:25
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut jt-87 » 21.8.2013 5:13

Kun täällä on tuo hieno tietopankki, voisiko sitä jollakin keinolla saada lähemmäs keskustelua? Vaikka varsinaisen keskustelusarakkeen viereen linkki aiheeseen liittyvään wikiin tai jotain?
Lisäksi sen aluejako on jotenkin ontuva, mutta sehän on taas meistä wikien tekijöistä kiinni se...
Blairexhaust putken profiililla: http://www.mediafire.com/view/?ttd6lvvggt84v75
Myytävänä Pako- ja imulaippoja PV:seen!
Pyörä:
Husqvarna SMS4 -10
Liittynyt:
8.9.2012 8:26
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Gooby » 22.8.2013 16:24

En tiedä saako tämän ongelman jotenkin kierrettyä, mutta hakua käyttäessä täytyy haettavan sanan olla turhan täsmällinen. Esim. haluan etsiä viestejä jostain topicista jossa ilmenee sana "koropala". Pelkkä "koropala" antaa muutaman viestin, mutta hakemalla esim. "koropalaa" tai "koropalan" saattaa löytyä muutama viesti lisää. Saisko tuon haun siis jotenkin laajemmaksi, että pelkästään kirjottamalla tuon "koropala", niin löytys kaikki viestit jotka sisältää sen sanan.
Pyörä:
Kinroad Prince XT50Q 49cc/110cc
Liittynyt:
1.7.2013 0:20
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Whiteington » 22.8.2013 21:54

Gooby kirjoitti:En tiedä saako tämän ongelman jotenkin kierrettyä, mutta hakua käyttäessä täytyy haettavan sanan olla turhan täsmällinen. Esim. haluan etsiä viestejä jostain topicista jossa ilmenee sana "koropala". Pelkkä "koropala" antaa muutaman viestin, mutta hakemalla esim. "koropalaa" tai "koropalan" saattaa löytyä muutama viesti lisää. Saisko tuon haun siis jotenkin laajemmaksi, että pelkästään kirjottamalla tuon "koropala", niin löytys kaikki viestit jotka sisältää sen sanan.


Samalla lailla kuin yleisesti ottaen haut, eli tässä tapauksessa hakusanaksi "koropala*" ja antaa nuokin siihen mukaan. Tähteä voi käyttää sanojen molemmissa päissä.
Pyörä:
derbi x-race -04
Paikkakunta:
Lahti
Liittynyt:
14.5.2012 19:01
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut ruoste » 25.8.2013 20:50

Etenkin mopopuolelle on alkanut kertyä turhia/lukittuja topikkeja joiden seasta rupeaa sen oikean etsiminen olemaan hankalaa. Ei ylitsepääsemätöntä vielä mutta jossain vaiheessa kyllä. Eikö modeille voisi lisätä painikkeen jolla poistaa lukittuja viestiketjuja?
:eek:
Mopo ei ole mitään ilman patentteja.
Moderaattori
Liittynyt:
5.2.2003 22:44
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Vauhtiviivatarra » 25.8.2013 22:25

Moderaattorit voivat jo nykyiselläänkin poistella viestiketjuja. Yleensä turhaksi katsottuja, lukittuja ketjuja ei kuitenkaan poistella muutamista syistä:
-ketjun luonut käyttäjä saattaa luulla ketjun vain kadonneen ja tekee uuden
-ainakin allekirjoittaneella on tapana turhaan luotua ketjua lukitessa paitsi ohjata käyttäjä valmiiseen ketjuun, myös vinkata mikä voisi olla vikana tai mistä kannattaisi lähteä etsimän vastausta esitettyyn kysymykseen
-ketjuun on saattanut tulla jokin oikeasti hyödyllinen neuvo tai ohje toimenpiteen suorittamiseen, tämä jää myös muiden käyttäjien näkyville sekä haun saavutettaviin
-uudet käyttäjät näkevät aluetta silmäillessään millaisia ketjuja on lukittu ja kenties osaavat etsiytyä valmiiseen keskusteluun

Topikit myös "uusitaan" noin sadan sivun kohdalla eli vanha ketju lukitaan jonka jälkeen yleensä moderaattori tekee aiheesta uuden. Näitä satasivuisia vanhoja ketjuja ei poistella koska:
-ne sisältävät yleensä hyödyllistä tietoa joka on löydettävissä hakutoiminnolla
-ketjujen poistaminen kuormittaa tietokantaa varsin reippaasti
-topikin poistaminen käsin vaikuttaa käyttäjien viestilaskuriin

Nämäkään käytännöt eivät ole kiveen kirjoitettuja ja niitä voidaan edelleen kehittää, tietyissä rajoissa toki. Siivoilin nyt joitakin lukittuja topikkeja pois mopoalueilta, paljon jäi vielä automaattipoiston tehtäviksi. Johon liittyen, pitäisikö automaattipoistojen rajoja rukata suuntaan tai toiseen? Nykyisin tietokanta poistaa ketjut x päivää viimeisimmän vastauksen jälkeen, Sami osannee sanoa tarkan lukeman.
Keskustelufoorumin säännöt
Tue sivustoa ja liity VIP-jäseneksi
Pyörä:
Husq SM 125, Suzuki PV, Ex Beta rr 50
Liittynyt:
27.6.2010 20:19
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Tino_M » 25.8.2013 23:14

Itse tykkäisin jos esim. topiceissa linkatut linkit, videot yms. avautuisivat uudessa välilehdessä chromella, kuten esim. facebookissa. Joskus linkin takaa löytyy kiinnostavaa tietoa ja sinne jää selailemaan, jonka jälkeen joutuu avaamaan motot.netin uudestaan.
Konkeli, se kaksipyöräisistä luotettavin. Hussen saa ostaa poies ;) http://www.motot.net/talli/ajoneuvot/hu ... 5/id34893/ http://www.nettimoto.com/husqvarna/sm/1627255
Pyörä:
rieju rr50 + honda xl 125 varadero -03 + jincheng monkey
Paikkakunta:
pirkanmaa
Liittynyt:
26.3.2011 21:47
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut samasama » 25.8.2013 23:57

joo linkit voisi aueta uuteen välilehteen.
ja itseäni ainakin ärsytti kun kevaripuolella varaderon vanha mallikohtainen viestiketju oli poistunut, eikä sitä päässyt lukemaan vaikka siihen linkki olikin. eli ainakin mallikohtaiset vanhat keskustelut voisi säästää pitemmäksikin aikaa.
Pers'aukiset virittelee poppakonsteilla ja rahamiehet maksaa turhasta
Moderaattori
Paikkakunta:
Oulu
Liittynyt:
9.9.2005 18:54
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Shape » 26.8.2013 6:24

samasama kirjoitti:joo linkit voisi aueta uuteen välilehteen.
Hiiren rullaa klikkaamalla saa linkit yms. aukeamaan uuteen välilehteen.
Team JSR Facebookissa
Käytä Tietopankkia ja olet viisaampi || Tue sivuston toimintaa ja hanki VIP-oikeudet!
Paikkakunta:
TRE
Liittynyt:
28.7.2006 1:03
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Vilestine » 7.10.2013 12:58

Oma 2 senttiä tuohon keskusteluun osallistumiseen; ei vaan ole mitään sanottavaa tai en tiedä mitä vastata kysymykseen tms. Muutamaan projektiketjuun on tullut vastattua mutta ei sen koommin. Tulee enimmäkseen vain luettua tätä, ei niinkään kirjoiteltua. Töissä puhelimella selailee ja tappaa aikaa siinä samalla.. Nyt kaikki kirjottelemaan että saadaan luettavaa!
Pyörä:
Honda VT125C Shadow 1999
Paikkakunta:
Helsinki
Liittynyt:
25.4.2004 16:10
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut mustavi » 8.10.2013 21:47

Vilestine kirjoitti:Nyt kaikki kirjottelemaan että saadaan luettavaa!


Elä härnää ;)

Voorumin taustalla pyörivästä tekniikasta en tiedä, käyttäjän kannaltahan tärkeintä on vaan että se toimii liukkaasti. Useimmiten näin toimiikin. Rakenne on mun mielestä aika toimiva verrattuna muissa nähtyyn kilomeetriseen etusivuun mikä jo itsessään tuottaa välittömän ähkyn ja neuvottomuuden. Jako yleis- ja tekniikkakeskusteluihin ehkä vähän hiljentää jälkimmäisen trafiikkia, mutta on järkeenkäypä jotta löytää etsimänsä. Aktiiviset topikit ovat hyvin framilla mikä edistää lukemista ja kenties osallistumistakin. Modet toimivat ilmeisen onnistuneesti, eli mitä nyt näitä kmp- ja joskus mp-juttuja lueskelen ei pal ole "men of few words"-heittoja, kärhämöintiä (jonkun verran se on ihan ok ja asiaan kuuluvaa) tai trollausta. Tämähän vaikuttaakin aika suoraan kirjoittelun tasoon, eli typerät väliheitot vieraannuttais jäseniä jotka ehkä sijoittaa juttuihinsa enemmän aikaa kuin 5 sekuntia ;) Sanoisinkin, että kirjoitukset ovat ainakin ajoittain tasokkaampia ja tarkempia kuin mitä ORG!:issa tai maailmalla näkee. Vilkas liikenne ja hyvä tietohan ovat seikkoja joilla mototti on rakentanu hyvän suosionsa (siis 120.000 rekisteröitynyttä ja ainakin joskus aktiiviena ollutta käyttäjää tuntuu ainaki minusta komialta siivulta Suomen mp-harrastajakunnasta). Tietopankki on hieno keksintö, sanotaan vanhenevien mallien osalta jos "hiljaista hajatietoa" saisi sinne talteen, mutta haittapuolena se ehkä hiljentää trafiikkia. Ainakin ite, jos oon tarvinnu nopsaan jotain tietoa, oon hakenu sen jopa itse runoilluista sepustuksista tietopankissa - ihan vaan, koska patalaiskana tyyppinä en ole viitsiny alkaa plärätä esim. kirjamerkkien kautta.

Rajoitusten suhteen olisin kriittinen, esimerkiks pakolliset viestimäärät (5-50) johtais spammaamiseen eli kääntyis varmaan tarkoitustaan vastaan. Jos tuo ei ole ongelma ensinkään, niin miksi korjata se rikki? On myös ihan luonnollista, että textin tuottaminen täytyy ikkäänkuin oppia (oi voi kun muistelee mitä häränjätöstä joskus kirjoitteli... ja vieläkin joskus... ööh, usein ;) ), eli en ajais kovaa linjaa ton suhteen kunhan nyt joissain säädyllisyyden rajoissa pysytään. Aika taiteiluahan toi tietenkin on, ettei synny "ylimoderoitua" puhtoista foorumia... missä juuri kukaan ei käy, muttei myöskään "alimoderoitua" missä jokin ydinsakki ottaa vallat, ja ajaa muut sisäpiirikeljuilullaan ennen pitkää pois. Pientä rosoa saa toki olla: eikös sellainen ole juuri yks "koukku" tulla mukaan keskusteluihin - ja pysyä mukana (siis joko nauraa kippurassa, tai alkaa selkä höyryten väitellä asioista)? Vilkkaan trafiikin varassahan foorumit perimmiltään on = tehdä mahdollisimman helpoks tulla mukaan ja antaa mahdollisimman monta syytä olla jättäytymättä pois ;)

Luontevia laajentumissuuntia on vähän vaikea nähdä. Mun mielestä mototti on leimallisesti tietyn aika lyhyen vaiheen (mopo-kevari) paikka, eli jo mp-puoli on hiljaisempi. Isompiin pyöriin siirtyvä porukka (kuitenki vähemmistö) taitaa "vuotaa" omiin erityisfoorumeihinsa harrastuksen vakavoituessa (vaikkapa rakentelu- tai kilpailusuunta missä rahaa palaa roihuten). Moottorit.net sais toimia samoilla tunnuksilla jotta porukkaa siirtyis sinne sujuvasti (sillä hetkellä kun täytyis rekisteröityä... joutuu valinnan eteen meniskö jonnekin muualle?!), ja periaatteellisena ongelmana se toimii supistuvilla markkinoilla koska uudempien autojen rakentelu on elektroniikan myötä muuttunu erilaiseks kuin 1980- ja 90-lukulaisissa (joissa siis karkeasäätö l. leka auttoi vielä suht moneen vaivaan ;) ). Harrastusaiheissakin porukka kait hajoaa taivaan tuuliin kuin varpusparvi, kun niissä on kilpailevia parempia (vilkkaampia) vakiiintuneita sivustoja - luulisin, ettei potentiaalinen trafiikki vastais laajentumisen kustannuksia. Ongelmaks tulee ehkä kans, että tyypillinen motottilainen ei viitsi/saa/ole varaa (ikä- ja raharajoitteet) tehdä vielä sellaista mitä 18+ voi... sanotaan vaik mp-reissailussa törmää jo siihen, että moni majoitusliike hylkii nuorta asiakaskuntaa (esmes Norja-reissua suunnitellessa näkyi Ruotsissa+Norjassa leirintäalueita minne motoristiryhmät tai alle-18v eivät olleet tervetulleita).

Ansaintalogiikassa (no joo, eihän moppekaan kulje ellei sille syötä polttoainetta) VIP-vuosimaksu on mun mielestä ok, ja miksei vois ajatella jotain välitasoa sen ja ilmaisjäsenyyden välille, "serious player"-taso vaikkapa. Pitäis vaan tunnistaa "sisäänheittotuotteet" (syy miks rekisteröidytään) joiden pitäis olla ilmaisia, ja mitkä lisäjutut miellettäis vuosimaksun väärteiks. Luulis myös, että nykyisen toiminta-alueen puitteissa vois olla mahdollisuutta yhteistyöhön maahantuojien, vakuutusyhtiöiden tai julkisten tahojen kanssa, vaikka tietenkin oma itsenäinen linja saattais siinä korruptoitua. Tietysti sillä suunnalla vastassa on mp-alan lehdistö mikä varmaan on ihan samalla tavalla käsi ojossa vaik maahantuojien suuntaan. Epäilemättähän virta on viemässä pois paperilehtien tilaamisesta, eli pelikenttä on liikkeessä ja lehtitalot aika paniikissa. Luulis olevan rakoa tahoille jotka yhdistäis virtuaalitiedon/-yhteyden ja jonkinlaisen facetime-kokemuksen (ajattelisin tässä vaik uutuusmallien koeajotilaisuuksia, ajokursseja tmv., siis järjestetympää kuin nykyiset miitit) mihin pelkkä kiiltopaperinivaska ei pysty. Ainakin ite maksan VIP-maksun iloisesti, tai voisin kuvitella että uutuusmallin tyypittämismahiksesta vois maksaa sen 5-10€/tilaisuus, mut lehtien +/- 50€ alkaa jo kyrsiä (aika monella mediatalolla onki ollu vaikea saada maksullinen sisältö menemään läpi asiakaskunnassa). Mut kantaako juttu taloudellisesti onkin eri kysymys. Sinänsä luulis, että kevarikansa olis erittäin kiinnostava kohderyhmä vaik merkkiuskollisuuksien rakentamisessa, tai jo taloudellisessakin mielessä koska vanhemmat vielä sponssaa... myöhemmin, kun joutuu maksamaan ite harrastuksen koko karmeuden, on kireempää.

Jep. Varmaan kohta ammun tän jorinan taas ikuiseen bittiavaruuteen ;) Halvattu kun ei osaa koskaan esittää asiaansa about kolmella sanalla, ja tekstikin vatvomista niinku "täh, mitä se oikeestaan sanoi?"-Niinistöllä (siis, the prez) :D
Moderaattori
Pyörä:
Yamaha Yzf-R125 ´08
Paikkakunta:
Rovaniemi
Liittynyt:
12.8.2012 13:48
Re: Miten parantaisit foorumia?

ViestiKirjoittanut Ghostly.K » 9.10.2013 6:31

Hmmh, en ala lainailemaan. Esitän eriävän mielipiteen tolle sun viimeselle kappaleelle, JOS sen ymmärsin oikein.

Foorumilla on nyt kaksi käyttäjäryhmää; Very Important Person -käyttäjät (VIP) ja nk. "normi" -käyttäjät. Miksi tähän väliin halutaan (haluat?) vielä kolmannen käyttäjäryhmän?

Esimerkiksi allekirjoittaneelle, kun vielä en hoitanut omia raha-asioitani, niin vaikeaa oli vanhemmilta edes pyytää tämmöiseen suostumusta. Oli kyse eurosta tai kymmenestä. Se on se periaate, että nettiin ei makseta mitään. Onko tuttua?
Kyllä, vaikka tuo voi olla jo vähän vanhentunut käsite, mutta silti 90 luvun sukupolven vanhemmat ajattelevat vielä noin. Ja miksi ei nuoremmatkin, hyvä niin.
Jälkikäteen ajatellen, mihin kaikkeen sitä rahaa olisikaan syytänyt, jos ei joku ollut takana sanomassa ei. :roll:

Ja jos tarkoitit (mitä oletettavasti et tarkoittanut, mutta sanon mielipiteeni asiasta silti) nk. "kertapääsymaksua" foorumille, mikä maksetaan rekisteröityessä (lue: esimerkiksi 2€?), niin tämähän jo rokottaisi asiakaskuntaa vallan helvetisti.
Allekirjoittanut on jättänyt rekisteröitymästä eräälle kiinnostavalle metsästysaiheiselle foorumille juurikin tuon pääsymaksun takia, toisinsanoen, periaatteesta.

Kun puhuit noista sisäänheittotuotteista, niin sain mielikuvan, että olemmeko me täällä vain kysyäksemme jotain tiettyä ja jos olemme, niin mitenkäs sitten, jos ns. "ilmaisjäsenelle" tulee se tilanne, missä olisi sama mennä kysymään suomi24 puolelta asiaa? Ilmaiseksi.(Tuo nyt oli kärjistetty tilanne, jossa kysyminen ei maksa mitään, mutta vastaus maksaa, eli meidän käyttäjien avulla lypsetään.) Suoraan sanoen noinhan se menisi, jos tulisi tuo "serious player" taso tulisi voimaan.

Galleriastakaan ei mielestäni kannata pitää minkään sortin maksua, koska moni ihminen on rekisteröitynyt taasen vain sitävarten. Tämä taas sortaisi asiakaskuntaa, paljon.

Ehkä jätän nämä turhat puolustelut, en mie halua täysin tyrmätä tuota sinun tekstiäs, joka on yleensäottaen asiaa. ;)

ps. Tätä tekstiä kirjoittaessa meni 24min.
Köyhiä eivät ole ne joilla on vähän, vaan ne jotka haluavat aina lisää.